Over Sunweb

KeurmerkenDe geschillencommissie reizen

Sunweb is aangesloten bij De Geschillencommissie Reizen (GCR). Je kunt een beroep doen op de GCR indien er problemen zijn ontstaan over het verloop van de reis van Sunweb, voor zover je bepaalde termijnen hebt gerespecteerd. De GCR is bevoegd om klachten te behandelen die de reiziger en Sunweb tegenover elkaar zet, voor zover Sunweb de algemene voorwaarden van de GCR toepast.

De GCR is echter niet bevoegd als de klacht betrekking heeft op o.a. lichamelijke schade, een niet inbegrepen reis- of reisbijstandsverzekering en bij niet-contractuele geschillen. Meer informatie vind je op www.clv-gr.be.
Geschillencommissie


Garantiefonds reizen

Ook is Sunweb aangesloten bij het Garantiefonds Reizen. Het Garantiefonds Reizen zorgt ervoor dat wanneer een reisorganisator, reisbemiddelaar of reisbureau failliet wordt verklaard, zij oplossingen bieden aan de consumenten die een reis hebben geboekt bij de desbetreffende organisatie. Ze zorgen ervoor dat jij jouw geboekte reis of vakantie kunt voortzetten, zonder hier extra voor te betalen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het Garantiefonds Reizen er voor zorgt dat jij je voorschot of reissom terug krijgt, zodat je een andere reis kunt boeken. Zie voor meer informatie http://www.gfg.be.

GCRAssociation of belgian touroperators

De Association of Belgian Tour Operators (ABTO) zorgt ervoor dat touroperators kunnen opereren in optimale omstandigheden. Ze verdedigt de gerechtvaardigde begroepsbelangen van haar leden op nationaal, Europees en Internationaal niveau.

ABTOSunweb is ook aangesloten bij de ABTO. Dit biedt de consumenten van Sunweb zekerheid en kwaliteit, garanties die niet altijd geboden worden bij zelf georganiseerde reizen. Daarnaast zijn alle leden verzekerd tegen financieel onvermogen. Bij een faillissement zullen de gevolgen voor de consument daardoor beperkt worden. Ook op de vakantiebestemming zelf zal de consument niets tekort komen. Sunweb beschikt over lokale vertegenwoordigers die ter plaatse kunnen instaan voor opvang, informatie en bijstand van de consument mocht dit nodig zijn. Verder waarborgt Sunweb de nodige standaarden betreffende hotelaccommodatie, veiligheid en hygiëne. Reisorganisaties die niet aan deze eisen voldoen, mogen zich niet aansluiten bij de ABTO. Je kunt er dus op vertrouwen dan Sunweb aan deze eisen voldoet. Meer weten? Kijk op www.abto.be.


Safeshops.be

Sunweb is aangesloten bij SafeShops.be. Wij verwijzen hiervoor naar de volgende pagina: https://www.safeshops.be/nl/label/sunweb/. Webwinkels die het SafeShops.be label voeren hebben een strenge juridische en financiële check doorstaan. Daardoor biedt Sunweb 5 zekerheden van SafeShops.be zodat de consument veilig online kan kopen:

1. Weten met wie je zaken doet en hoe je het bedrijf gemakkelijk kunt benaderen
2. Algemene voorwaarden die voldoen aan alle wettelijke regelingen
3. Veiligheid en privacy garantie
4. Veilig betalen
5. Onafhankelijke klachtenbemiddeling

Meer informatie vind je op www.safeshops.be.

jpg verified labelEMOTA European Trustmark

Tot slot is Sunweb aangesloten bij de European Multi-channel en Online Trade Association (EMOTA), een Europees keurmerk voor webwinkels. Wij verwijzen hiervoor naar de volgende pagina: https://europeantrustmark.eu/en/consumers/certified-shops/certificate/cd687acfb59cb78780b18fe66221e620/