1. Home
 2. Vakantie
 3. Marokko
Marokko

Op vakantie naar Marokko

Als we een land mogen noemen dat tot de verbeelding spreekt is het wel Marokko. Met zijn kleurrijke Koningsteden, uitgestrekte zandvlaktes en ruige Atlasgebergte, herbergt dit land ongelofelijk veel schatten.

Voor ieder wat wils ….

Ben je gek op cultuur? Houd je van avontuur? Winkel je graag? Of lig je liever op het strand? Het maakt niet uit wat zoekt: Marokko is het land van Duizend-en-een-nacht, met duizend-en-een mogelijkheden voor duizend-en-een verschillende mensen. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen door alleen maar voet te zetten in koningsstad Marrakech. Op de traditionele markten, soeks, kun je afdingen op lederwaren, sieraden en specerijen, terwijl je op het centrale Djemaa el Fna-plein kennismaakt met acrobaten, slangenbezweerders en verhalenvertellers en uren kunt verdwalen in kleine steegjes. Overal in de okerkleurige stad vind je eeuwenoude moskeeën en indrukwekkende paleizen en word je ondergedompeld in de bijzondere oriëntaalse sfeer die de geuren, geluiden en beelden teweegbrengen. Na al deze indrukken wil je natuurlijk een lekker plek om bij te komen en te overnachten. Mooie en magische Riads vind je terug in onze collections Secrets genaamd.

Luxe en ontspanning in de zon

Zo’n bezoekje aan Marrakech kan behoorlijk wat indrukken achterlaten. En wat is er fijner dan die indrukken verwerken aan de kust in het zonnetje? In het zuidwesten van Marokko lokt het strand van Agadir het hele jaar door veel toeristen. Vanuit deze moderne badplaats, in westerse stijl opgebouwd na een aardbeving in 1960, boek je gemakkelijk een dagtripje naar Marrakech, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je hele vakantie aan het brede zandstrand door te brengen. Genoeg te doen immers. Het hele jaar door is de temperatuur perfect om te zonnen en te zwemmen, maar natuurlijk ook om te zeilen, surfen of waterskiën. Bovendien kun je op vakantie ook golfen op een van de mooiste golfterreinen van Marokko. De lange boulevard biedt vertier voor jong en oud: er zijn gezellige marktkraampjes, talloze restaurants met verschillende keukens en terrasjes in overvloed. Je zult zeker kennismaken met de heerlijke traditionele Marokkaanse keuken en de Marokkaanse gastvrijheid. Ook het hotelaanbod in Agadir is uitgebreid: langs de hele kuststrook bepalen moderne vakantiecomplexen met zwembaden het uitzicht en kun je, met een cocktail in de hand, zonder problemen afstand nemen van het drukke leven in Nederland. Een bezoekje aan de hamam mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.
 

Op ontdekkingstocht tijdens je vakantie in Marokko

Ben je vooral een natuurliefhebber? Geen probleem: zelfs de meest doorgewinterde avonturier komt tijdens zijn vakantie in Marokko aan zijn trekken. Vanuit Agadir ben je snel in de vruchtbare Sousvallei, maar je kunt er ook voor kiezen om per kameel of te paard de bergen of woestijn in te trekken om meer kanten van dit mystieke land te ontdekken. De natuur en het traditionele leven in het zuiden van Marokko lenen zich uitstekend voor rondreizen en excursies. Net buiten Marrakech begint het ruige Atlasgebergte, geflankeerd door traditionele ommuurde dorpen (kashba’s). Tochten, per kameel of met een jeep, over de zandvlaktes van de Sahara, langs palmoases, behoren ook tot de mogelijkheden. Overal waar je komt, vind je dezelfde heerlijke mix van verse couscous, ­prachtige architectuur en bijzondere gastvrijheid van de Marokkaanse bevolking. Ook kinderen zullen zich vergapen aan de prachtige gebouwen, genieten van de zee of de tocht van hun leven maken op een kameel. Natuur, cultuur en zon. Wie het wil, kan het krijgen in Marokko. En dat zijn nog maar drie van de duizend-en-een redenen om een reis naar dit bijzondere land te maken. Ben je enthousiast geworden en wil je op korte termijn naar dit mooie land. Bekijk dan eens onze last minutes naar Marokko!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona informatie op de bestemming

Faciliteit
Status
Toevoegingen
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1 meter
Mondkapje
Ja
Mondkapje verplicht in alle openbare ruimtes, openbaar vervoer, ook in restaurants bij rondlopen, buitenshuis wanneer het onmogelijk is om een ​​veilige afstand van 1,5 M. aan te houden. Mondkapje verplicht vanaf 6 jaar.
Verplichte documentatie voor aankomst
Ja

Vanaf 15 juni is Marokko weer open.
Nodig:
.Een negatieve PCR-test die werd uitgevoerd 48 uur voor aankomst in Marokko. Een test voor kinderen jonger dan 11 jaar zijn vrijgesteld.
Of je vaccinatie bewijs (Engels of Frans).

. Voor alle reizigers (inclusief kinderen en baby’s) moet er een gezondheidsformulier worden ingevuld. Dit formulier vind je hier. Het formulier moet worden afgedrukt, ondertekend zijn en getoond worden bij aankomst in Marokko. Het is zelfs nog mogelijk om op de dag van vertrek in te vullen

Covid test op bestemming bij aankomst
Nee
Max. 48 uur voor aankomst op Marokkaans grondgebied.
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis bestemming)
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis thuisland)
Ja

Voor reizigers naar Nederland: vanaf 13 jaar ben je verplicht om een negatieve PCR-test (max. 24u oud bij instappen in het vliegtuig) of een negatieve sneltest (max. 24u oud plus oud in combinatie met een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur.

Komend uit een hoog risico gebied dient met vanaf 13 jaar in verplichte quarantaine te gaan van 10 dagen. Na 5 dagen is het mogelijk om nog een PCR-test te doen. Bij een negatief resultaat is de quarantain ten einde

Bij thuiskomst heb je een nieuw Nederlands gezondheidsverklaring formulier nodig. Dit formulier vind je hier. Je hebt er dus één nodig voor aankomst en één voor thuiskomst. Zorg ervoor dat je het twee keer per persoon afdrukt.


Voor reizigers naar België: 48 uur voor terugkeer naar huis dient iedereen een PLF formulier in te vullen. Dit formulier vind je
hier
Vanuit Egypte geldt: Bij aankomst in België dien je een test te doen bij aankomst en in quarantaine te gaan totdat je de uitslag hebt.
Behalve: als je gevaccineerd bent (min. 2 weken geleden), of een PCR test hebt gedaan die niet ouder is dan 72 uur, of een certificaat hebt dat je geen test meer hoeft te doen.

Quarantaine bij aankomst op bestemming
Afhankelijk
Alleen wanneer je besmet bent met het Covid-19 virus.
Maximaal aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Ja
Van 23.00 tot 04.30 uur mag je niet naar buiten.
Restaurants
Open
Open tot 01.00 uur.
Bars
Open
Open tot 01.00 uur.
Discotheken/Clubs/Uitgaansleven
Gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Open tot 01.00 uur.
Activteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Nee
Niet toegestaan
Transferregeling
Ja
Slechts 75% van de totale capaciteit.
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Beschikbaar
Stranden
Open

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Marokko is Rabat.

Taal:
De officiële taal is Arabisch. Maar met Frans (en soms Engels) kun je ook vaak terecht.

Tijd:
Marokko blijft sinds 2019 op zomertijd dus in de winter is er geen tijdsverschil met België. Tijdens de zomer is het 1 uur vroeger dan in België. Gedurende de vastenmaand (Ramadan) draait Marokko de klok steeds 1 uur terug, wat dus voor een extra tijdsverschil zorgt.
 

Religie:
98% van de Marokkaanse bevolking is Moslim. De Islam speelt voor Marokkanen een belangrijke rol in het dagelijks leven. Dit komt naar voren in de normen en waarden die zij nastreven en de tradities die voor hun belangrijk zijn. De overige 2% van de bevolking is Christen en zijn veel al buitenlanders, zoals Spanjaarden of Fransen die zich in Marokko hebben gevestigd. Tijdens je vakantie, zal je regelmatig het gebed via de speakers van de moskee horen. Wil je een moskee bezoeken of een ander religieuze highlight van de bestemming, houd er dan rekening mee dat armen/schouders en ook kniën bedekt zijn.

Valuta:
De officiële munteenheid is de Dirham. Vergeet niet te checken of je een bankpas hebt die niet alleen Europa dekking heeft. Wellicht moet je deze nog omzetten naar wereld dekking.

Voltage:
Het voltage is net als in België 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Ramadan
In Marokko speelt de Ramadan een belangrijke rol. Ondanks dat in de toeristische badplaatsen niet alles dicht is, is dit wel iets om rekening mee te houden. In 2022 is de Ramadan van 2 april tot en met 1 mei.

Reisdocumenten:
Voor Marokko dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Een identiteitskaart is niet toegestaan.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Alarmnummer:
Het alarmnummer voor de politie is 19. Voor de brandweer dien je 15 te bellen. Heb je een ambulance nodig, bel dan 00212 (0)24 443724.

Eten & drinken:
In de typisch Marokkaanse gerechten komt veel vlees terug. In het bijzonder wordt rundvlees en lamsvlees veel bereid. Verder zijn de gerechten kruidig en worden specerijen toegepast als kurkuma, saffraan en gember. Tijdens je vakantie kom je zeker couscous, harira (soep) of kefta (gehaktballetjes op een spies) tegen op het menu.

Het water in Marokko is anders dan je in België gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste flessen water kopen in de supermarkt of bij je accommodatie. Let er op dat de flessen zijn gebotteld.

Fooien:
In Marokko is het de gewoonte om in bars en restaurants ongeveer 10% fooi te geven.

Openingstijden:
De winkels in Marokko zijn op maandag t/m zaterdag van 09.00-12.00 uur en van 15.00-19.00 uur of 20.00 uur geopend.

Feestdagen:
Marokko kent meerdere feestdagen gedurende het jaar. Deze zijn hieronder weergegeven:

 • 11 januari Onafhankelijkheids manifest
 • 1 mei Dag van de Arbeid
 • Zondag 5 mei t/m dinsdag 4 juni Ramadan
 • 30 juli Feest van de Troon
 • 14 augustus Oued-Eddahab
 • 20 augustus Dag van de koning en revolutie
 • 21 augustus Dag van de jongeren
 • 6 november Dag van de Groene Mars
 • 18 november Onafhankelijkheidsdag


Belangrijk
Het is verplicht toeristenbelasting te betalen in Marokko. De kosten hiervoor zijn per persoon per nacht, voor personen van 17 jaar en ouder. De kosten betaal je ter plaatse bij het inchecken en zijn afhankelijk van het aantal sterren van je verblijf.


Reisleiding
Je wordt ontvangen door een lokale vertegenwoordiger.

Populaire accommodaties