Vlucht en transfer

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Reisinfo
 4. vlucht en transfer

Vlucht en transfer

Vlucht

Transfer

 

Vlucht

Vluchtinformatie

Algemene bagageregels, stoelreservering, (online) inchecken en vervoersvoorwaarden

Hoeveel bagage je mee mag nemen en of je voor jouw vlucht stoelen kunt reserveren of online kunt inchecken verschilt per luchtvaartmaatschappij. Kijk daarom op onze informatiepagina's per airline voor de juiste info: 

Brussels Airlines
Air Cairo (aangeboden via SunExpress)
Aegean
EasyJet
Eurowings
Freebird
Sky Express
SunExpress
Transavia
Volotea
Vueling

Bijzondere bagage

Neem je afwijkende bagage mee, dan kun je dit aangeven tijdens de online boeking. Geef je dit direct door, dan ontvang je van ons een mail met daarin de gegevens die wij van jou nodig hebben. Zodra je de mail beantwoordt zal Sunweb contact met je opnemen over de juiste procedure.

Hieronder vind je een opsomming van bijzondere bagage die je kan meenemen:

 • Deltavlieger
 • Duikuitrusting
 • Fiets
 • Golfuitrusting
 • Kite, waveboard of wakeboard
 • Muziekinstrumenten
 • Surfplank
 • Urn
 • Tennisuitrusting
 • Visuitrusting
 • Rolstoel/scootmobiel 

Heb je een niet-flexibele vlucht geboekt? Dan is het belangrijk dat je jouw bijzondere bagage zelf aanmeldt bij de airline. Dit doe je door in te loggen in de selfservice van de airline waarmee je vliegt.

Houd er rekening mee dat jouw bijzondere bagage niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van bijzondere bagage in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening. Wanneer je jouw bijzondere bagage bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor je.

Meer informatie over bijzondere bagage en welke informatie je aan Sunweb moet doorgeven vind je in onze FAQ.

Overwinteraarsbagage
Vlieg je met Brussels airlines dan is ruimbagage niet bij de boeking inbegrepen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om overwinteraarsbagage bij te boeken. Je kunt bij Sunweb ruimbagage bijboeken van 20, 25 of 30 kilo. Dit kan je bijboeken via Mijn Sunweb.

Vloeistoffen in de handbagage
Vloeistoffen en gels kunnen alleen in jouw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:

Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml
Verpakte vloeistoffen en gels zitten in 1 doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter
Elke reiziger reist met maximaal 1 plastic 1-literzakje
Medicijnen en babyvoeding die nodig zijn tijdens de vlucht zijn toegestaan.

Er zijn twee uitzonderingen:

 • Babyvoeding, die je tijdens de vlucht nodig hebt
 • Medicijnen, die je tijdens de vlucht nodig hebt

Het is belangrijk dat je bij de handbagagecontrole het plastic zakje met de vloeistoffen en gels apart aanbiedt.


Huisdieren

Het verschilt per airline of het is toegestaan om jouw huisdier mee te nemen op de vlucht en welke regels daar vervolgens aan verbonden zijn. Houd er daarnaast rekening mee dat het niet in iedere accommodatie is toegestaan een huisdier mee te nemen. Meer informatie over huisdieren in de accommodatie vind je hier. 

Brussels airlines
Tijdens de vlucht is het mogelijk om een huisdier mee te nemen.  
Tot maximaal 8 kilo (huisdier + reistas) mag je jouw huisdier meenemen in de cabine. Houd er rekening mee dat het huisdier minstens 12 weken oud moet zijn. De reisstas/kooi mag niet groter zijn dan 118 cm/45 inch (of de afmetingen voor handbagage, 55x40x23 cm). Je mag maximaal 1 reistas per passagier meenemen.

Is jouw huisdier zwaarder dan 8 kilo? Dan kan jouw huisdier mee in het bagageruim. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de grootte van de kennel. Meer informatie vind je op de website van Brussels airlines

Neem jij een huisdier mee? Neem dan contact met ons op zodat wij Brussels airlines kunnen informeren. 

Houd er rekening mee dat jouw huisdier niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van een huisdier in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening. Wanneer je jouw huisdier bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor je. Check ook de algemene regels voor het meebrengen van een huisdier op de transfer hier.


Overige airlines 

Flexibele vluchten
Neem contact met ons op voor meer informatie over regels omtrent huisdieren mee op de vlucht. 

Niet-flexibele vluchten 
Je kunt jouw huisdier zelf aanmelden bij de airline. Dit doe je door in te loggen in de selfservice van de airline met het PNR-nummer dat vermeldt staat achter de geboortedatum van de reizigers op de factuur en op de tickets.

