Door |Gepubliceerd op: 06/11/2023|4 min leestijd|

Een onvergetelijke strandvakantie? Dan moet je naar Egypte. Er zijn talloze schitterende witte stranden met kristalheldere zee en een indrukwekkend onderwaterleven. Om je te helpen kiezen, hebben we de top 5 mooie stranden van Egypte voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek alles over Marsa Alam, El Quseir, El Gouna, Sharm el Sheikh en Dahab.

1. Marsa Alam: een paradijs boven én onder water

Op zoek naar mooie witte stranden in Egypte? Say no more. Badplaats Marsa Alam is een droombestemming voor een onvergetelijke vakantie. Jaren geleden lag een deel van de stad nog onder water. De Rode Zee trok zich terug en bood het toenmalige vissersdorpje ruimte om uit te groeien tot een zonovergoten badplaats. Vooral snorkel- en duikliefhebbers halen hun hart op in de schitterende onderwaterwereld. Wie weet zie jij wel tientallen speelse dolfijnen in Sataya, ook wel bekend als Dolphin House. Maar ook voor ultieme ontspanning zit je in Marsa Alam goed. Kristalheldere zee, uitgestrekte zandstranden en luxe resorts. Wat wil je nog meer?

2. El Quseir: een oase van rust

Tussen Marsa Alam en Hurghada ligt nog een van de mooiste stranden van Egypte: El Quseir. Deze badplaats is minder toeristisch en een echte verborgen schat. Op het ruime zandstrand heb je meer dan genoeg plaats en rust voor de perfecte relaxdag. Wil je aan je kleurtje werken, strijk dan neer onder de Egyptische zon of neem anders plaats onder een rieten parasol met een goed boek en een koud drankje. Ondanks de rust zijn er voldoende luxe voorzieningen zoals ligbedden met parasols en een bar. Toe aan een beetje verkoeling? De zee is heerlijk verfrissend, en met een snorkel bewonder je prachtige tropische vissen. Wandel het authentieke vissersdorpje El Quseir in voor wat afwisseling, om daarna weer lekker bij te komen op het strand. Relaxmodus aan!

Het strand van El Quseir met een golvende zee - mooiste stranden Egypte

Foto: verborgen badplaats El Quseir

3. El Gouna: de perfecte combinatie van strand en stad

“Wat zijn de mooiste stranden in Egypte?”. Wanneer je dit aan een winkelliefhebber vraagt is het antwoord waarschijnlijk: El Gouna. Deze moderne, luxe badplaats werd jaren geleden aangelegd door een Egyptische miljardair als haven voor zijn boten. Daardoor loop je vanaf het strand zó de gezellige straatjes van het centrum in. Door de vele bruggetjes wordt El Gouna ook wel ‘het Venetië van Egypte genoemd’. Maak een boottochtje over de kanalen en bewonder de stad van een andere kant. Ook het strand zelf is absoluut een bezoek waard. Denk aan een helderblauwe zee en een wit zandstrand tegen een achtergrond van prachtige rode rotsen. Klinkt als een ideale vakantiebestemming, toch?

Luxe gebouwen in badplaats El Gouna

Foto: de kanalen van badplaats El Gouna

4. Sharm el Sheikh: voor velen het mooiste strand van Egypte

Sharm el Sheikh is een van de meest veelzijdige mooie stranden van Egypte. Letterlijk ‘de baai van de sjeik’ genoemd is het niet gek dat je hier heerlijk luxe kunt ontspannen. Kies een van de prachtige resorts en laat je lekker in de watten leggen. Of kom van je strandbedje af voor spannende excursies zoals een kamelensafari door de woestijn of wandeling door het Sinaïgebergte. Ook voor een bruisend uitgaansleven zit je in Sharm el Sheikh goed. Je vindt er veel verschillende bars en clubs om te dansen met een verfrissend drankje in je hand. Er zijn meer dan genoeg prachtige witte stranden in Egypte, maar Sharm el Sheikh moet je écht gezien hebben!

Het strand van Sharm el Sheikh heeft een mooie uitstraling door de palmbomen

Foto: het prachtige strand van Sharm el Sheikh

5. Dahab: surfers’ paradise

Surfers en duikers opgelet: voor jullie is het prachtige Dahab is een must-see! Vanaf Sharm el Sheikh is het een uur rijden met de auto, maar dit waanzinnige strand is de rit absoluut waard. Er staat namelijk altijd goede wind waardoor de golven perfect zijn om doorheen te scheuren op je board. Duikers kijken hun ogen uit boven de prachtige koraalriffen net voor de kust. Ook voor een uitdagende woestijntocht is dit een goede uitvalsbasis. Dahab is wat kleiner maar gevuld met gezellige cafés, restaurants, winkeltjes en bazaars. Door de gezellige hippiesfeer is dit een absolute aanrader. Wie in Egypte de mooiste stranden zoekt met ruimte voor actie, zit hier goed!

Foto: onderneem een woestijntocht in Dahab

Welke van deze mooie stranden in Egypte trekt jouw aandacht? Boek een accommodatie in Egypte via Sunweb en beleef de vakantie van je dromen! Geniet van een compleet ontspannen strandvakantie en ga voor een all inclusive vakantie in Egypte. Dan weet je zeker dat je uitgerust weer naar huis vliegt. Wist je dat Egypte ook de perfecte basis is voor een zonvakantie in de winter? Met een gemiddelde van 25 graden en veel zonuren geniet jij van al het moois dat dit land te bieden heeft.

06/11/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter