Keurmerken

  1. Home
  2. Skivakantie
  3. Ons beleid
  4. Keurmerken

ABTO

De Association of Belgian Tour Operators (ABTO) zorgt ervoor dat touroperators kunnen opereren in optimale omstandigheden. Ze verdedigt de gerechtvaardigde begroepsbelangen van haar leden op nationaal, Europees en Internationaal niveau.

 

Sunweb is aangesloten bij de ABTO. Dit biedt de consumenten van Sunweb zekerheid en kwaliteit, garanties die niet altijd geboden worden bij zelf georganiseerde reizen. Daarnaast zijn alle leden verzekerd tegen financieel onvermogen. Bij een faillissement zullen de gevolgen voor de consument daardoor beperkt worden. Ook op de vakantiebestemming zelf zal de consument niets tekort komen. Sunweb beschikt over lokale vertegenwoordigers die ter plaatse kunnen instaan voor opvang, informatie en bijstand van de consument mocht dit nodig zijn. Verder waarborgt Sunweb de nodige standaarden betreffende hotelaccommodatie, veiligheid en hygiëne. Reisorganisaties die niet aan deze eisen voldoen, mogen zich niet aansluiten bij de ABTO. Je kunt er dus op vertrouwen dan Sunweb aan deze eisen voldoet. Meer weten? Kijk op www.abto.be.


De Geschillencommissie Reizen (GCR)

Sunweb is aangesloten bij De Geschillencommissie Reizen (GCR). Je kunt een beroep doen op de GCR indien er problemen zijn ontstaan over het verloop van de reis van Sunweb, voor zover je bepaalde termijnen hebt gerespecteerd. De GCR is bevoegd om klachten te behandelen die de reiziger en Sunweb tegenover elkaar zet, voor zover Sunweb de algemene voorwaarden van de GCR toepast.

De GCR is echter niet bevoegd als de klacht betrekking heeft op o.a. lichamelijke schade, een niet inbegrepen reis- of reisbijstandsverzekering en bij niet-contractuele geschillen. Meer informatie vind je op www.clv-gr.be.
Geschillencommissie

Garantiefonds Reizen

Sunweb is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.


Safeshops.be

Sunweb is aangesloten bij SafeShops.be. Wij verwijzen hiervoor naar de volgende pagina: https://www.safeshops.be/nl/label/sunweb/. Webwinkels die het SafeShops.be label voeren hebben een strenge juridische en financiële check doorstaan. Daardoor biedt Sunweb 5 zekerheden van SafeShops.be zodat de consument veilig online kan kopen:

1. Weten met wie je zaken doet en hoe je het bedrijf gemakkelijk kunt benaderen
2. Algemene voorwaarden die voldoen aan alle wettelijke regelingen
3. Veiligheid en privacy garantie
4. Veilig betalen
5. Onafhankelijke klachtenbemiddeling

Meer informatie vind je op www.safeshops.be.

jpg verified label

EMOTA European Trustmark

Tot slot is Sunweb aangesloten bij de European Multi-channel en Online Trade Association (EMOTA), een Europees keurmerk voor webwinkels. Wij verwijzen hiervoor naar de volgende pagina: https://europeantrustmark.eu/en/consumers/certified-shops/certificate/cd687acfb59cb78780b18fe66221e620/