Door |Gepubliceerd op: 11/03/2023|2.8 min leestijd|

Duiken in de Rode Zee in Egypte? Dan duik je in een waar onderwaterparadijs. Het water is er zo helder dat je de mooiste vissen en koralen op meters afstand nog kunt zien. De diversiteit is overweldigend, want het barst er van de riffen, kliffen en duikwrakken. Veel hotels hebben er zelfs hun eigen ‘huisrif’. In Egypte is er voor elk type duiker wat wils. We vertellen je er graag wat over.

Duiken in de Rode Zee voor beginners en gevorderden

Bijna alle plaatsen aan de Rode Zee zijn goed afgestemd op duikers. Heb je nog geen duikbrevet? Er zijn overal duikscholen waar jij in een paar dagen je brevet haalt. Je start dan in een zwembad of vaart met een boot naar een rustig rif waar je op je eigen tempo vertrouwd raakt met de onderwaterwereld. Weet waar je aan begint, want duiken kan gevaarlijk verslavend zijn! Ook de hotels in Egypte zijn ingericht op vakantiegangers die in de Rode Zee komen duiken. Je regelt hier vaak makkelijk een introductiecursus. Ervaren duikers kunnen er hun eigen duikmateriaal opbergen en (laten) verzorgen. Erg handig!

Duikers in de zee bij vissen

Foto: duikers in de Rode Zee, Egypte

3 grote duikplaatsen

Hurghada en El Gouna zijn de twee grootste duikplaatsen aan de westkant van de Egyptische Rode Zee. Aan de overkant ligt Sharm El Sheik op het schiereiland Sinaï. Ook deze bestemming is enorm geliefd onder duikers. Bij de plaatselijke duikscholen boek je een boot voor een dag of een halve dag, die je naar de mooiste plekken brengt. Perfect voor wie duiken in de Rode Zee wil combineren met een luierdagje op het strand of een uitstapje in de woestijn. Je kunt in Hurghada, El Gouna en Sharm El Sheik ook verschillende snorkeltrips maken. Ideaal als je op vakantie bent met kinderen of reisgenoten die niet graag duiken. Zo kunnen zij op een toegankelijke manier toch de magische onderwaterwereld ontdekken.

Duiken naar spectaculaire scheepswrakken

Wist je dat er in de Rode Zee ook een paar wereldberoemde wrakken liggen die populair zijn bij duikers? Maak van je duiktrip in de Rode Zee een ontdekkingsreis in het Thistlegorm-wrak. Dit is misschien wel het beroemdste wrak en een van de beste wrakduiken ter wereld. Het Britse vrachtschip werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebombardeerd en ligt nog vol voertuigen, kleding en munitie uit die tijd. De minder ervaren duikers gaan naar het Abu Nuhas rif, waar meer toegankelijke scheepswrakken liggen, zoals Ghiannes D en Krisaula K.

Scheepswrak op de bodem van de zee

Foto: scheepswrak Ghiannes D, de Rode Zee, Egypte

De Rode Zee in Egypte: perfecte combinatie van duiken en ontspanning

Naast duiken in de Rode Zee kun je in Egypte ook genoeg andere leuke dingen doen. Verken bijvoorbeeld het moderne toeristische centrum van Hurghada. Je kunt er uitgebreid shoppen, over de levendige boulevard slenteren en in de restaurants de verschillende smaken van Egypte proeven. In het bruisende gebied rondom de indrukwekkende Al Mustafa Mosque in Sharm El Sheik is ook altijd wat te beleven. In de hotels kom je heerlijk tot rust aan het zwembad of in de spa.

Grote moskee in de stad bij zonsopgang

Foto: Al Mustafa Mosque, Sharm Al Shiekh, Egypte

Kun je niet wachten om vol enthousiasme in de adembenemende Rode Zee van Egypte te duiken? Bekijk dan snel onze verschillende accommodaties in deze regio!

11/03/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter