Autohuur

Extra's voor jouw vakantie

Autohuur tijdens jouw vakantie

Regel het eenvoudig en snel!

Met een huurauto verken jij op jouw eigen tempo alle plekjes die jij wilt zien, je kunt zo lang je wilt op dat ene mooie verscholen strandje blijven en aanschuiven bij dat knusse restaurantje waar jouw lievelingsgerecht op de kaart staat. Door een auto te huren kun je perfect in alle vrijheid jouw vakantiebestemming leren kennen!

Je reserveert eenvoudig een auto bij onze vaste partner. Wil je de huurauto slechts een paar dagen gebruiken of wil je de hele vakantie een auto voor de deur hebben staan? Bekijk snel de mogelijkheden om een auto te reserveren in Mijn Sunweb voor jouw vakantie.

 

Terug naar alle extra services

Sunny Cars biedt jou:

  Inbegrepen

Ongelimiteerde kilometers:

   Met een huurauto van Sunny Cars kun je écht alle hoogtepunten van je bestemming ontdekken, je betaalt namelijk niet voor extra kilometers.
(Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen  Checkmark Een absolute noodzaak bij een zorgeloze autohuur is een goede Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Wanneer je schade maakt bij een derde, kunnen claims hoog oplopen. Met een huurauto van Sunny Cars is je WA gratis aangevuld tot een dekking van minimaal 7,5 miljoen euro.
Schadeverzekering (CDW)    Schade wordt vergoedt door Sunny Cars, tenzij je aantoonbaar nalatig bent geweest. Ook krijg je het eventuele eigen risico teruggestort.
Diefstalverzekering (TP)   Checkmark   Je huurauto is gestolen, wat nu? De diefstalverzekering van Sunny Cars dekt de financiële schade bij diefstal. Ook wordt het eigen risico terugbetaald.
Terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal
     Waar Sunny Cars in de meeste gevallen het eigen risico al heeft afgekocht, hanteren sommige verhuurpartners wél een eigen risico. Dit is altijd terug te vinden in de huurvoorwaarden. Indien je schade hebt, zal je dit zelf moeten voorschieten. Vervolgens wordt het volledige bedrag terug op je rekening gestort.
Glas-banden-bodem-dakschadedekking
  Checkmark  Ook de dekking voor glas-, banden-, bodem- en dakschade is inbegrepen bij een Sunny Cars huurauto. Bij veel andere aanbieders is dit niet het geval. Het kan voorkomen dat de plaatselijke verhuurder waar wij mee samenwerken je een extra verzekering probeert aan te smeren, dit is overbodig. Weiger dit dan ook stellig.

Toch een sterretje, lekke band, buts of kras? Geen probleem! Dit bedrag zal je wel zelf op locatie moeten voorschieten, eenmaal thuis kan je dit terugclaimen bij Sunny Cars. Je krijgt het bedrag dan zo spoedig mogelijk teruggestort.

Belangrijke informatie bij het huren van een auto

Creditcard
Voor het huren van een auto is een creditcard met pincode verplicht. Deze is nodig om de borg te voldoen. Het is noodzakelijk dat de creditcard op de naam van de hoofdbestuurder staat.

Geen creditcard met pincode op eigen naam? In een enkel geval kunnen wij opvragen of een contante waarborg door het verhuurbedrijf wordt geaccepteerd. Deze aanvraag is alleen mogelijk wanneer in de huurvoorwaarden staat vermeld dat een creditcard is aan te raden. Wanneer de voorwaarden vermelden dat een creditcard verplicht is, kan hier helaas niet van worden afgeweken.

Rijbewijs
Het is verplicht dat je minimaal 1 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs wanneer je een huurauto huurt.

Minimum en maximum leeftijd
Aan het huren van een auto is altijd een minimum leeftijd gebonden. Deze leeftijd verschilt per bestemming. Deze lees je in de voorwaarden per bestemming.

Sommige bestemmingen hanteren ook een maximum leeftijd, welke ook per bestemming verschilt. Deze lees je in de voorwaarden per bestemming.


Soms is het mogelijk om tegen een meerprijs de minimum of maximum leeftijd te verhogen. Wanneer dit mogelijk is vind je dit terug in de voorwaarden per bestemming. Het is mogelijk dat de dekking van de verzekering hierdoor ook uitgebreid moet worden. Wanneer dit het geval is, informeert Sunweb je over de meerprijs.

