Busreis

 1. Home
 2. Skivakantie
 3. Reisinfo
 4. Busreis

Algemene reisinformatie

Wintersport boeken bij Sunweb

Bekijk hieronder algemene reisinformatie - de belangrijkste informatie over het boeken van jouw skivakantie bij Sunweb. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze beleidspagina of neem contact op.

De busreis

Uitrusting bussen

Al onze bussen zijn voorzien van goede winterbanden en sneeuwkettingen zodat je snel en veilig naar de bestemming wordt gebracht. De touringcarondernemingen waarmee Sunweb samenwerkt, beschikken allen over het ISO 9001:2015 certificaat.

Weekreizen

De reisduur is 10 dagen, waarvan je 8 dagen (=7 nachten) op de bestemming bent. Voor de weekreizen vertrekt de bus altijd op vrijdag. Je bent dan zaterdag op jouw bestemming. De terugreis is op een zaterdag, je bent dan op de zondag weer terug in België.

 

Mini ski

De reisduur is 5 of 6 dagen, waarvan je 3 of 4 dagen (=2 of 3 nachten) op de bestemming bent. Voor de Mini Ski worden doorgaans de onderstaande vertrekdagen aangeboden:

 • vertrek op een donderdag, terugkomt op een maandag
 • vertrek op een zaterdag, terug op een vrijdag

 

Midweek

De reisduur is 8 dagen, waarvan je 6 dagen (=5 nachten) op de bestemming bent. Voor de Midweek worden verschillende vertrekdagen aangeboden.

De Midweek reizen worden doorgaans aangeboden met vertrek op zaterdag, De terugkomst is een week later op zaterdag.

 

Opstapplaatsen

België staat vrijwel iedere dag vol met files. Daarom hanteert Sunweb een zeer beperkt opstapschema zodat je snel België uit bent. Veel bussen rijden zonder overstap naar je bestemming. Slechts enkele bussen komen samen in Zuid-Nederland waarvandaan je na een vlotte overstap snel naar je eindbestemming wordt gebracht.

Mogelijke opstapplaatsen zijn:

 • Gentbrugge, aan sporthal "Driebeek" (Driebeekstraat 22, 9050 Gentbrugge)
 • Antwerpen/Hoboken, achter Sporthal ’t Kiel (August Leyweg, Hoboken)
 • Hasselt, voorkant treinstation aan café De Volksmacht (Stationsplein, 3500 Hasselt)
 • Turnhout, P+R stadspark (Papenbruggestraat)
 • Eindhoven, P+R Meerhoven
 • Maastricht, parking voorzijde MVV-stadion 'de Geusselt'
 • Sprimont, AC Restaurant (E25 Luik -> Luxemburg)
 • Leuven, Restaurant Heverlee/Texaco (aan snelweg E40 Luik -> Brussel)

Tijdens het boeken worden de mogelijke opstapplaatsen voor de gekozen datum getoond.

Bij te weinig mensen voor een op- of uitstapplaats behoudt Sunweb zich het recht voor om deze plaats niet aan te doen. Mocht het gebeuren dat een reeds gereserveerde op-/uitstapplaats vervalt, dan vergoedt Sunweb achteraf je treinticket tweede klasse naar de dichtstbijzijnde op-/uitstapplaats.

Als je een boeking maakt waarbij de reizigers in verschillende plaatsen willen opstappen dan kan Sunweb nooit garanderen dat alle reizigers met dezelfde bus naar de bestemming reizen.

Aangezien wij samenwerken met Sunweb Nederland kan het voorkomen dat je met een transferbus naar de overstapplaats in Maastricht/Eindhoven wordt gebracht. Hier zul je overstappen op de juiste bus naar de bestemming. De transfer kan uitgevoerd worden door een bus met comfort class stoelen in plaats van royal class stoelen. 

Toeslag op-/uitstapplaats

Wij bieden een beperkt aantal opstapplaatsen aan. Zo heb je minder stops en ben je eerder op je bestemming. Veel bussen rijden zonder overstap naar de bestemming.

De opstapplaatsen verschillen per bestemming. Je kan dit nakijken bij de desbetreffende accommodatie onder het tabblad ‘Vervoer’ bij de vervoersinformatie.

Onderstaand zie je de opstapplaatsen die vaak mogelijk zijn:

 • Gent: € 10,-
 • Antwerpen: € 5,-
 • Hasselt: geen toeslag
 • Turnhout: geen toeslag
 • Eindhoven: geen toeslag
 • Maastricht: geen toeslag
 • Sprimont: geen toeslag
 • Leuven: geen toeslag

Vertrektijd van de bus

Sunweb biedt busreizen naar diverse bestemmingen, op diverse dagen aan. Vertrek naar Frankijk en Italië is eind van de middag en Oostenrijk begin van de avond. Meer informatie betreffende de verwachte vertrektijden staat vermeld bij de vervoersinformatie bus, die je bij de diverse bestemmingen kan vinden (vanaf eind september beschikbaar).

Uitstapplaatsen

Wij streven er naar om alle reizigers in de directe omgeving van de accommodatie af te zetten. In sommige situaties is dit helaas niet mogelijk. Dit kan komen door sneeuwval of dat de wegen niet begaanbaar zijn voor de bus. Je wordt dan zo dicht mogelijk bij jouw accommodatie afgezet. De verdere afstand kun je dan te voet of per taxi afleggen. De taxi kosten zijn voor jouw eigen rekening.

Soms komt het voor dat de bus je naar een centrale plaats in het dal brengt. Vanaf daar wordt je door een plaatselijk transferbedrijf naar de accommodatie gebracht. In de transferbussen zijn mogelijk geen Royal Class stoelen aanwezig. Deze kosten zijn wel inclusief.

Wanneer het logistiek gezien noodzakelijk is kunnen wij gebruik maken van andere busondernemingen. Dan zijn wij afhankelijk van de op- en uitstapplaatsen van deze ondernemingen.

Aankomsttijd terugreis

Ook tijdens de terugweg reis je in de nacht. In de regel kom je de volgende dag in de (loop van de) ochtend aan in België, afhankelijk van de door je gekozen uitstapplaats. Deze tijden kunnen sterk afwijken door bijvoorbeeld weers-, verkeers- en onvoorziene omstandigheden. Het heeft geen zin om naar Sunweb te bellen om de exacte aankomsttijden op te vragen; wij zijn hiervan niet op de hoogte.

Royal class

In al onze bussen zijn alleen Royal Class stoelen aanwezig. Dit zijn stoelen met een voetensteun, de rugleuning is verder verstelbaar en er is meer beenruimte dan bij een normale stoel.

Stoelindeling

Uit veiligheidsoverwegingen krijgt iedereen een vaste zitplaats in de bus aangewezen. De indeling wordt gemaakt door de buschauffeurs. Zij zorgen er voor dat iedereen van de boeking bij elkaar zit in de bus.

Roken of niet roken

Sunweb rijdt met rookvrije bussen. Het is voor de reizigers verboden om te roken in de bus. De bus zal tijdens de reis geregeld even stoppen voor een korte (rook)pauze.

Consumpties in de bus

Dranken zoals thee, koffie, bier, water en fris zijn tegen betaling verkrijgbaar in de bus bij de buschauffeurs. Het is verboden om alcoholhoudende dranken en/of drugs mee te nemen in de bus.

Video/DVD

Alle bussen beschikken over een stereo geluidsinstallatie en een dvd systeem. Gedurende de reis zullen de chauffeurs voor gezellige muziek en een leuke film zorgen.

Nachtrust

Rond 00.30 uur zal de nachtrust ingaan. Radio en tv zijn dan uit, de noodzakelijke nachtverlichting wordt gevoerd en er worden geen stops meer gehouden voor de passagiers.

Huisdieren

Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen in de bussen van Sunweb.

Baby's mee

Indien je met een baby reist dan ben je vanuit veiligheidsoverwegingen verplicht een stoel voor hem/haar te reserveren. Een baby gedurende de gehele reis op schoot nemen is niet toegestaan. Voor baby’s zal hiervoor € 90 in rekening gebracht worden.

Bagage

Alle bussen hebben een zeer beperkte bagageruimte. Er is per persoon plaats voor het meenemen van maximaal:

- 1 koffer of reistas van 20 kilo. De afmetingen mogen maximaal 80x70x30 cm zijn
- 1 stuk handbagage van 2 kilo
- 1 paar ski’s (met stokken) of 1 snowboard*
- 1 paar ski- of snowboardschoenen


*Neem je een snowboard mee dan is het verplicht om de bindingen van het board af te halen. In een snowboardhoes mag niet meer zitten dan 1 snowboard (dus ook géén overige bagage zoals snowboardbotten, kleding enz).

Om ervoor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het ten strengste verboden om levensmiddelenpakketten mee te nemen dan wel in je bagage te stoppen. Indien je te veel bagage hebt, is de chauffeur verplicht deze te weigeren. Zorg er altijd voor dat er labels aan je bagage bevestigd zijn. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je bagage.

Brandstoftoeslag

Sunweb houdt zich het recht voor binnen wettelijke grenzen de prijzen te wijzigen als gevolg van een verandering in de prijs van brandstof, hoogte van belastingen/vergoedingen en/of wisselkoersen. De wijziging wordt berekend aan de hand van het verschil tussen de huidige prijs t.o.v. de prijs op datum van vaststelling. Je hebt recht op een prijsverlaging (onder aftrek van de werkelijk gemaakte administratiekosten) als om dezelfde redenen de kosten dalen.

Uiterlijk 6 weken voor de vertrekdatum gaan wij kijken of een brandstoftoeslag noodzakelijk is. Is de prijs van de brandstof meer dan 10 cent gestegen, dan berekenen wij deze aan je door. Deze toeslag is dan van toepassing op alle gemaakte en nieuwe boekingen. Bij de genoemde stijging komt de toeslag uit op 5,- euro per persoon per retour. Wordt de dieselprijs nog hoger, dan wordt de toeslag naar verhouding aangepast.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle reizen geldt een minimum aantal deelnemers van 20 bij twee weken voor de vertrekdatum. Indien er minder dan 25 reizigers hebben geboekt, heeft Sunweb het recht om de reis te annuleren.

Reisdocumenten

Het is niet toegestaan om met een verlopen paspoort/identiteitskaart te reizen. Zorg er daarom altijd voor dat je een geldig paspoort of geldige identiteitskaart bij je hebt.

Losse busreizen

Sunweb biedt geen losse busreizen aan.

Uitsluiting van deelname

Overtreding van de regels alsmede het vertonen van wangedrag kan tot gevolg hebben dat de toegang tot de bus voor de verdere reis ontzegd zal worden. De verantwoordelijkheid, en alle verdere gevolgen hiervan liggen geheel bij de deelnemer zelf.