Sunweb vakantie

Omruilgarantie voor jouw vakantie

 • Boeken met Vakantiegarantie
 • Eenvoudig zelf omboeken
 • Geld terug bij negatief reisadvies

Zorgeloos op vakantie met omruilgarantie

Wij vinden het belangrijk dat je zonder zorgen je vakantie kunt boeken. Daarom bieden we je standaard omruilgarantie wanneer je bij ons boekt. Hiermee kun je tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken. 

Je hebt ook de mogelijkheid om de premium omruilgarantie toe te voegen voor €30,00  waarmee je tot 2 weken voor vertrek kunt omboeken.

Onze omruilgaranties op een rij

Standaard omruilgarantie - Omruilen tot 6 weken voor vertrek 

✔ Gratis. Deze garantie is standaard inbegrepen bij het boeken van een Sunweb vakantie.

✔ Gratis omruilen via Mijn Sunweb tot 6 weken voor vertrek. 

✔ Ook omboeken naar vakanties van onze andere merken is mogelijk (Eliza Was Here, Primavera Reizen en GOGO).

✔ Het standaard omruilen kun je eenmalig toepassen.

 

Premium omruilgarantie voor €30,00 p.p. - Omruilen tot 2 weken voor vertrek

✔ Tot 2 weken voor vertrek gratis omboeken via Mijn Sunweb. 

✔ Ook omboeken naar vakanties van onze andere merken is mogelijk (Eliza Was Here, Primavera Reizen en GOGO).

✔ Bij te boeken in stap 1 van boekingsproces of tot 14 dagen via Mijn Sunweb nadat je een boeking hebt gemaakt. 

✔ Premium omruilen kun je tweemaal toepassen.

Hoe werkt het omboeken?

1. Log in bij 'Mijn Sunweb' & klik op 'Ruil jouw vakantie om'.

2. Klik daarna op 'Boek een andere vakantie'.

3. Volg de boekingsstappen en rond je nieuwe boeking af.

Sunweb zonvakantie

Boek jouw zonvakantie

Sunweb skivakantie

Boek jouw skivakantie

Voorwaarden Omruilgarantie

Algemene voorwaarden van omruilgarantie van Sunweb

 • Omruilen betekent dat je, je vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, kan omboeken naar een andere pakketreis (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of een andere vertrekdatum. Omboeken is alleen mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.
 • Omruilen van een vliegvakantie naar een autovakantie kan enkel door een mail te sturen naar info@sunweb.be. Omruilen van een cruisevakantie is niet mogelijk.
 • Je betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als je nieuwe boeking duurder is dan je oorspronkelijke boeking, dan betaal je het verschil aan ons bij. Als je nieuwe boeking goedkoper is dan je oorspronkelijke boeking, dan ontvang je een omruilvoucher (12 maanden geldig). Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 3 maanden.
 • Alleen de hoofdboeker kan de vakantie (flexibel) omruilen en de omruilvoucher gebruiken. Omruilen kan alleen door een nieuw pakket uit te zoeken en in de eerste stap van het boekingsproces aan te geven dat je je huidige boeking wilt omruilen (in geval er meerdere boekingen zijn kan daar gekozen worden welke boeking omgeboekt moet worden).
 • Het is niet mogelijk gebruik te maken van omruilen wanneer een vakantie reeds geannuleerd is.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het flexibel omruilen na de vroegboekperiode.
 • Indien de nieuwe boeking wordt geannuleerd door Sunweb dan ontvang je het geld in de vorm van een voucher. Bij eventuele teruggave wordt het bedrag op de omruilvoucher gestort. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 3 maanden. Jouw voucher staat kort na de nieuwe boeking klaar in je Mijn Sunweb account.
 • Na het omboeken van jouw vakantie vervalt het recht op de bedenktijd (ook wel gratis annuleren binnen 3 dagen genoemd).
 • Als je zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.
 • Wanneer je gebruik maakt van de omruilgarantie, accepteer je de ontvangst van de omruilvoucher, en vervalt daarmee je recht om terugbetaling van het relevante bedrag te vragen aan Sunweb. Terugbetaling vindt pas plaats 3 maanden na omboekingsdatum.
 • De voorwaarden gelden alleen voor boekingen bij Sunweb Group GmbH (‘Sunweb’). Voor boekingen geldt dat zover in deze voorwaarden daarvan niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, de ANVR reizigersvoorwaarden, de Algemene Reisvoorwaarden Sunweb en de Garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reizen, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds onverminderd van toepassing zijn.
 • Sunweb behoudt zich het recht om de uitvoering op te schorten en eventueel rechtsmaatregelen te treffen bij een verdenking van oneigenlijk gebruik van de actie.
 • Sunweb behoudt zich het recht om de aanbieding te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Sunweb daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
 • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud zal door Sunweb bekend worden gemaakt via de website.
 • Op deze voorwaarden is hetzelfde recht van toepassing als het recht dat op de nieuwe boeking van toepassing is.

Omruilvoucher – voorwaarden
Je krijgt de Sunweb-omruilvoucher, omdat je de vakantie, die je hebt geboekt bij Sunweb Group GmbH, zonder opgave van reden en eenmalig, naar een andere pakketreis flexibel hebt omgeboekt voor een nieuwe pakketreis die goedkoper is dan de oorspronkelijke reis.

Geldigheid
De uitgiftedatum van deze voucher is de datum van de nieuwe boeking. Met deze voucher kun je een nieuwe vakantie of extra’s (bagage, auto huur, verzekering) boeken. Indien je geen passende vakantie kan vinden, zullen we het relevante bedrag in dat geval uiterlijk binnen drie (3) maanden na de uitgiftedatum aan je terugbetalen.

Persoonsgebonden
De voucher is een unieke code aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke pakketreis wordt verleend. De hoofdboeker is de persoon die de oorspronkelijke boeking heeft gemaakt. Alleen de hoofdboeker kan de voucher, of een gedeelte ervan, inwisselen. De hoofdboeker dient daarom zorgvuldig met de code om te gaan en deze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Indien de hoofdboeker onbevoegd gebruik van de code constateert, dient dat onmiddellijk aan ons te worden gemeld.

De voucher is een vordering op naam van de hoofdboeker op ons. De voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde.

Inwisselen
De voucher kan worden gebruikt als betaalmiddel voor elke vakantie die wordt aangeboden door één van de merken van Sunweb Group: Sunweb zon- en wintersportvakanties, Primavera Reizen, Eliza Was Here en GOGO Jongerenreizen.

Op jouw nieuw geboekte reis zijn de algemene voorwaarden van Sunweb en de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee ga je akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

In het onverhoopte geval dat jouw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, door ons of door jezelf, en je daarbij recht hebt op uitbetaling, zal Sunweb dit bedrag uitkeren in de vorm van een voucher. Hiermee ga je akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

Waarde voucher
De waarde van jouw voucher is gelijk aan het bedrag dat je ter compensatie van ons krijgt vanwege de goedkopere nieuwe reis.

Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.