ReisdocumentenReisdocumenten & Reisbescheiden

 

Reisbescheiden

Verzending per mail
Je ontvangt uiterlijk 1 week voor vertrek jouw reisbescheiden per mail. Het is belangrijk dat je jouw reisbescheiden uitprint en meeneemt.

Namen op de reisbescheiden
Het is noodzakelijk dat de naam op jouw ticket volledig overeenkomt met jouw eerste voor- en achternaam op jouw paspoort of ID-kaart.
Houd er rekening mee dat je geweigerd kunt worden voor een vlucht wanneer namen onjuist zijn geschreven. Sunweb is hier niet verantwoordelijk voor. Mogelijke kosten worden aan jou doorberekend.

Kofferlabels
De luchtvaartmaatschappij labelt jouw bagage op de luchthaven. Natuurlijk is het mogelijk om ook nog een eigen kofferlabel aan jouw bagage te doen. Dit is echter niet verplicht. Jouw eigen label is ter herkenning van jouw koffer op de bagageband.

Reisdocumenten

Om naar het buitenland te kunnen reizen, heb je officiële reisdocumenten nodig. Hieronder wordt per bestemming aangegeven welke documenten vereist zijn voor reizigers met de Belgische identiteit. Klik hier voor meer informatie.

Indien je geen Belgische nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met je ambassade of consulaat. Zij kunnen je verder helpen en informeren over vereiste reisdocumenten.

Het over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Paspoort & ID-kaart

Paspoort
Voor de volgende bestemmingen heb je een Belgisch internationaal reispaspoort nodig:

- Egypte: voor reizen langer dan 30 dagen is een Belgisch internationaal reispaspoort vereist en is een ID-kaart niet voldoende. Het is noodzakelijk dat jouw internationaal reispaspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.
- Israël: het is noodzakelijk dat jouw internationaal reispaspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is. 
- Marokko: het is noodzakelijk dat jouw internationaal reispaspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is. 
- Tunesië: het is ook mogelijk om met een ID-kaart te reizen, hier zijn alleen restricties aan verbonden. Zie hieronder voor meer informatie. 

ID-kaart
Voor de volgende bestemmingen heb je genoeg aan een Belgische identiteitskaart:

- Bulgarije
- Cyprus
- Griekenland
- Kroatië
- Malta
- Montenegro
- Portugal
- Spanje
- Egypte: voor reizen langer dan 30 dagen is een Belgisch internationaal reispaspoort vereist en is een ID-kaart niet voldoende. Het is noodzakelijk dat jouw ID-kaart nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is. Houd er rekening mee dat wanneer je naar Taba op vakantie gaat je via Israël reist. 
- Tunesië: voor Tunesië is het ook mogelijk om te reizen met je ID-kaart, alleen moet je dan bewijzen dat je een georganiseerde reis hebt geboekt. Dit kan door het voucher van Sunweb te overleggen die de reservering (en betaling) bevestigt van het pakket en hotel.  
- Turkije: het is noodzakelijk dat jouw ID-kaart nog minimaal 6 maanden na aankomst geldig is.

Kids-ID
Het kids-ID is een identiteitsbewijs voor kinderen jonger dan twaalf jaar. Dit hebben kinderen nodig om naar het buitenland te gaan en is geldig voor reizen binnen Europa en naar enkele niet-Europese landen. Klik hier voor meer informatie.
Voor bestemmingen waarvoor de identiteitskaart niet voldoende is, moet ook het kind reizen met een Belgisch internationaal reispaspoort.

Toestemming om alleen met kind te reizen
Buitenlandse Zaken raadt een schriftelijke toestemming aan van de (andere) ouder(s) wanneer het kind alleen of in gezelschap van andere personen dan zijn ouder(s) reist. De ouder kan het akkoord op papier zetten en de handtekening voor echt laten verklaren door de gemeente. Deze schriftelijke toestemming kan mee op reis worden genomen. Er bestaan geen Belgische of internationale procedures of formulieren die de ouderlijke toestemming voor reizen met minderjarigen vastleggen.

Wij raden aan bij de ambassade of het consulaat van bestemming op te vragen of er nog bijkomende documenten voor reizende kinderen nodig zijn.

Beschadigd reisdocument
De controle op reisdocumenten is erg streng. Dit betekent dat paspoorten of ID-kaarten met krasjes, scheurtjes of andere beschadigingen niet meer geaccepteerd worden. Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visum

Wanneer je een vakantie hebt geboekt naar Egypte, Israël of Turkije is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een visum.

Heb je niet de Belgische nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of je een visum nodig hebt. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Visum Egypte
Ik ga op vakantie naar Taba
Voor reizen naar Taba hoef je geen visum te kopen. Bij aankomst in Egypte krijg je een gratis visum dat 15 dagen geldig is. Pas wanneer je excursies boekt naar andere delen van Egypte, zoals Caïro of Luxor, moet je een visum aanschaffen. 
Ga je langer dan 15 dagen naar Taba? Dan koop je ter plaatse bij de grens een visum van 25 USD. 