Medische zaken

Medische bagage

Je kunt gratis 15 kilo aan extra medische bagage meenemen. Voorwaarde is wel dat je een medische verklaring in het Nederlands en Engels kunt overleggen bij de check-in balie.
De medische bagage kun je meenemen als ruimbagage of verdelen over jouw ruim- en handbagage. Houd er dan wel rekening mee dat de handbagage altijd maximaal 10 kilo mag zijn.

Het is belangrijk dat wij jouw medische bagage vooraf aanmelden. Hiervoor heeft het Contact Center de volgende informatie nodig:

Wat is de medische bagage?
Waar wordt het voor gebruikt?
Wat is het gewicht?
Wat zijn de afmetingen?
Neem je de medische bagage mee in het ruim of in de cabine?

Let op: heb jij niet-flexibele vluchten geboekt? Dan is het belangrijk dat je jouw medische bagage zelf aanmeldt bij Transavia. Dit doe je door in te loggen op Mijn Transavia met het PNR-nummer dat staat vermeldt achter de geboortedatum van de medereizigers op de factuur en op de tickets. Onder 'Vraag medische services aan' meld je jouw medische bagage aan.

Lichaamsdeel in het gips

Doorgaans is het geen enkel probleem om te vliegen met een gipsverband. We raden wel aan een attest te vragen aan je arts, om te bewijzen dat je gezond genoeg bent om te vliegen. Als jouw gipsverband minder dan 48 uur voor vertrek wordt aangebracht, kan een spleet worden voorzien, zodat de bloedsomloop niet wordt afgekneld.

Zwangerschap

Brussels airlines
Zwangere vrouwen in goede gezondheid mogen vliegen tot de 36e week van hun zwangerschap of 4 weken voor de verwachte bevallingsdatum. Vanaf de 28e week van de zwangerschap raden we aanstaande moeders aan een medisch attest van hun arts bij zich te hebben, met:
de bevestiging dat de zwangerschap zonder complicaties verloopt
de verwachte bevallingsdatum
een verklaring dat de zwangerschap de patiënt niet verhindert te vliegen
Aanstaande moeders die al 37 weken zwanger zijn, mogen alleen binnen Europa vliegen, en uitsluitend met de toestemming van het medisch assistentieteam van Brussels Airlines. 
Zwanger van een tweeling of meerling
Na de 28e week mag je alleen vliegen als de zwangerschap zonder complicaties verloopt en je een medisch attest kunt voorleggen. Je hebt een medisch attest nodig met de bevestiging dat je gezond genoeg bent om te vliegen. Stuur dat attest minstens 72 uur voor de geplande vertrektijd naar ons per e-mail.

Overige airlines
Voor vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen dan Brussels airlines kun je contact met ons opnemen voor meer informatie.

Vluchtgegevens

Vluchttijden

Sunweb vliegt voornamelijk met chartervluchten. De tijden van onze vluchten kunnen ingedeeld worden van ’s ochtends heel vroeg tot ’s avonds heel laat. Het is mogelijk dat je op de dag van aankomst laat arriveert, terwijl je op de dag van vertrek al weer vroeg vertrekt. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
Houd er ook rekening mee dat vluchttijden altijd onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat er kort voor jouw vertrek of zelfs tijdens jouw vakantie nog wijzigingen zijn in het vluchtschema. Ook hier kan Sunweb niet aansprakelijk voor worden gesteld.

Tijdens het maken van een boeking kun je soms een keuze maken uit verschillende vluchttijden. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb doet er alles aan om de gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. Helaas kunnen wij dit nooit 100% garanderen.

Wanneer jouw voorlopige vluchttijden bekend zijn, kun je deze terugvinden in Mijn Sunweb.

Tussenlanding

Een tussenlanding kan altijd voorkomen. Is de tussenlanding al bekend dan wordt dit aangegeven tijdens jouw boeking. Houd er rekening mee dat een tussenlanding altijd nog kan worden toegevoegd aan jouw vluchtschema. Een tussenlanding wordt altijd weergegeven op jouw ticket. Ook kun je dit terug zien in Mijn Sunweb.

Vertraging

Het komt soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die hierdoor ontstaan, hanteert Sunweb de voorwaarden van de Geschillencommie Reizen. Sunweb is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan. Ook niet voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen. Daarnaast is ook de EU-regelgeving met betrekking tot Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen.
Meer informatie hierover vind je op deze website.

Luchthavens

De meeste vluchten vertrekken vanaf Brussels Airport. Voor een aantal bestemmingen is het ook mogelijk om te vertrekken vanaf regionale luchthavens.

Sunweb vertrekt vanuit België vanaf:
• Brussels Airport
 
Sunweb vertrekt vanuit Frankrijk vanaf:
• Lille Airport

Sunweb vertrekt vanuit Nederland vanaf:
Amsterdam Airport Schiphol
Eindhoven Airport
Rotterdam The Hague Airport
 
Sunweb vertrekt vanuit Duitsland vanaf:
• Düsseldorf Airport
• Köln/Bonn Airport
• Airport Weeze

Op onze website kun je per accommodatie bekijken of vertrek vanaf een regionale luchthaven mogelijk is. Dit vind je terug onder het kopje ‘vluchtinfo’.

