Reisdocumenten

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Reisinfo
  4. Reisdocumenten

Reisdocumenten & Reisbescheiden

 

Reisbescheiden

Verzending per mail
Je ontvangt uiterlijk 1 week voor vertrek jouw reisbescheiden per mail. Het is belangrijk dat je jouw reisbescheiden uitprint en meeneemt.

Namen op de reisbescheiden
Het is noodzakelijk dat de naam op jouw ticket volledig overeenkomt met jouw eerste voor- en achternaam op jouw paspoort of ID-kaart.
Houd er rekening mee dat je geweigerd kunt worden voor een vlucht wanneer namen onjuist zijn geschreven. Sunweb is hier niet verantwoordelijk voor. Mogelijke kosten worden aan jou doorberekend.

Kofferlabels
De luchtvaartmaatschappij labelt jouw bagage op de luchthaven. Natuurlijk is het mogelijk om ook nog een eigen kofferlabel aan jouw bagage te doen. Dit is echter niet verplicht. Jouw eigen label is ter herkenning van jouw koffer op de bagageband.

Reisdocumenten

Om naar het buitenland te kunnen reizen, heb je officiële reisdocumenten nodig. Hieronder wordt per bestemming aangegeven welke documenten vereist zijn voor reizigers met de Belgische identiteit. Klik hier voor meer informatie.

Indien je geen Belgische nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met je ambassade of consulaat. Zij kunnen je verder helpen en informeren over vereiste reisdocumenten.

Het over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Paspoort & ID-kaart

Paspoort
Voor de volgende bestemmingen heb je een Belgisch internationaal reispaspoort nodig:

- Egypte: voor reizen langer dan 30 dagen is een Belgisch internationaal reispaspoort vereist en is een ID-kaart niet voldoende. Het is noodzakelijk dat jouw internationaal reispaspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.
 - Marokko: het is noodzakelijk dat jouw internationaal reispaspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is. 
- Tunesië: in het geval je enkel een vlucht of enkel een hotelverblijf geboekt hebt, dien je met een internationaal reispaspoort naar Tunesië te reizen. Het is noodzakelijk dat jouw internationaal reispaspoort nog minimaal 3 maanden geldig is vanaf de dag van terugkeer.
- Verenigde Arabische Emiraten: het is noodzakelijk dat jouw paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.

ID-kaart
Voor de volgende bestemmingen heb je genoeg aan een Belgische identiteitskaart:

- Bulgarije
- Cyprus
- Griekenland
- Kroatië
- Malta
- Montenegro
- Portugal
- Spanje
- Egypte: voor reizen langer dan 30 dagen is een Belgisch internationaal reispaspoort vereist en is een ID-kaart niet voldoende. Het is noodzakelijk dat jouw ID-kaart nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is. 
- Tunesië: je kan naar Tunesië vliegen met je identiteitskaart als je een georganiseerde pakketreis (vlucht + verblijf) geboekt hebt. Het is noodzakelijk dat jouw ID-kaart nog minimaal 3 maanden geldig is vanaf de dag van terugkeer. Houd op de luchthaven jouw accommodatievoucher van Sunweb bij de hand, deze moet je kunnen voorleggen.
- Turkije: het is noodzakelijk dat jouw ID-kaart nog minimaal 6 maanden na aankomst geldig is.

Niet de Belgische nationaliteit?
Beschik je niet over de Belgische nationaliteit? Dan adviseren wij je contact op te nemen met de ambassade van het land waar naartoe je op vakantie gaat voor een passend advies over de benodigde reisdocumenten.

Kids-ID
Het kids-ID is een identiteitsbewijs voor kinderen jonger dan twaalf jaar. Dit hebben kinderen nodig om naar het buitenland te gaan en is geldig voor reizen binnen Europa en naar enkele niet-Europese landen. Klik hier voor meer informatie.
Voor bestemmingen waarvoor de identiteitskaart niet voldoende is, moet ook het kind reizen met een Belgisch internationaal reispaspoort.

Toestemming om alleen met kind te reizen
Buitenlandse Zaken raadt een schriftelijke toestemming aan van de (andere) ouder(s) wanneer het kind alleen of in gezelschap van andere personen dan zijn ouder(s) reist. De ouder kan het akkoord op papier zetten en de handtekening voor echt laten verklaren door de gemeente. Deze schriftelijke toestemming kan mee op reis worden genomen. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen.

