Kinderen

  1. Home
  2. Skivakantie
  3. Reisinfo
  4. Kinderen

Algemene reisinformatie

Wintersport boeken bij Sunweb

Bekijk hieronder algemene reisinformatie - de belangrijkste informatie over het boeken van jouw wintersport bij Sunweb. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze beleidspagina of neem contact op.

Kinderen

 

Kinderen mee

Met de kinderen op vakantie? Natuurlijk! Sunweb is een zeer kindvriendelijke reisorganisatie. Veel van onze accommodaties zijn ook uitstekend geschikt of speciaal geselecteerd voor een heerlijke vakantie met de kinderen.

 

 

Baby's van 0 t/m 1 jaar


Voor baby’s van 0 t/m 1 jaar (op de dag van vertrek) betaal je geen reissom. Er worden wel administratiekosten van € 35,- in rekening gebracht. De baby heeft dan geen recht op een eigen busstoel.

 

 

Kinderbedjes


Als bij een accommodatie staat vermeld dat er kinderbedjes aanwezig zijn, gaat dit altijd om een beperkt aantal waardoor we dit alleen als preferentie kunnen behandelen. Dit betekent dat wij niet kunnen garanderen dat er ook daadwerkelijk een kinderbedje aanwezig is tijdens je verblijf. De eventuele kosten van een kinderbedje betaal je ter plaatse.

 

Super kinderprijzen


Bij veel appartementen en hotels geven wij hoge kinderkortingen. Wij bieden je speciale kinderprijzen aan waarbij je voor jouw kind(eren) alleen voor de vlucht en de transfer hoeft te betalen. Het verblijf in een accommodatie is dan voor de kinderen helemaal gratis! Hieronder vind je een toelichting van de super kinderprijs voor appartementen en hotels. N.B. Wanneer er een kinderkorting geldt, is er geen korting derde bed en/of korting skipas meer van toepassing.

Appartementen
De super kinderprijs geldt voor alle appartementen waarbij je het speciale icoon ziet staan én waarbij de kinderprijs onder de prijstabel staat. De prijs is geldig voor alle kinderen tot 12 jaar, bij minimaal twee volbetalenden in het appartement en alleen indien de minimale bezetting van het appartement (zoals vermeld in de prijstabel) behaald is.

Prijsberekening:

Voorbeeld 1:
2 volwassenen en 2 kinderen in een appartement voor 2 tot 4 personen, je betaalt:
2 x volwassen prijs (prijs bij bezetting door 2 personen)
2 x superkinderprijs

Voorbeeld 2:
2 volwassenen en 3 kinderen in een appartement voor 4 tot 6 personen, je betaalt:
4 x volwassen prijs (prijs bij minimale bezetting door 4 personen)
1 x superkinderprijs

Voorbeeld 3:
2 volwassenen en 2 kinderen in een appartement voor 4 tot 6 personen, je betaalt:
4 x volwassen prijs (prijs bij minimale bezetting door 4 personen)

Voorbeeld 4:
3 volwassenen, 1 kind en 1 baby in een appartement voor 3 tot 5 personen, je betaalt:
3 x volwassen prijs (prijs bij minimale bezetting door 3 personen)
1 x superkinderprijs
1 x €35,- administratiekosten voor de baby

Let op: soms (wanneer je met veel kinderen reist) kan het zo zijn dat het aantrekkelijker is om niet alle kinderen voor de superkinderprijs te laten reizen, dit verschilt per accommodatie en kan je zelf exact uitrekenen.

Hotels
Ook bij veel hotels hoeft je voor jouw kinderen tot een bepaalde leeftijd (deze wisselt per accommodatie) slechts te betalen voor de vlucht en de transfer. Bij de meeste hotels geldt dit aanbod alleen voor het eerste kind, soms geldt het zelfs voor twee kinderen. Om in aanmerking te komen voor een kinderkorting moet een kind met minimaal 2 volwassenen (volbetalenden) op één kamer verblijven. Wanneer er een super kinderprijs geldt, is de korting voor het derde bed niet meer van toepassing.

 

Kinderkortingen


Bij sommige hotels en appartementen is er sprake van een speciale kinderkorting. In dit geval wordt voor alle personen de reissom berekend aan de hand van de volledige bezetting. Het percentage van de kinderkorting wordt in mindering gebracht op de reissom van het kind. Uiteraard dient de minimale bezetting van het hotel of appartement behaald te worden met vol betalenden.

Voorbeeld 1
2 volwassenen en 2 kinderen in een appartement voor 2 tot 4 personen waarbij een kinderkorting 2 t/m 11 jaar 25% geldt, betaal je :
4 x volwassen prijs (prijs bij bezetting door 4 personen)
2 x korting van 25% op de volwassen prijs (bij bezetting met 4 personen)

Voorbeeld 2
2 volwassenen en 2 kinderen in een appartement voor 4 tot 6 personen waarbij een kinderkorting 2 t/m 11 jaar 25% geldt, betaal je :
4 x volwassen prijs (prijs bij minimale bezetting door 4 personen)

 

Familiekamers


Familiekamers zijn ideaal voor gezinnen met jonge kinderen! Deze kamers zijn geschikt voor minimaal twee volwassenen én twee kinderen en bestaan normaal gesproken uit twee gedeeltes. Soms geldt er voor dit type kamers een minimaal aantal volbetalenden. Pas wanneer het aantal volbetalenden behaald is, zijn de kinderkortingen geldig

 

Speciale aanraders


De accommodaties die wij speciaal voor vakanties met kinderen aanraden, hebben wij als kindvriendelijk gekenmerkt. Deze accommodaties hebben naast een aantrekkelijke kinderkorting ook vele andere faciliteiten speciaal voor kinderen, zoals een kinderzwembad, animatie, een speeltuin etc.

