Terug

Jouw skivakantie in Andorra

Destination image

Algemene informatie

Andorra is een attractieve  bestemming in het hart van de Pyreneeën, gelegen tussen Frankrijk en Spanje in. Andorra is niet alleen een tax-free paradijs, je vindt hier ook uitstekende wintersportfaciliteiten. De vallei Grandvalira is hier een zeer goed voorbeeld van! Met zo'n 65 bergtoppen boven de 2000 meter is Andorra het op een na hoogste bergstaatje van Europa. De hoogste bergtop is 2942 meter hoog en heet 'Pic de Coma Pedrosa'.

Er zijn nog tal van andere activiteiten die je kan doen in dit dwergstaatje. Zo kan je in de hoofdstad Andorra la Vella (op maar circa 4 kilometer afstand van Encamp) tax-free winkelen en eten in uitstekende restaurants. Je kan een dagje naar de thermische baden van het Caldea-centrum, dit is een heerlijk alternatief voor een dag op de pistes. IJsduiken, sneeuwscooters, iglo's bouwen.  Het kan allemaal in het veelzijdige Andorra.

Sneeuwzeker
Door de hoogte biedt Andorra een aantal sneeuwzekere skibestemmingen waarvan Pas de la Casa en Soldeu de bekendste en leukste zijn.  Wanneer je naast skiën ook van winkelen houdt, zit je zeker goed in Andorra. Er zijn volop winkels waar je belastingvrij kan winkelen.

Andorra staat voor sneeuwzekere wintersportbestemmingen, mooie natuur, gemoedelijke sfeer en zeer veel winkels! Kortom, voor ieder wat wils!

Lees verder Minder informatie

Populaire skigebieden in Andorra

Skigebieden 

Naar boven