Autotypes
Je boekt bij Sunweb altijd een huurauto in een bepaalde klasse. Ter verduidelijking vermelden wij tijdens het boeken altijd één model die in die klasse valt. Jouw huurauto is dus gelijkwaardig aan dat model en dient puur ter indicatie.

Boek je een vakantie inclusief autohuur? De auto die inclusief wordt aangeboden valt dan in de klasse small. Tijdens het boeken kun je in stap 1 jouw auto upgraden tegen een meerprijs. Jouw vakantie al geboekt? Dan upgrade je jouw huurauto gemakkelijk via Mijn Sunweb.
                                                                                                                                                           
Let op: een huurauto is altijd op aanvraag en nooit gegarandeerd, ook bij vakanties inclusief huurauto. Als de auto niet beschikbaar is zal Sunweb contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.        

Algemene voorwaarden

Zomer 2022 (april tot en met oktober)

Zolang jouw bestemming niet tussen bovenstaande voorwaarden staat, kun je de voorwaarden van zomer 2021 (zie hieronder) raadplegen ter informatie.

Winterzon 2021 - 2022 (november tot en met maart)

Zomer 2021 (april tot en met oktober)

Zolang de oude voorwaarden hieronder staan kun je deze raadplegen ter informatie.

Winterzon 2020/2021 (oktober tot en met maart)

Zolang de oude voorwaarden hieronder staan kun je deze raadplegen ter informatie.

Ophalen & Inleveren

Autohuur optioneel bij de accommodatie
Wanneer jij de huurauto afgeleverd wenst bij jouw appartement of hotel, dan kan dit pas op de dag na aankomst op jouw vakantiebestemming tot en met de dag van vertrek. De auto huur je per 24 uur. De auto wordt rond 10.00 uur gebracht bij jouw accommodatie en rond 10.00 uur ook weer opgehaald bij jouw accommodatie.

Voorbeeld: Je komt aan op maandag en gaat 8 dagen op vakantie. Je huurt de auto van dinsdag tot en met zondag (6 dagen). Sunny Cars reserveert de auto dan voor 5 x 24 uur: vanaf dinsdag om 10:00 uur (of een andere dag naar keuze) tot en met zondag 10:00 uur.

Autohuur optioneel vanaf de luchthaven
Je kunt er voor kiezen om de auto op te halen op de luchthaven als je aankomt en weer in te leveren op de dag van vertrek op de luchthaven. Zo beschik je de gehele vakantie over de huurauto.

Let op! Op sommige luchthavens is de verhuurlocatie te ver om te lopen. Er is dan een gratis shuttle service die jou naar de verhuurder brengt. Is dit voor jouw bestemming van toepassing? Dan vermeldt Sunny Cars dit op jouw autohuurvoucher. Deze ontvang je uiterlijk 1 week voor vertrek per mail.

Autohuur inclusief vanaf de luchthaven
Bij een aantal vakanties is de huurauto standaard inbegrepen voor de gehele reisduur. De auto haal je op bij aankomst op de luchthaven en lever je aan het eind van de vakantie ook weer in op de luchthaven.

Let op! Op sommige luchthavens is de verhuurlocatie te ver om te lopen. Er is dan een gratis shuttle service die jou naar de verhuurder brengt. Is dit voor jouw bestemming van toepassing? Dan vermeldt Sunny Cars dit op jouw autohuurvoucher. Deze ontvang je uiterlijk 1 week voor vertrek per mail. 

Online inchecken 
Heb je een vakantie geboekt met autohuur vanaf de luchthaven, dan is het voor een aantal bestemmingen mogelijk om vooraf online in te checken. Dit raden wij sterk aan, aangezien er lange wachtrijen kunnen ontstaan bij de incheckbalie van de autoverhuurder op de luchthaven.

Ongeveer 1 week voor vertrek ontvang je de autohuurvoucher. Staat er op jouw voucher een rode button onder 'online inchecken’, dan kun je via deze button online inchecken. Dit is mogelijk tot 24 uur voor aankomst op de luchthaven van jouw bestemming.

Inleveren
Lever je de auto in, neem dan al jouw privébezittingen mee uit de auto.

Het is belangrijk het huurcontract, dat lokaal getekend is, minimaal 8 weken te bewaren.

Heb je schade gereden, dan is het ook erg belangrijk dat je minimaal 8 weken het schaderapport bewaart.