Op vakantie naar Fuerteventura

Destination image

Het eiland Fuerteventura staat vooral bekend om zijn uitgestrekte, goudgele en soms witte stranden. Er waait praktisch altijd een aangename wind waardoor het niet te warm wordt. Voor de echte strandganger die ervan houdt om zalig niets te doen, is dit de perfecte bestemming. Door de eerder genoemde wind zijn er diverse watersporten te beoefenen. Windsurfen, kitesurfen en golfsurfen zijn hier erg populaire sporten.

Na Tenerife het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Dit zonnige eiland is van noord naar zuid doorsneden door een reeks uitgedoofde vulkanen. Er is nog wat zwart lavagesteente te vinden, maar op de stranden zie je vooral prachtige wit- en goudgele zandstroken. Pico de la Zarza is met 810 meter het hoogste punt van het eiland. Op Fuerteventura wonen overigens meer geiten dan inwoners!

Autohuur is populair, omdat je dan het prachtige eiland kan verkennen en kan genieten van de woeste en ongerepte natuur van het eiland. Verblijf je in het noorden, rij dan eens naar de mooie kust in het zuiden van het eiland. Je vindt daar ook witte stranden en goede restaurantjes waar je tapas in overvloed vindt.

Als leuke dagtocht kan je eens gaan kijken op het Lobos-eiland, dit is een beschermd natuurgebied.

Bekijk ook

Last minute Fuerteventura

Lees meer Lees minder
Alle accommodaties in Fuerteventura

Vluchtinformatie

Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Fuerteventura. Deze vlucht duurt ongeveer 4 uur en 30 minuten. Tijdens de vlucht zijn maaltijden/drankjes

niet

 inbegrepen. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.

Vertrekdagen zomer

Vanuit Amsterdam: dinsdag, donderdag en zondag.

Vertrekdagen winterzon

Vanuit Amsterdam: dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag

De transfer

De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sunweb geboekt hebt. De transfertijden zijn als volgt:Caleta de Fuste - ongeveer 10 minutenCorralejo & Costa Calma - ongeveer 45 minutenParaja - ongeveer 70 minuten Jandía Playa - ongeveer 120 minuten* Het is mogelijk dat je bij kleine gezelschappen (minder dan 10 personen) met een shuttlebus naar je accommodatie wordt gebracht. Er wordt geprobeerd om een maximale wachttijd van 45 minuten na te streven.

Let op: Indien je een surfplank, golftas of kitesurftas meeneemt in de tranferbus, dien je ter plaatse €15 extra te betalen.

Vluchtschema

In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb.be zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen. We kunnen dit echter nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets

Sunweb verzendt uiterlijk één week voor vertrek de tickets.

Let op:

 op de tickets dienen de 1

 voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de identiteitskaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kan je geweigerd worden voor een vlucht.Voor meer exacte informatie over de vliegreis zoals bagage en online check-in per luchtvaartmaatschappij verwijzen wij je naar 'Reisinfo' – 'De vliegreis' op deze site.

Populaire bestemmingen in Fuerteventura

Het weer