1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Kos
Kos

Vakantie Kos Griekenland

Kos: vakantie in het echte Griekenland

In de Egeïsche Zee, voor de kust van Turkije, ligt het schitterende eiland Kos. Het hoort bij de Dodekanesos-eilandengroep en is een van de meest veelzijdige Griekse eilanden. Kos-Stad, de gezellige hoofdstad van het eiland, ademt cultuur. Ook al doet de naam je weliswaar denken aan een stad, het heeft de gemoedelijke sfeer van een leuke, dorpse badplaats. Door de vele bomen in Kos-Stad, waan je je hier in een waar vakantieparadijs. Het gezellige centrum met vele barretjes en tavernes helpt daar zeker ook bij. In Kos-Stad vind je de bekendste stranden van het eiland, namelijk het zand-kiezelstrand van Lambi en het kiezelstrand van Psalidi. Om de dorst te lessen, is de frisse watermeloen ideaal; die smaakt heerlijk en krijg je nergens anders zo vers als op Kos. Er zijn veel redenen om naar Kos op vakantie te gaan. De fijne stranden, de fantastische uitgaansgelegenheden, fantastische winkels, het geweldige weer en de karakteristieke Griekse cultuur maken het een perfect vakantieoord. Wanneer ga jij?

Lekker fietsen tijdens je vakantie op Kos

Zoek je een heerlijke bestemming vol zon, zee en strand, dan zit je goed op het eiland Kos in Griekenland. Vakanties naar het veelzijdige Kos zijn op meerdere manieren in te vullen. Als jij je vakantiebestemming graag te fiets verkent, dan is het vlakke Kos het ideale eiland. Fietsend ontdek je de leukste plekjes, en er zijn genoeg taverna’s onderweg voor een korte stop. Of huur een auto om zoveel mogelijk te zien van het eiland. All inclusive op vakantie naar Kos? Aanschuiven voor de lekkerste maaltijden en naar hartenlust drankjes en snacks bestellen: dat is ultiem genieten. En dat allemaal voor een vaste prijs, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Ook ideaal voor gezinnen, want de kinderen genieten van de zwemparadijzen en worden uitstekend vermaakt in de kidsclub en door vrolijke animatieteams. Krijg je al de vakantiekriebels? Bekijk onze last minutes en voor je het weet vier jij vakantie op Kos! 

Het weer op Kos: sunny days

Zonnig Kos heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen die hunkeren naar een heerlijk zonnige zomer. In het voorseizoen koelt het ‘s avonds iets af, maar is het weer op Kos ook heel aangenaam. Het eiland is dan bovendien erg groen en bedekt met prachtige olijf-, amandel-, eucalyptus- en laurierbomen. De zomers hebben er een stabiele, lekker warme temperatuur. Het constante zeebriesje schenkt een prettige verkoeling en het strand is dan een heerlijke plek om te zijn. De bewoners van Kos hebben hun eigen tradities behouden, ondanks de toeristen die dit pareltje ieder jaar weer weten te vinden. Het bewijs hiervan zie je terug in Zia en Pyli: twee charmante bergdorpjes (een excursie boeken kan eenvoudig via www.excursions.sunweb.com). De typische witte huisjes en Grieks-Orthodoxe kerkjes doen je hier in het echte Griekenland belanden. Wees ook niet verbaasd over de vele wilde geitjes en ezels op het eiland. En de landschildpadden maken Kos echt uniek. Wanneer ga jij op ontdekking naar het heerlijke eiland Kos?

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
12ºC
15ºC
17ºC
19ºC
23ºC
29ºC
33ºC
32ºC
29ºC
23ºC
19ºC
13ºC
Min.
6ºC
9ºC
10ºC
12ºC
15ºC
20ºC
23ºC
23ºC
20ºC
16ºC
12ºC
8ºC

Populaire accommodaties

Vluchtinformatie

De vliegreis

Je vliegt naar Kos. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.

De transfer

In de boekingsstappen is het mogelijk een transfer bij te boeken. De transfertijden zijn als volgt:

Kardamena – ongeveer 20 minuten

Kefalos - ongeveer 20 minuten

Mastichari – ongeveer 20 minuten

Marmari – ongeveer 30 minuten

Tigaki – ongeveer 30 minuten (bij een gecombineerde bus ongeveer 60 minuten)

Kos-Stad,Lambi en Psalidi - ongeveer 45 minuten (bij een gecombineerde bus ongeveer 90 minuten)

De privétransfer

Het is mogelijk om tegen een toeslag een privétransfer bij te boeken. Tijdens het boekingsproces bij stap 2 kun je dit aangeven. Op de luchthaven kunt jij je melden met jouw voucher bij onze reisleiding en zij zullen je verwijzen naar jouw taxi. Voor de transfer terug naar de luchthaven zal onze reisleiding je tijdig informeren over de ophaaltijd bij jouw accommodatie.