1. Home
  2. Skivakantie
  3. Frankrijk
  4. Les Deux Alpes
  5. Les Deux Alpes
Les Deux Alpes

Wintersport in Les Deux Alpes

Algemene informatie

Één van de populairste skidorpen in Europa

Eén van onze meest populaire bestemmingen is Les Deux Alpes. Het heeft dan ook niet voor niets de titel 'Beste skidorp van Europa' gewonnen bij de World Snow Awards 2015! Het is ook één van de oudste skidorpen in Frankrijk. Dat is duidelijk te zien aan de bebouwing; een mengelmoes van oude en nieuwe architectuur. Dit zorgt voor gezellig geheel. In combinatie met de winkelpromenade, restaurants en bars is de sfeer voor Franse begrippen uniek te noemen. Naast een fantastisch skigebied verblijf je hier dus ook in een gezellig dorp met veel uitgaansmogelijkheden en sportfaciliteiten. Naast het skiën en boarden kun je namelijk ook veel andere sporten beoefenen. Zo is er een groot sportcentrum met een zwembad, schaatsbaan en squashbanen.

Leuk om te weten: Les Deux Alpes staat samen met Val Thorens bekend om de beste après-skimogelijkheden van Frankrijk! Van vroeg in de middag tot in de late uurtjes kun je je hier prima vermaken. Zo zijn er een tal van après-ski bars te vinden en voor degene die daarna nog niet klaar zijn zijn er ook een discotheek.

Les Deux Alpes bestaat uit verschillende wijken. Wij bieden zowel accommodaties in het centrum van Les Deux Alpes 1650 aan als in de wijk Les Deux Alpes 1800. Deze ligt op ongeveer 800 meter van het centrum en vormt door de aanwezigheid van een supermarkt, zwembad, een aantal squashbanen en een directe lift een geheel eigen dorp. Een regelmatige busdienst (van 08.00-20.00 uur) zorgt voor vervoer van en naar het centrum van Les Deux Alpes 1650.


Nieuw in seizoen 22/23

De skiliften van Le Diable en Vallée blanche zijn omgebouwd tot hybride liften, wat een combinatie is van een stoeltjeslift en gondellift. Het voordeel hiervan is, is dat je sneller bent waar je wilt zijn. De Jandri Express in Les Deux Alpes wordt ook vernieuwd. Hier zijn ze al mee bezig en ze verwachten er eind 2024 mee klaar te zijn. Deze nieuwe gondel biedt meer comfort en veiligheid wat betreft met weersomstandigheden. De gondel brengt meer passagiers met zich mee (drie keer zoveel!) en je bent eveneens een stuk sneller op bestemming. Win-win!

Voor beginners is het skigebied van Les Deux Alpes toegankelijker gemaakt. Zo zijn er aan de voet van de pistes nieuwe beginnerszones ingevoerd, wat het skivriendelijk maakt voor elk niveau. 

Pistes

11
17
49
13
Totaal 90

Liften

6

16

20

Hoogte

3600m
1350m

Gletsjer

1

Loipe

7Km

Funpark

1

Les Deux Alpes

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Vrienden Overige Koppels Jonge koppels Families