1. Home
  2. Skivakantie
  3. Andorra
Andorra

Jouw skivakantie in Andorra

Algemene informatie

Andorra is een aantrekkelijke bestemming voor een heerlijke vakantie in het hart van de prachtige Pyreneeën. Het ligt tussen het mooie Frankrijk en het zonnige Spanje in en is niet alleen een tax-free paradijs. De vallei Grandvalira biedt ook nog eens uitstekende sportieve mogelijkheden voor de wintersport. Met zo'n 65 bergtoppen boven de 2000 meter is Andorra het op een na hoogste bergstaatje van Europa. De hoogste bergtop is te vinden op 2942 meter hoogte en heet 'Pic de Coma Pedrosa'.

In de hoofdstad Andorra la Vella, op maar circa 4 kilometer afstand van Encamp, kun je lekker eten in uitstekende restaurants. In deze stad is een dagje naar de thermische baden van het Caldea-centrum ook een aantrekkelijk alternatief voor een dag op de pistes. Verder kun je tijdens je Andorra vakantie ijsduiken, sneeuwscooters en iglo's bouwen. Dat klinkt goed!

Naar Andorra op vakantie betekent: sneeuwzekerheid

Door de hoogte biedt Andorra een aantal sneeuwzekere skibestemmingen waarvan Pas de la Casa en Soldeu de bekendste en leukste zijn. Wat Pas de la Casa extra aantrekkelijk maakt, is dat alles op loopafstand ligt. Dat geldt voor zowel de skiliften als voor de uitgaansgelegenheden. Door het enorme aanbod van bars, clubs en restaurants wordt Pas de la Casa soms zelfs het Ibiza van de Pyreneeën genoemd. En Soldeu heeft een oude dorpskern met een gezellig centrum, waar je heerlijk kunt winkelen en een keuze kunt maken uit één van de prima restaurants. Soldeu is een dorp met zowel oude Romeinse als moderne invloeden. Wanneer je naast skiën ook van winkelen houdt, zit je zeker goed tijdens een vakantie in Andorra. Er zijn volop winkels waar je naar hartelust belastingvrij kunt winkelen.

Nieuw bij Sunweb

Nieuw in het aanbod sinds winter 2019/20 is de regio Vallnord. Dit skigebied bestaat uit de kleine gebieden Pal, Arinsal en Arcalis en vind je nabij de Spaanse grens in een bosrijke omgeving. De kleinere gebieden, Pal-Arinsal en Ordino-Arcalis kun je eenvoudig bereiken, ook al zijn ze niet verbonden met elkaar. Het gebied heeft 92 kilometer aan gemarkeerde pistes en is bekend vanwege de vele hoogteverschillen. Door goede verbinding van de gondel tussen de skigebieden zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor beginners.  En ook de gevorderde wintersporter zit hier goed.

Arinsal

In Arinsal vind je smalle, lange pistes. Dit is vooral fijn voor beginners en ook leuk voor snowboarders. Ben je gevorderd dan kun je beter naar de hoger gelegen pistes gaan. In Arinsal is een groot freestyle park en Ordino staat bekend als het beste off-piste gebied van Andorra. Wandelaars kunnen hun hart ophalen tijdens de zo nu en dan lastige bergwandelingen in het dal van Ordino.

Een drankje na een dagje skiën

In diverse plaatsen vind je een aantal gezellige bars en diverse discotheken, dus ook voor après-ski kun je goed terecht in deze regio. Samen een drankje drinken na een dag skiën hoort er nu eenmaal bij, nietwaar? Het feestje begint al vroeg in de middag, dus wil je een keer iets eerder stoppen met skiën dan hoef je je niet te vervelen.