 

Kids ID

Momenteel bestaan volgende identiteitsdocumenten

  1. Geplastificeerde papieren identiteitsbewijs: (oude identiteitskaart +12j)
  2. E-ID (+12j) (nieuwe identiteitskaart) -
  3. Wit kartonnen identiteitsbewijs met foto -12j: (aflevertermijn: 1 dag bij gemeente)
  4. Nieuw: Kids ID (-12j) (Aflevertermijn 3-4 weken - gemeente)
  5. Voorlopige identiteitskaart (geldig 2 maand) ( aflevering: 1 dag in provinciale hoofdsteden)
  6. Nieuw vanaf 1/4/2009: Voorlopig bewijs van identiteit (voor -12jarigen) - ( aflevering 1 dag: in provinciale hoofdsteden).

Het Kids-ID
De kids-ID is een identiteitsbewijs voor kinderen jonger dan twaalf. Ze vervangt het witte kartonnen identiteitsbewijs (met foto) dat kinderen nodig hebben om naar het buitenland te gaan en is geldig voor reizen binnen Europa en naar enkele niet-Europese landen. Het nieuwe identiteitsbewijs is in principe 3 jaar geldig (of tot de 12e verjaardag).

De begindatum van de veralgemening van het Kids-ID voor alle gemeenten van het Rijk werd vastgelegd op 16 maart 2009, dit bij het ministerieel besluit van 3 maart 2009 houdende beslissing om het elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen onder de twaalf jaar veralgemeend in te voeren (B.S., 11 maart 2009).

De roll-out van het kids-ID gebeurt op basis van de beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen. De gemeenten die overgeschakeld zijn naar het elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen onder de twaalf jaar geven geen (papieren) identiteitsbewijzen meer af voor deze kinderen.

Welke gemeenten bieden het nieuwe Kids ID nu al aan? Wanneer gaat mijn gemeente over naar het nieuwe KidsID aanbieden?
Op de website van Binnenlandse zaken staat een overzicht van de roll-out per gemeente.
Zie overzicht

Opgelet: heel wat gemeenten hebben reeds de overstap gemaakt naar het KidsID of zullen dit nog doen voor de komende zomervakantie. De aflevertermijn van het KidsID is significant langer dan dit van het witte kartonnen bewijs met foto (1 dag). Zodra de gemeente is overgeschakeld mag ze geen papieren identiteitsbewijzen meer afleveren en moet dus rekening gehouden worden met de langere aflevertermijn van 3 tot maximaal 4 weken.

Voor welke landen is het identiteitsbewijs geldig ?
De lijst van landen die het nieuwe KidsID aanvaarden is heel wat uitgebreider dan deze die vermeld werd op de infofolder betreffende het KidsID. Buitenlandse zaken heeft een overzichtelijke lijst gepubliceerd van de landen (+/- 50) die de verschillende Belgische identiteitsdocumenten (waaronder Kids ID) aanvaarden. Zie lijst

Tenzij anders aangegeven moet het identiteitsbewijs geldig zijn op het moment van inreis. (datum terugkeer België).

Moeten kinderen vergezeld worden van ouder/voogd om te reizen?
Volgens Buitenlandse zaken is het in de meeste gevallen niet noodzakelijk dat kinderen vergezeld worden van ouder of voogd. Men gaat uit van het principe dat het identiteitsbewijs volstaat. Het feit dat het kind het identiteitsbewijs bij zich draagt wordt gezien als een uitdrukking van het akkoord van de ouders. Wanneer kinderen vergezeld moeten zijn van ouders zal dit expliciet worden vermeld op de website (vb Bulgarije en Turkije). Deze vermelding impliceert niet dat kinderen zonder ouders het land niet kunnen bezoeken. In dergelijke gevallen moet men extra inlichtingen inwinnen bij de ambassade van het land van bestemming. Wanneer kinderen niet met ouders reizen kan men uit voorzorg een ouderlijke toestemming, gelegaliseerd door de gemeente meegeven. BZ wijst erop dat er geen nationale of internationale rechtsgrond bestaat voor deze praktijk. Ze biedt dus geen 100% garantie. Buitenlandse Zaken wijst erop dat sommige luchtvaartmaatschappijen moeilijk doen over identiteitsbewijzen en eisen stellen die niet altijd gerechtvaardigd zijn.
Meer info

Problematiek 12 jarigen - waarom extra aandacht besteden aan kinderen die rond de 12e verjaardag op reis vertrekken?
Voor kinderen die op reis vertrekken rond hun 12e verjaardag kan zich een probleem stellen. Deze gevallen vragen speciale aandacht omdat het Kids ID maar geldig is tot de dag voor de 12e verjaardag. Vanaf de 12e verjaardag moet het kind over een E-id beschikken. Sommige gemeenten weigeren de nieuwe identiteitskaart af te leveren voor de 12e verjaardag.

Het probleem stelt zich vooral voor landen die vereisen dat de geldigheidsduur van het identiteitsbewijs het verblijf dekt of zelfs verschillende maanden na retour geldig is (vb Egypte 3 maand). In die gevallen kan het noodzakelijk zijn dat het kind over een paspoort beschikt (Paspoort voor kinderen is goedkoper dan dit voor de volwassenen 41 EUR + gemeentetaks) .
De kosteloze voorlopige identiteitskaart (die geldig is tot 2 maanden na uitreiking) kan een oplossing bieden voor landen die dit identiteitsbewijs aanvaarden en aanvaarden dat het identiteitsbewijs de duur van het verblijf dekt.
Document: Belangrijk bericht aan de ouders van kinderen die net geen twaalf en op reis vertrekken naar het buitenland