1. Home
  2. Vakantie
  3. Egypte
  4. Marsa Alam
Marsa Alam

Vakantie Marsa Alam Egypte

Vakantie Egypte, Marsa Alam: onder en boven water genieten

Marsa Alam wordt omringd door een uitgestrekt woestijnlandschap en ligt in het zuidoosten van Egypte, pal aan het kristalheldere water van de Rode Zee. Vooral voor snorkel- en duikliefhebbers is deze plaats een echt paradijs. Je vindt hier namelijk een adembenemende onderwaterwereld. Voor de kust van de meeste resorts pronken de zogenaamde huisriffen. Dit betekent dat je gewoon met je duikbril het water in kunt wandelen (of er in springt via een steiger) om de onderwaterwereld van de Rode Zee te bewonderen. Het aanzicht van wuivende koralen en kleurrijke vissen zorgt voor een bijzondere ervaring. Ook aan land is het goed toeven, want in de vele luxe en prachtig aangelegde resorts zorgen ze ervoor dat het jou aan helemaal niets ontbreekt tijdens jouw vakantie naar Marsa Alam. 

Ontstressen op vakantie in Marsa Alam 

Relaxen aan een waanzinnig zwembad of met de tenen in het zand genieten van het zalige strand? Dat komt in orde tijdens je vakantie naar Marsa Alam. Ben je in Egypte voor een duikvakantie, bezoek dan Samadai Reef. Ook wel bekend als Dolphin House, de thuisbasis van tientallen speelse wilde dolfijnen. Bij het beroemde Marsa Abu Dabab heb je een grote kans om een dugong (zeekoe) of een zeeschildpad te spotten. Hoewel je in en rondom het water van alles kunt beleven, staat een zonvakantie in Marsa Alam vooral in het teken van ontspanning. De zee, de langgerekte stranden, de fijne all inclusive hotels en het heerlijke weer zorgen ervoor dat je vrijwel direct in de relaxmodus gaat bij aankomst. Wil je graag zo snel mogelijk naar de zon? Check dan onze last minute aanbiedingen en voor je het goed en wel beseft ben jij onderweg naar Marsa Alam. Tip: neem waterschoenen mee.

Het weer in Marsa Alam: warm en droog

Door het woestijnklimaat is het weer in Marsa Alam het hele jaar door warm en droog. Kan je goed tegen de hitte, ga dan in juni, juli en augustus op vakantie. Zo niet, plan dan je vakantie naar Marsa Alam buiten deze maanden om. Wanneer je ook gaat, het weer in Marsa Alam draagt hoe dan ook bij aan de zalige vakantiesfeer. Met temperaturen van gemiddeld 23 graden is een winterzonvakantie naar Marsa Alam ideaal om te ontsnappen aan de gure wintermaanden in Nederland. Onderneem je graag leuke activiteiten tijdens je vakantie? Het havendorpje Port Ghalib is tijdens je vakantie erg leuk om te bezoeken. Port Ghalib is niet groot, maar je slentert er langs de boten in de haven, pakt een gezellig terrasje of eet lekker een hapje in een lokaal restaurant. Lees ook zeker ons blog over de top vijf mooiste stranden van Egypte. De witte stranden en kristalheldere zee van Marsa Alam horen hier namelijk ook bij. Wat staat er bij jou op het programma tijdens je vakantie naar Marsa Alam?

TIP!

Neem een snorkelsetje mee!

Bij het beroemde Marsa Abu Dabab heb je een grote kans om een Dugong (zeekoe) of een zeeschildpad te spotten. Neem daarom een snorkelsetje mee en ontdek de betoverende onderwaterwereld.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
19ºC
21ºC
23ºC
24ºC
27ºC
30ºC
33ºC
33ºC
31ºC
28ºC
24ºC
22ºC
Min.
14ºC
15ºC
17ºC
18ºC
21ºC
25ºC
27ºC
28ºC
26ºC
23ºC
20ºC
17ºC

Populaire accommodaties

Vluchtinformatie

De vliegreis

Je vliegt naar Marsa Alam. Deze vlucht duurt ongeveer 5 uur. Bij aankomst op het vliegveld word je door de plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb opgewacht.

De transfer

In het boekingsproces is het mogelijk een transfer bij te boeken. De transfertijden vanuit de luchthaven van Marsa Alam zijn als volgt:

El Quseir (o.a. Hotel Sentido Akassia Beach, Hotel Lazuli en Hotel Pickalbatros Sea World) – circa 50 min.

Port Ghalib (o.a. Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort en Three Corners Sea Beach Resort) – circa 15 min.

Hotel Gorgonia Beach Resort – circa 1,5 uur

Blend Elphistone Resort en Blue Reef Resort – circa 45 min.

Overige hotels (o.a. Three Corners Happy Life, Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort en Shoni Bay)  – circa 25 à 35 min.