Gletsjerskigebieden

  1. Home
  2. Skivakantie
  3. Gletsjerskigebieden

Skiën op de gletsjer

Skivakantie in gletsjergebieden

Skiën op de gletsjer is mogelijk in Europa in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. De voordelen van een skivakantie naar een gletsjergebied zijn voor de hand liggend; je moet je geen zorgen maken over voldoende sneeuw. Gletsjergebieden zijn de meest sneeuwzekere skigebieden in de Europese Alpen en meestal toegankelijk van oktober tot eind april. Dankzij nieuwe gondels, zoals de 3K K-verbinding van Kaprun naar Kitzsteinerhorn, die in 2019 werd geopend, zijn de gletsjerskigebieden nu ook gemakkelijk toegankelijk en verbonden met lagere hellingen. Er is dus veel te ontdekken op het gebied van skiën en gletsjers!

Gletsjergebieden in Oostenrijk, Frankrijk en Italië

Boek en bespaar; alle aanbiedingen inclusief gletsjer-skipas

Ervaar de eeuwige sneeuw.

Gletsjerskigebieden in Oostenrijk

Als je besluit om te gaan skiën in een gletsjerskigebied, moet je je geen zorgen maken over de sneeuwcondities! De Hintertux-gletsjer in het Zillertal in Tirol biedt bijvoorbeeld 365 dagen sneeuwplezier per jaar. Nog een voordeel: op gletsjers is vaak nog beter weer, omdat je boven de wolken kunt skiën. Als je aan gletsjers en Oostenrijk denkt, kan je Sölden niet vermijden. Daar zijn twee gletsjers: Rettenbach en Tiefenbach. Deze twee populaire gletsjers behoren tot de grootste gletsjergebieden voor wintersporters in Oostenrijk. Bovenop de Kitzsteinhorn-gletsjer in het skigebied Zell am See Kaprun heb je een prachtig uitzicht op de hoogste toppen van Oostenrijk. De hellingen zijn mooi en breed en hebben altijd natuurlijke sneeuw.

Gletsjerskigebieden in Frankrijk en Italië

De populairste gletsjerskigebieden in de Franse Alpen bevinden zich in Les Deux Alpes, Les Trois Vallées en Paradiski. Les Deux Alpes is ook het grootste gletsjerskigebied in Europa. Op de gletsjer zijn er een aantal zeer geschikte hellingen, vooral voor beginners. In La Plagne in het skigebied Paradiski zijn de afdalingen over de kleine gletsjer van Bellecôte bijzonder mooi. In Italië in het Dolomiti Superski-gebied ligt de Marmolada-gletsjer: de koning van de Dolomieten.