Boeken en betalen

 1. Home
 2. Skivakantie
 3. Reisinfo
 4. Boeken en betalen

Algemene reisinformatie

Wintersport boeken bij Sunweb

Bekijk hieronder algemene reisinformatie - de belangrijkse informatie over het boeken van jouw skivakantie bij Sunweb. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze beleidspagina of neem contact op.

Boeken en betalen

 

Een boeking maken

Je kan alleen direct bij Sunweb boeken, dus niet bij een reisbureau. Boeken gebeurd via onze website. Alle bestemmingen en accommodaties staan duidelijk gerangschikt met de juiste prijzen. Je ziet exact dezelfde beschikbaarheid als onze medewerkers op het contact center en je boekt je reis direct in ons systeem. Direct na het vastleggen van de boeking krijg je een bevestiging per e-mail. 

Minimum leeftijd
Sommige bestemmingen hanteren een minimum leeftijd voor tenminste één van de reizigers. Van onze bestemmingen is dit voor Frankrijk van toepassing. Minimaal één van de reizigers moet ten minste 18 jaar oud zijn. 

Daarnaast bieden wij ook adults only accommodaties aan. Het verschilt per accommodatie welke leeftijdsgrens ze hanteren. Wij vermelden op de accommodatiepagina wat de minimum leeftijd moet zijn van alle reizigers.

Definitieve boeking
Op het moment dat je alle gegevens hebt doorgegeven en akkoord bent gegaan met de voorwaarden, beschouwt Sunweb dit als een definitieve boeking. Bij wijzigingen en annuleringen worden de Sunweb voorwaarden en de Algemene Voorwaarden Geschillencommissie gehanteerd. Ook een boeking op aanvraag beschouwt Sunweb als een definitieve boeking.

Gratis annuleren

Gratis annuleren betekent dat jij jouw boeking binnen 3 dagen kosteloos kunt omboeken of annuleren. Zo kun jij zonder problemen met jouw reisgezelschap overleggen of jij de perfecte vakantie voor jouw reisgezelschap hebt ingeboekt. Je annuleert jouw vakantie gemakkelijk kosteloos binnen de 3 dagen na boeken via Mijn Sunweb. Je kunt dan gelijk via onze website jouw nieuwe vakantie inboeken. Voor het omboeken van jouw vakantie kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Binnen 10 weken voor vertrek boeken
Kort voor vertrek kunnen wij een vakantie helaas niet meer kosteloos annuleren of omboeken. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot gratis annuleren aan op vakanties die buiten 10 weken voor vertrek worden geboekt.

Niet-flexibele vluchten
Voor niet-flexibele vluchten kopen wij rechtstreeks bij de luchtvaartvmaatschappij jouw vluchtstoelen in. Wanneer geboekt kunnen wij hier niet kosteloos wijzigingen in aanbrengen of de vlucht kosteloos annuleren. Hierdoor kunnen wij op niet-flexibele vluchten helaas geen gratis annuleren aanbieden. 

Boeking op aanvraag
Omdat wij voor jou gaan aanvragen of wij een extra kamer kunnen inkopen, kunnen wij een boeking op aanvraag helaas niet meer kosteloos annuleren.

Reeds bestaande boekingen
Een boekingen die op een later tijdstip nog gewijzigd wordt (bijvoorbeeld een nieuwe vertrekdatum, bijboeken van een persoon etc.) kan niet meer kosteloos geannuleerd worden. 


Handig: Mijn Sunweb


Wij hebben een extra service voor onze klanten ontwikkeld, namelijk Mijn Sunweb. In Mijn Sunweb kan je allerlei gegevens met betrekking tot uw boeking bekijken, zoals de status van je betaling. Ook kan je gemakkelijk de informatie over je bestemming en accommodatie nalezen en betalingen via Ogone in orde maken. Verder hebben we nog wat interessante links voor je op een rijtje gezet!
Klik hier om naar Mijn Sunweb te gaan.


Prijzen

De vermelde prijzen op www.sunweb.be zijn per persoon en met een minimale bezetting. Voor appartementen is dit de vermelde bezetting in de prijstabel, in hotels is dit op basis van een 2-persoonskamer. De prijzen kunnen tijdens het seizoen fluctueren. Kinderkorting en korting voor een extra bed op de kamer worden niet in combinatie gegeven. Toeristenbelasting, babybedjes, kluisjes en dergelijke dienen ter plaatse te worden afgerekend. De vermelde prijzen van deze plaatselijke kosten zijn een indicatie en kunnen in werkelijkheid afwijken. Indien zich na dit tijdstip wijzigingen voordoen in genoemde componenten dan houdt Sunweb het recht deze kosten door te berekenen.