Aan boord en op de luchthaven

Aankopen op de luchthaven en aan boord

Op de luchthavens en in het vliegtuig kun je (tax free) inkopen doen. Vloeistoffen en gels die je na de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig hebt gekocht, worden verpakt en waar nodig verzegeld. Het zegel is 1 dag geldig. Wanneer je een overstap hebt, mag je het zegel niet verbreken tot je op jouw eindbestemming bent aangekomen.

Service aan boord

Op alle vluchten zijn de maaltijden en drankjes niet inbegrepen. Aan boord kun je tegen betaling een keuze maken uit diverse snacks, broodjes en dranken.

Verloren bagage

Brussels Airlines
Je kunt op twee manieren verloren bagage melden bij Brussels Airlines:

1. Meld het verlies van bagage voordat je de luchthaven verlaat, door naar de balie te gaan van Brussels Airlines in de hal met bagagebanden óf naar de balie met verloren/gevonden bagage van de luchthaven. Je ontvangt van Brussels Airlines dan een uniek referentienummer (bijv. BRUSN12345) waarmee de airline jouw bagage kan volgen. Hoe meer informatie je kunt geven over jouw koffer (kleur, stijl, merk, unieke kenmerken etc.), hoe meer je Brussels Airlines helpt bij het vinden van jouw bagage.

2. Meld het verlies van bagage, binnen 24 uur na de werkelijke aankomstijd van jouw vlucht, online (in het Engels of in het Duits). In het invulveld van het ticketnummer vul je het boekingsnummer van Sunweb in gevolgd door 000000 (bijv. 3961234000000)

Overige airlines
Voor verloren bagage bij andere airlines adviseren wij je direct contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij voor de te volgen procedure. 

Transfer

Transfer op bestemming

Wanneer je bij Sunweb een vlucht en accommodatie boekt, heb je de mogelijkheid om een transfer tegen kosten bij te boeken. De transfer is niet standaard inbegrepen, tenzij anders vermeld op onze website. Tijdens de transfer word je meestal begeleid door onze reisleiding. Wanneer er bij jouw vakantie voor de gehele reisduur een huurauto is inbegrepen heb je niet de mogelijkheid om een transfer te boeken. Je neemt de huurauto dan direct in ontvangst op de luchthaven en voert de transfer op eigen gelegenheid uit.
Maak je gebruik van onze transfer? Wij streven ernaar om al onze gasten direct voor de accommodatie af te zetten. Dit zodat je nauwelijks hoeft te lopen met jouw bagage. Alleen in situaties dat plaatselijke omstandigheden of bepalingen dit onmogelijk maken, word je op een uitstapplaats zo dicht mogelijk bij jouw accommodatie afgezet. De resterende afstand kun je dan te voet of per taxi afleggen. Eventuele kosten zijn voor jouw eigen rekening.

Heb je tijdens het boeken niet direct jouw transfer geboekt? Check dan snel onze transferpagina.

Ferry overtocht
Een aantal van onze bestemmingen bevatten een ferry overtocht. Wanneer dit van toepassing is op jouw vakantie, kun je dit terugvinden op de accommodatiepagina onder ‘vlucht’. De totale transfertijd is in dat geval afhankelijk van de vertrektijden van de veerboot. Het kan voorkomen dat jouw vlucht niet aansluit op het vaarschema van de ferry. In dat geval zal Sunweb jou voor vertrek informeren en regelen wij een overnachting op het vaste land. 

Eilandhoppen
Wanneer je een eilandhop-vakantie bij ons hebt geboekt, vaar je van eiland naar eiland. Het exacte reisschema ontvang je bij aankomst op de luchthaven van bestemming. Hoe lang je op welk eiland zult verblijven en wanneer je naar het volgende eiland vaart, is afhankelijk van beschikbaarheid en het vlucht- en vaarschema. Het reisschema is te allen tijde onder voorbehoud.

Huisdier in de transfer

In de bus zelf zijn huisdieren door Europese regelgevingen niet toegestaan. Sommige bestemmingen staan wel toe dat het huisdier wordt vervoerd tussen de koffers in een draagmand onder in het ruim van de bus. 

Houd er rekening mee dat jouw huisdier niet altijd zomaar mee kan in de normale transfer. Soms worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van een huisdier in de standaard transfer. In andere gevallen is het mogelijk dat er een speciale transfer moet worden aangevraagd. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening. Wanneer je jouw huisdier bij ons aanmeldt, bekijken wij de mogelijkheden voor je. Check ook de algemene regels voor het meebrengen van een huisdier op de vlucht hier.