Wij raden aan bij de ambassade of het consulaat van bestemming op te vragen of er nog bijkomende documenten voor reizende kinderen nodig zijn.

Beschadigd reisdocument
De controle op reisdocumenten is erg streng. Dit betekent dat paspoorten of ID-kaarten met krasjes, scheurtjes of andere beschadigingen niet meer geaccepteerd worden. Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visum

Wanneer je een vakantie hebt geboekt naar Egypte dan is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een visum.

Heb je niet de Belgische nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of je een visum nodig hebt. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Visum Egypte aanvragen
> het visum voor Egypte is altijd verplicht, ongeacht de leeftijd.
> onderstaande prijzen worden soms in dollars weergegeven in verband met de sterk wisselende wisselkoers. Op de luchthaven kun je de kosten voldoen in euro's.
In het vliegtuig ontvang je een ‘landingskaart’ waarop je jouw gegevens invult. Deze ingevulde landingskaart heb je nodig om de douane te passeren en staat los van de visumprocedure.
> Heb je niet de Belgische nationaliteit, dan is het belangrijk om na te gaan of je een visum nodig hebt. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

>Het visum is één keer geldig. Ga je op korte termijn nog een keer naar Egypte? Dan kun je zelf een multi-entry visum aanvragen. Dit biedt Sunweb niet aan.

Ik verblijf korter dan 4 weken in Egypte:
Er zijn 3 manieren om het visum van Egypte aan te schaffen:

1. Direct bij het boeken kun je in de boekingstappen het visum bijboeken voor 31,- euro per persoon (niet mogelijk voor Sharm el Sheikh). Het voordeel hiervan is dat de snelheid van de transfer wordt bevorderd als het visum van te voren al is aangeschaft. Tegelijkertijd heb je geen last meer van de schommelende wisselkoers en hoef je geen contact geld meer op zak te hebben tijdens het reizen. 
Boek je het visum van te voren bij via Sunweb? Dan ontvang je bij jouw reisbescheiden 1 week voor vertrek een voucher voor het visum. Je geeft deze voucher af bij onze lokale vertegenwoordiger op de luchthaven in Egypte, die vervolgens het visum afgeeft. Na boeken kun je het visum altijd nog bijboeken via Mijn Sunweb

2. Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een medewerker van onze plaatselijke vertegenwoordiger. Als extra service verzorgt deze persoon ook het visum voor 31,- euro per persoon. Dit bedrag betaal je in Euro’s. Maak je hiervan gebruik, dan kun je in een speciale rij gaan staan. Daardoor hoef je niet lang te wachten op het visum.

3. Je kunt er ook zelf voor kiezen om het visum op te halen bij de normale balies. Je betaalt dan 25 USD per persoon. Dit raden wij echter niet aan. Dit omdat de wachttijd kan oplopen tot 1 uur en je hierdoor de kans loopt om de transfer te missen.

Indien je reist met je Belgische identiteitskaart (alleen toegestaan bij reizen korter dan 30 dagen), dien je voor het visum bij binnenkomst ook 2 pasfoto's mee te nemen.

Ik verblijf tussen de 4 en 6 weken in Egypte
Officieel is het visum maximaal 30 dagen geldig. Egypte hanteert alleen een boetevrije periode van 2 weken aan. Dit betekent dat je gewoon met visum van tot 4 weken kunt reizen. Volg daarom ook bovenstaande stappen om jouw visum aan te schaffen.

Ik verblijf langer dan 6 weken in Egypte
In dit geval schaf je jouw visum aan via bovengenoemde stappen. Aanvullend ga je in Egypte naar het Immigration-Passport Office in Dahar, Hurghada, om jouw visum te verlengen. Houd er rekening mee dat een internationaal reispaspoort is verplicht. Aanvullend is het belangrijk dat je 2 pasfoto’s meeneemt voor de verlenging. Ter plaatse staat onze reisleiding voor jou klaar om eventuele vragen over de verlengingsprocedure te beantwoorden.
Let op! Ben je 60 jaar of ouder? Dan hoef je het visum niet te verlengen en is het voldoende dat je een geldig paspoort hebt en 2 pasfoto’s.

Visum Turkije
In tegenstelling tot voorgaande jaren is het voor reizen naar Turkije niet meer noodzakelijk een visum aan te schaffen.