Ik ga op vakantie naar een van de andere bestemmingen in Egypte
Er zijn 3 manieren om het visum van Egypte aan te schaffen:

1. Direct bij het boeken kun je in de boekingstappen het visum bijboeken voor 28,- euro per persoon. Het voordeel hiervan is dat de snelheid van de transfer wordt bevorderd als het visum van te voren al is aangeschaft. Tegelijkertijd heb je geen last meer van de schommelende wisselkoers en hoef je geen contact geld meer op zak te hebben tijdens het reizen. 
Boek je het visum van te voren bij via Sunweb? Dan ontvang je bij jouw reisbescheiden 1 week voor vertrek een voucher voor het visum. Je geeft deze voucher af bij onze lokale vertegenwoordiger op de luchthaven in Egypte, die vervolgens het visum afgeeft. Na boeken kun je het visum altijd nog bijboeken via Mijn Sunweb

2. Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een medewerker van onze plaatselijke vertegenwoordiger. Als extra service verzorgt deze persoon ook het visum voor 28,- euro per persoon. Dit bedrag betaal je in Euro’s. Maak je hiervan gebruik, dan kun je in een speciale rij gaan staan. Daardoor hoef je niet lang te wachten op het visum.

3. Je kunt er ook zelf voor kiezen om het visum op te halen bij de normale balies. Je betaalt dan 25 USD per persoon. Dit raden wij echter niet aan. Dit omdat de wachttijd kan oplopen tot 1 uur en je hierdoor de kans loopt om de transfer te missen.

Let op! Het visum dat je aanschaft in de boekingstappen of op de luchthaven van bestemming is alleen geldig voor reizen van 30 dagen of korter. Ga je langer op vakantie naar Egypte? Dan is het belangrijk dat je zelf het langerverblijf visum aanvraagt en betaalt bij de ambassade van Egypte.

Indien je reist met je identiteitskaart (alleen toegestaan bij reizen korter dan 1 maand), dien je voor het visum bij binnenkomst ook 2 pasfoto's mee te nemen.

In het vliegtuig wordt een 'landingskaart' uitgedeeld om in te vullen voor het passeren van de douane. Dit staat los van het benodigde visum.

Visum Israël
Bij aankomst in Israël ontvang je een gratis bezoekersvisum dat 90 dagen geldig is. 

Visum Turkije
Voor jouw vertrek naar Turkije dien je in het bezit te zijn van een visum. Wij raden je aan om dit visum online aan te schaffen.

Belangrijk

• Het visum is totaal 180 dagen geldig. Echter, je mag maximaal 90 dagen aaneengesloten in Turkije verblijven met dit visum.
• Jouw reisdocument moet na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
• Ga je op vakantie naar Griekenland en boek je een excursie ter plaatse voor 1 dag naar Turkije? Dan hoef je het visum niet aan te vragen.

Je kunt het visum voor Turkije op 2 verschillende manieren aanschaffen:

1. Visum online via de website van Sunweb
Sunweb werkt samen met Visa 4 Turkey. Je kan nu ook het visum via Sunweb kopen. Dit kan via deze website. Deze website is geheel in het Nederlands. Voor het visum betaal je €40,95 per persoon. Dit bedrag kan je via Bancontact / Mistercash of Visa / Mastercard voldoen. Koop je het visum via de website van Sunweb, dan volg je de onderstaande stappen.

• Je gaat naar de website van Sunweb;
• Je vult alle vragen in;
• Je betaalt 40,95 euro via Bancontact / Mistercash of Visa / Mastercard;
• Je print het visum uit en neemt deze mee op vakantie; (Vlieg je niet binnen 72 uur? Dan wordt je visum uiterlijk 3 tot 5 dagen voor jouw vertrek per e-mail verzonden.)
• Het visum toon je bij de incheckbalie en bij aankomst in Turkije.

Let op: Het visum vraag je aan via de website van Sunweb bij Visa 4 Turkey. Heb je vragen over het aangevraagde visum, dan neem je contact op met Visa 4 Turkey.

2. Visum online via de website van e-Visa
Je kan het visum kopen op de website van e-Visa. Deze website is geheel in het Engels. Je betaalt 35 USD per persoon voor het visum. Dit bedrag kan je enkel per creditcard (Visa/Mastercard) voldoen. Je kan hiervoor ook een creditcard lenen van familie of vrienden. Koop je het visum via de website van e-Visa, dan volg je de onderstaande stappen:
• Je gaat naar de website van e-Visa;
• Je vult alle vragen in;
• Je betaalt 35 USD per persoon met een creditcard;
• Je print het visum uit en neemt dit mee op vakantie;
• Het visum toon je bij de incheckbalie en bij aankomst in Turkije.

Naar het begin