Voorschot

Voorschot: na de boeking ontvang je de bevestiging met daarbij de betalingsvoorwaarden. Het voorschot (minimum van 50,- euro) bestaat uit:

 • de reserveringskosten
 • de SGR-bijdrage
 • de kosten van een eventueel afgesloten reis- en/of annuleringsverzekering
 • de poliskosten wanneer er een verzekering is afgesloten
 • 30% over de overige reisonderdelen


Dit bedrag dient binnen 7 dagen na boeken op onze rekening te staan. Houd hierbij rekening met de verwerkingstijd van de verschillende wijzen van betaling. Op de factuur kan je precies terugvinden wat het voorschot is voor jouw boeking.

Restantbedrag: Het restantbedrag dient zes weken voor vertrek bij ons binnen te zijn. Wanneer je binnen zes weken voor vertrek boekt, dien je het totale bedrag in één keer over te maken.

 

Direct online betalen (via Buckaroo)


Je kan ervoor kiezen om direct online te betalen via Buckaroo. Dit is een eenvoudige en slimme manier van betalen. Bij stap 4 van een boeking kan je aangeven of je direct online wilt betalen. Na het ontvangen van het reserveringsnummer brengt Buckaroo je dan met één klik naar je vertrouwde omgeving van internetbankieren. Zo kan je veilig en snel je aanbetaling of volledige betaling in orde maken! 

Mijn Sunweb
Tijdens je boeking heb je een account aangemaakt in Mijn Sunweb of heb je met je eigen account ingelogd. Met Mijn Sunweb worden al je gegevens op één plaats gebundeld.

In Mijn Sunweb vind je:

 • Een overzicht van je geboekte vakanties, met o.a. de volgende onderdelen:
  • Status van je betaling
  • Mogelijkheid tot het uitvoeren van betalingen
  • Voorlopige vluchttijden (indien bekend)
  • Tot een week voor vertrek kan je sommige gegevens wijzigen
  • Mogelijkheid tot het bijboeken van arrangementen
  • Je factuur en reisdocumenten
 • Jouw persoonlijke gegevens


Kortom: je vindt alles overzichtelijk en snel in Mijn Sunweb!

Klik op onderstaande link om in te loggen in jouw account met het e-mailadres en het wachtwoord dat je bij het aanmaken van je account zelf hebt gekozen. Vervolgens kan je via je boeking op de pagina “Mijn vakanties” jouw gewijzigde factuur downloaden: https://mijn.sunweb.be/ 

Betaling via overschrijving


Het is uiteraard ook mogelijk om de betaling zelf in orde te maken via een overschrijving. Het is belangrijk dat je bij de overschrijving jouw boekingsnummer vermeld. Houd er rekening mee dat door verschil in banken het een aantal dagen kan duren voordat de betaling verwerkt is in jouw boeking.

De betaling maak je over naar:
Rekening KBC: BE02 7360 6537 5640
BIC code: KREDBEBB
T.N.V. Sunweb Group GmbH

Reisdocumenten

Als wij de betaling hebben ontvangen, sturen we je ongeveer een week voor vertrek de reisdocumenten toe per e-mail. Hierin vind je alle gegevens betreffende de reis, jouw adres in het buitenland, enz.

Alleen op vakantie

In veel hotels is het mogelijk een één-persoonskamer te boeken. De prijzen hiervoor vind je op deze website. Appartementen kunnen niet door één persoon worden geboekt.

 

Aansprakelijkheid bij boeking

Degene die de reis boekt is voor zichzelf én alle andere deelnemers die met dezelfde boeking meegaan hoofdelijk aansprakelijk. Alle correspondentie wordt gevoerd via het adres van de hoofdboeker. Wijzigingen en annulaties moeten schriftelijk door de hoofdboeker worden gemeld.


Wijzigingen

Na het opmaken van de factuur kan je tot 28 dagen voor vertrek één en ander wijzigen, uiteraard voor zover de gewenste wijziging nog mogelijk is. Voor iedere wijziging worden € 27,- wijzigingskosten in rekening gebracht plus de eventueel door de wijziging ontstane extra kosten. Een wijziging kan alleen door de hoofdboeker van de reis worden doorgegeven. Wij raden je aan eerst via ‘Mijn Sunweb’ de wijziging uit te voeren, dit is buiten de evtueel door de wijziging ontstane extra kosten, kosteloos.