1. Home
  2. Skivakantie
  3. Andorra
Andorra

Jouw skivakantie in Andorra

Algemene informatie

Andorra is een aantrekkelijke bestemming voor een heerlijke vakantie in het hart van de prachtige Pyreneeën. Het ligt tussen het mooie Frankrijk en het zonnige Spanje in en is niet alleen een tax-free paradijs. De vallei Grandvalira biedt ook nog eens uitstekende sportieve mogelijkheden voor de wintersport. Met zo'n 65 bergtoppen boven de 2000 meter is Andorra het op een na hoogste bergstaatje van Europa. De hoogste bergtop is te vinden op 2942 meter hoogte en heet 'Pic de Coma Pedrosa'.

In de hoofdstad Andorra la Vella, op maar circa 4 kilometer afstand van Encamp, kun je lekker eten in uitstekende restaurants. In deze stad is een dagje naar de thermische baden van het Caldea-centrum ook een aantrekkelijk alternatief voor een dag op de pistes. Verder kun je tijdens je Andorra vakantie ijsduiken, sneeuwscooters en iglo's bouwen. Dat klinkt goed!

Naar Andorra op vakantie betekent: sneeuwzekerheid

Door de hoogte biedt Andorra een aantal sneeuwzekere skibestemmingen waarvan Pas de la Casa en Soldeu de bekendste en leukste zijn. Wat Pas de la Casa extra aantrekkelijk maakt, is dat alles op loopafstand ligt. Dat geldt voor zowel de skiliften als voor de uitgaansgelegenheden. Door het enorme aanbod van bars, clubs en restaurants wordt Pas de la Casa soms zelfs het Ibiza van de Pyreneeën genoemd. En Soldeu heeft een oude dorpskern met een gezellig centrum, waar je heerlijk kunt winkelen en een keuze kunt maken uit één van de prima restaurants. Soldeu is een dorp met zowel oude Romeinse als moderne invloeden. Wanneer je naast skiën ook van winkelen houdt, zit je zeker goed tijdens een vakantie in Andorra. Er zijn volop winkels waar je naar hartelust belastingvrij kunt winkelen.

Nieuw bij Sunweb

Nieuw in het aanbod sinds winter 2019/20 is de regio Vallnord. Dit skigebied bestaat uit de kleine gebieden Pal, Arinsal en Arcalis en vind je nabij de Spaanse grens in een bosrijke omgeving. De kleinere gebieden, Pal-Arinsal en Ordino-Arcalis kun je eenvoudig bereiken, ook al zijn ze niet verbonden met elkaar. Het gebied heeft 92 kilometer aan gemarkeerde pistes en is bekend vanwege de vele hoogteverschillen. Door goede verbinding van de gondel tussen de skigebieden zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor beginners.  En ook de gevorderde wintersporter zit hier goed.

Arinsal

In Arinsal vind je smalle, lange pistes. Dit is vooral fijn voor beginners en ook leuk voor snowboarders. Ben je gevorderd dan kun je beter naar de hoger gelegen pistes gaan. In Arinsal is een groot freestyle park en Ordino staat bekend als het beste off-piste gebied van Andorra. Wandelaars kunnen hun hart ophalen tijdens de zo nu en dan lastige bergwandelingen in het dal van Ordino.

Een drankje na een dagje skiën

In diverse plaatsen vind je een aantal gezellige bars en diverse discotheken, dus ook voor après-ski kun je goed terecht in deze regio. Samen een drankje drinken na een dag skiën hoort er nu eenmaal bij, nietwaar? Het feestje begint al vroeg in de middag, dus wil je een keer iets eerder stoppen met skiën dan hoef je je niet te vervelen.

Reisinformatie betreffende het Coronavirus

Passenger Locator Form Belgie vanaf 1 augustus 2020 is het voor Belgen verplicht om een Passenger Locator Form in te vullen. Dit is om beter in kaart te brengen wat het reisgedrag van Belgen is. Het formulier geldt ook als je met de auto, de bus of de trein reist en ongeacht je naar een groene, oranje of rode zone reist. Dit formulier dient 48 uur voor thuiskomst digitaal te worden ingevuld. Op dit elektronisch formulier moet men het land aanduiden waar men zich bevindt alsook met wie men reist om het nadien te registreren bij de gezondheidsdiensten. Het formulier vind je hier. Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt van de Spaanse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Maatregelen voor dit land 

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Mondkapje verpllicht in skiliften + openbare ruimtes + openbaar vervoer. Een mondkapje is hierbij verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar op de openbare weg, in open- en gesloten publieke ruimtes en tijdens sportactiviteiten. Een mondmasker moet gedragen worden wanneer je niet meer dan 4 meter afstand van elkaar kunt bewaren.
Afname Covid-19 test voor vertrek of wachten in quarantaine
Ja
Toeristen die drie of meer nachten in het land willen doorbrengen, moeten vanaf 6 jaar een PCR of TMA ondergaan, die maximaal 72 uur voor aankomst in Andorra moet worden uitgevoerd. Bezoekers van Franse, Spaanse en Portugese afkomst zijn vrijgesteld van de verplichting om een test in te dienen
Afname Covid-19 test op bestemming
Nee
Gezondheidsverklaring verplicht
Ja
Een gezondheidsverklaring is nodig bij aankomst per bus of vliegtuig.
Quarantaine
Nee
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Maximaal 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Nee
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Pistes
Open
Open voor de lokale bevolking. Vanaf 1 februari is het geopend voor toeristen uit alle landen.
Skiliften
Open
Open voor de lokale bevolking. Vanaf 1 februari is het geopend voor toeristen uit alle landen.
Skiverhuur
Open
Open voor de lokale bevolking. Vanaf 1 februari is het geopend voor toeristen uit alle landen.
Skilessen
Open
Open voor de lokale bevolking. Vanaf 1 februari is het geopend voor toeristen uit alle landen.
Openbaar vervoer & taxi's
Beschikbaar
Mondkapje verplicht
Restaurants
Open
Restaurants kunnen van 12.00 uur tot 16.00 uur en van 19.00 uur tot middernacht bediening aan tafel aanbieden, en buiten deze tijden afhaalservice. Aan elke tafel mogen niet meer dan 4 personen plaatsnemen, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Bedrijven moeten een register bijhouden van hun klanten.
Bars
Gedeeltelijk geopend
Klantenservice in bars en cafés is tot nader order beperkt, met de volgende maatregelen:Tussen 7.00 en 12.00 uur alleen met tafelbediening en tussen 13.00 uur en 15.00 uur en tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Buitendienst aanbieden mag tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Geautoriseerde bars moeten een verplichte pauze van een uur hebben om tussen de vergaderingen door te ontsmetten en te ventileren.
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Evenementen (binnen & buiten)
Ja
Maximaal 50 personen
Winkels
Open
Supermarkten & drogisterijen
Open
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Nee
Wellness
Open
Aanvullende maatregelen luchtvaartmaatschappijen of busregels
Nee
Transferregeling
Beschikbaar
Tankstations
Open
Andere formulieren om het land binnen te komen
Nee
Handig om te weten
Alle toeristen die door Spanje en Frankrijk reizen en Andorra willen binnenkomen, kunnen dit doen, op voorwaarde dat ze een nationaal identiteitsbewijs of paspoort en documentatie tonen die hun verblijf in Andorra bevestigd.
Aanvullende maatregelen per skigebied
Nee
Andere excursies
Nee

Populaire accommodaties