1. Home
  2. Vakantie
  3. Egypte
  4. Taba.
Taba.

Op vakantie naar Taba.

Aan de grens van Israël vind je het woestijnachtige kustplaatsje Taba. Vroeger was dit vooral een badplaats waar de locals het weekend doorbrachten. Tegenwoordig is het een plek waar steeds meer Europeanen voor vakantie komen. Ben je op zoek naar rust, een goede duik of snorkel locatie? Dan is Taba de perfecte uitvalsbasis! Je zult hier een heerlijke vakantie beleven vol: zon, zee, strand, lekker weer en gastvrije locals.

De belangrijkste trekpleisters van Taba zijn de prachtige koraalriffen vlak voor de kust en de berg Ras el Naqb die je kunt beklimmen. Vanaf Taba kun je ook makkelijk uitstapjes maken naar Petra in Jordanië of Jeruzalem in Israël. Taba bestaat uit Taba Town en Taba Heigts. Het toeristische gedeelte van Taba bevindt zich vooral in de heuvels aan de kust en wordt om die reden Taba Heights genoemd. Hier vind je in het gezellige centrum met leuke winkels, restaurants en bars. Vanaf het strand kun je Israël, Jordanië en Saudi-Arabië zien liggen.

Kasteel Zaman
Tussen Taba en Nuweiba vind je kasteel Zaman. Het kasteel is gebouwd op een klif, waardoor je een prachtig uitzicht over de zee hebt! Voor een dagje relaxen ben je hier ook aan het goede adres. In het kasteel kun je namelijk yoga lessen volgen, een massage nemen of de sauna bezoeken. Voor het kasteel ligt een privéstrand waar je ook heerlijk tot rust kunt komen.

 

Pharaoh Island
Je kunt met de ferry een bezoekje brengen aan het fort op Pharaoh Island. Hier rij je langs als je van Taba naar Taba Heights rijdt. Bij Pharaoh Island zijn prachtige koraalriffen waar je goed kunt snorkelen. Op het fort  hier heb je een prachtig uitzicht over de zee en Taba.

 

Belangrijke informatie voor jouw reis naar Taba

Je vliegt rechtstreeks naar Eilat in Israël. Let op! Naar Taba kan alleen gereisd worden met een internationaal paspoort. Bij aankomst op het vliegveld van Eilat, ontvang je een gratis visum in de vorm van een inreiskaart. Deze moet je goed bewaren voor bij de grensovergang naar Egypte. Je reist per bus naar de grensovergang tussen Israël en Egypte (ca. 30 min).  Je reist per bus naar de grensovergang tussen Israël en Egypte (ca. 30 min). In de bus dien je contant de exit fee (€32,- per persoon) te betalen aan de reisleiding.

Corona informatie

Wanneer je op vakantie gaat naar Taba vlieg je naar Eilat in Israël, check daarom de regelgeving van Israël omtrent het coronavirus hier.

Corona informatie op de bestemming

Faciliteit
Status
Toevoegingen
Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
2 meter
Mondkapje
Ja
Buiten het hotel is het verplicht om op alle openbare plekken een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen van 6 jaar of ouder.
Maximum aantal personen buiten
Ongelimiteerd
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Temperatuur wordt steeds gemeten bij binnenkomst hotel - maximale hotelbezetting 70%
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Tot 22.00 uur.
Bars
Open
Tot 22.00 uur.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Er zijn enkele discotheken buiten de hotels die met een gelimiteerd aantal personen tot middennacht zijn geopend.
Supermarkten & drogisterijen
Open
Winkels tot 21.00 uur.
Attracties, activiteiten en bezienswaardigheden
Open
Waterparken open. Musea met beperkte capaciteit. Casino enkel in hotel geopend. Wellness voor 50% open (geen stoomcabines)
Evenementen (binnen & buiten)
Deels toegestaan
Enkel in hotels buiten toegestaan tot max. 300 pers.
Transferregeling
Ja
70% capaciteit, naast elke passagier dient een stoel vrij te zijn. Reizigers die voor vertrek een covid-19 test doen krijgen een andere transfer dan reizigers die op de luchthaven een covid-19 test doen.
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Verplicht een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen vanaf 6 jaar.
Stranden
Open
Alleen de privéstranden bij hotels zijn geopend. Minimaal 2 meter afstand tussen de ligbedjes, publieke stranden gesloten, duikcentra mogen heropenen mits Covid-19 maatregelen
Goed om te weten
Ja
Watersporten zoals duiken en snorkelen toegestaan, maar met maatregelen.

Vluchtinformatie

Je vliegt rechtstreeks naar Eilat, Israël. Deze vlucht duurt ongeveert 4,5 uur.

Let op! Naar Taba kan alleen gereisd worden met een geldig internationaal paspoort. heb je een dubbele nationaliteit? Houd er dan rekening mee dat hier mogelijk vragen over worden gesteld bij de paspoortcontroles.

Bij aankomst op het vliegveld van Eilat ontvang je een gratis visum in de vorm van een inreiskaartje. Deze moet je goed bewaren voor bij de grensovergang naar Egypte. Houd er rekening mee dat bij het ontvangen van het inreiskaartje, op de luchthaven extra vragen gesteld kunnen worden. Na de douane en het ophalen van de bagage, word je opgewacht door de plaatselijke Sunweb vertegenwoordiger. Je reist per bus naar de grensovergang tussen Israël en Egypte (ca. 30 min). In de bus dien je contant de exit fee (€32,- per persoon) te betalen aan de reisleiding. Eenmaal bij de grens aangekomen, steek je te voet de grens over en wordt er een bagagecontrole uitgevoerd. Ook vindt er nogmaals een paspoortcontrole plaats waar je een uitreiskaartje ontvangt. Eenmaal bij de Egyptische grens aangekomen, volgt er nogmaals een bagagecontrole en 2 paspoortcontroles. Daar vul je een inreiskaart in voor Egypte en ontvang je een gratis visum. Let op! Dit visum is geldig tot en met 14 nachten verblijf in Egypte. Verblijf je langer dan 14 nachten in Egypte? Dan moet je ter plekke een visum kopen.

Aan de Egyptische kant staat ook een Sunweb vertegenwoordiger voor je klaar. Hierna vertrek je met een andere bus naar de accommodatie wat ongeveer 20 minuten rijden is. De duur van de transfer van Ramon Airport (Israël) naar het hotel in Taba Heights (inclusief paspoortcontroles) duurt gemiddeld 2 uur, maar kan door de drukte bij de grensovergang langer duren.

Op de terugweg wordt de bagage aan de Egyptische grens gecontroleerd en wordt je paspoort gecheckt. Vervolgens loop je richting de Israëlische grens waar weer een bagage- en paspoortcontroles plaatsvinden. Je ontvangt weer een inreiskaart die je goed bij je moet houden voor op de luchthaven. Houd er rekening mee dat er eventueel vragen gesteld kunnen worden over jouw vakantie in Egypte. Vervolgens stap je in de bus richting het vliegveld van Eilat.

De kosten voor het binnenkomen van Egypte zijn inbegrepen in de reissom. Het visum voor een verblijf in Taba is gratis voor verblijven tot en met 15 dagen. Blijf je langer dan 15 dagen? Dan kun je bij aankomst bij de grens het visum kopen (25 USD).

Vluchttijden

In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets

Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het internationale paspoort. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de reisinformatie  op deze site.

Uitstapjes

Om alvast in de vakantiestemming te komen geven we je graag alvast wat inspiratie voor leuke uitstapjes, hieronder de favorieten van onze gasten. De getoonde prijzen dienen als indicatie, voor baby’s en kinderen gelden er speciale kortingsprijzen. Houd er rekening mee dat alles onder voorbehoud is. Wil je graag mee met een van deze uitstapjes? Boek deze en andere excursies dan bij onze reisleiding, via het call center of lokale vertegenwoordiging wanneer je op bestemming bent.

Jeruzalem

Vanaf €157
Ben je in Taba dan kan een dagexcursie naar Jeruzalem niet ontbreken! Ontdek de Dode Zee, Benthlehem, en Jeruzalem tijdens een dagtour vanuit Taba. Bezoek hierbij onder andere de Heilige Grafkerk, de klaagmuur en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Olijfberg. Uiteraard kan hierbij een duik in de Rode Zee niet ontbreken.

Petra

Vanaf €268
Vanuit Taba zal je met de bus vertrekken naar de haven. Hier stap je op de ferry boot richting Aqaba. Tijdens deze boottocht vaar je naar het ‘vierlandenpunt', waar je in de Golf van Akaba vaart tussen Egypte, Israël, Jordanië en Saudi-Arabië. Het bezoek start met een ritje op een paard naar het begin van de verloren stad 'Petra'. In deze magische verloren stad kun je allerlei graftombes en tempels van zo'n 2000 jaar oud bekijken. Waan je even terug in de tijd en geniet van al het moois.

Dahab Safari

Vanaf €60
Bezoek de ravijn Salama, maak een ritje op een kameel en ga snorkelen in het Blue Hole gebied. Dit wordt een dag om nooit te vergeten!

Bekijk de zonsopgang bij de Moses berg

Vanaf €63
Tijdens deze excursie heb je een 3 uur durende tocht naar boven op de Moses berg. Na een lange tocht kun je hier genieten van een prachtige zonsopkomst en een geweldig uitzicht. Op de top van de berg kun je ook de Holy Trinity kerk bezoeken.

Snorkelen

Vanaf €63
Met een boot vaar je naar Kasteel Salah el deen en Fuord Bay. Dit zijn één van de mooiste snorkel spots bij de golf van Aqaba. Geniet van een heerlijke dag op het water.

Populaire accommodaties