1. Home
  2. Skivakantie
  3. Italië
Italië

Jouw skivakantie in Italië

Algemene informatie

Italië is misschien niet het eerste land waaraan je denkt als je op wintersport wilt gaan. Met meerdere skigebieden heeft dit land zoveel mogelijkheden dat het absoluut een goede wintersportvakantie garandeert.

Wintersport Italië – Skigebieden Italië

Omdat de meeste mensen niet gelijk aan Italië denken voor een skivakantie, zal je al snel merken dat er hierdoor minder massatoerisme is. Italië heeft vijf populaire skiregio’s waaronder Dolomiti superski. Met één skipas kan je in alle twaalf de gebieden skiën met een uitzicht van een prachtig berglandschap. Livingo grenst op ongeveer 40 kilometer aan de Zwitserse grens. Dit gebied is de juiste plek voor als je nog beginnende skiër bent. Adamello ski is een kleinschaliger gebied, maar ligt net boven de 3000 meter. Hierdoor heb je wel meer sneeuwzekerheid. Als je opzoek bent naar een uitdaging als ervaren skiër, kijk dan naar de regio Val di Sole; hier vind je de moeilijkere pistes waar je al je skills en ervaring nodig zal hebben. La Via Lattea is de grootste aaneengesloten skigebied van Italië met zo’n 400 kilometer aan pistes! Wat leuk is om te weten dat je in dit skigebied in zowel Italië waar 320 kilometer pistes zijn, als ook in Frankrijk kunt skiën. In Frankrijk vind je nog 80 overige kilometers aan pistes.

Wintersport Italië – Après-ski Sauze d’Oulx

Italië staat misschien niet bekend om de après-ski, toch kun je in opvallend veel gebieden kroegen en cafés vinden om lekker te ontspannen. Zeker in het gezellig dorp Sauze d’Oulx zijn er genoeg après-ski mogelijkheden. In de mooie smalle straatjes van het centrum zijn veel pubs en restaurants aanwezig. Hier vind je stijlvolle en bruisende uitgaansgelegenheden en zal je zeker niks te kort komen.

Wintersport Italië – Vakantie Italië

Je vakantie in Italië kan niet ontgaan zonder van de heerlijke Italiaanse cuisine te proeven. Het gaat hier niet zoals in Frankrijk en Oostenrijk, waar natafelen minder snel voorkomt tijdens de wintersport. In Italië begint je dag op de al zonnige piste met een heerlijke espresso of cappuccino. Vergeet ook niet te genieten van de heerlijke verschillende verse pasta’s en pizza’s. Hier ervaar je de echte Italiaanse manier van leven! 

Wintersport Italië – De reis er naartoe

Er zijn verschillende manieren van vervoer om je vakantiebestemming in Italië te bereiken. De meeste wintersporters kiezen nog altijd voor de vrijheid van de auto. Dit is vaak voordeliger en je kunt zelf bepalen hoe laat je weggaat. Wanneer je met de auto naar Italië reist, is het goed om te weten dat je op veel Italiaanse snelwegen tol moet betalen. Wil je snel op de latten staan? Kies dan voor een vliegreis waarbij je vaak nog dezelfde dag op de piste staat.