Door |Gepubliceerd op: 11/08/2022|3.1 min leestijd|

Duiken in de Rode Zee in Egypte? Dan duik je in een waar onderwaterparadijs. Het water is er zo helder dat je meters ver nog de mooiste vissen en koralen kunt zien. De diversiteit is overweldigend, want het barst er van de riffen, kliffen en duikwrakken. Veel hotels hebben er zelfs hun eigen ‘huisrif’. In Egypte is er voor elk type duiker wat wils. We vertellen je graag wat.

Duiken in de Rode Zee voor beginners en gevorderden

Bijna alle plaatsen aan de Rode Zee zijn goed afgestemd op duikers. Heb je nog geen duikbrevet? Er zijn overal duikscholen waar jij in een paar dagen je brevet haalt. Je start dan in een zwembad of vaart met een boot naar een rustig rif waar je op je eigen tempo vertrouwd raakt met de onderwaterwereld. Weet waar je aan begint, want duiken kan gevaarlijk verslavend zijn! Ook de hotels in Egypte zijn ingericht op vakantiegangers die in de Rode Zee komen duiken. Je regelt hier vaak makkelijk een introductiecursus. Bij het Hotel Grand Plaza Resort in Hurghada krijg je de introductieduik er zelfs gratis bij. De ervaren duikers kunnen er hun eigen duikmateriaal opbergen en (laten) verzorgen. Wel zo handig!

Duikers in de zee bij gekleurde vissen

Foto: een prachtige plek om te duiken, Sharm El Sheikh, Egypte

Drie grote duikplaatsen

Hurghada en El Gouna zijn de twee grootste duikplaatsen aan de westkant van de Egyptische Rode Zee. Aan de overkant ligt Sharm El Sheik op het schiereiland Sinaï. Deze bestemming is ook enorm geliefd onder duikers. Bij de plaatselijke duikscholen boek je een dag of dagdeel een boot die je naar de mooiste plekken vaart. Perfect het duiken in de Rode Zee wilt combineren met een luierdagje op het strand of een uitstapje in de woestijn. Je kunt in Hurghada, El Gouna en Sharm El Sheik ook verschillende snorkeltrips maken. Ideaal als je op vakantie bent met kinderen of reisgenoten die niet graag duiken. Zo kunnen zij op een toegankelijke manier toch de magische onderwaterwereld ontdekken.

Een schildpad die zwemt in de zee tussen het koraal

Foto: de zee bij El Gouna, Egypte

Duiken naar spectaculaire scheepswrakken

Wist je dat er in de Rode Zee ook een paar wereldberoemde wrakken liggen die geliefd zijn bij duikers? Maak van het duiken in de Rode Zee een ontdekkingsreis in het Thistlegorm-wrak. Dit is misschien wel het meest beroemde wrak en een van de beste wrakduiken ter wereld. Het Britse vrachtschip werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebombardeerd en ligt nog vol voertuigen, kleding en munitie uit die tijd. De minder ervaren duikers gaan naar het Abu Nuhas rif, waar meer toegankelijke scheepswrakken liggen, zoals Ghiannes D en Krisaula K.

Duikers in de zee naast een dolfijn

Foto: duikers bij Marsa alam, Egypte

De Rode Zee in Egypte: perfecte combinatie van duiken en ontspanning

Naast duiken in de Rode Zee kun je in Egypte ook genoeg andere leuke dingen doen. Verken bijvoorbeeld het moderne toeristische centrum van Hurghada. Je kunt er uitgebreid shoppen, over de levendige boulevard slenteren en in de restaurants de smaken van Egypte proeven. In het bruisende gebied rondom de indrukwekkende Al Mustafa Mosque in Sharm El Sheik is ook altijd wat te beleven. In de hotels kom je heerlijk tot rust aan het zwembad of in de spa. Op zoek naar meer actie? Leef je samen met de kinderen uit in het spectaculaire aquapark van het Pickalbatros Neverland Resort, sla een balletje op de prachtige golfbaan van het Steigenberger Golf Resort of doe een dansje in de discotheek van Panorama Bungalows.

Kun je niet wachten om vol enthousiasme in de adembenemende Rode Zee van Egypte te duiken? Bekijk dan snel onze verschillende bestemmingen in deze regio!

11/08/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter