Door |Gepubliceerd op: 20/05/2024|3 min leestijd|

Naar Egypte kom je niet alleen voor een duik, een dutje op het strand en een kleurtje, maar ook voor een avontuur van onschatbare waarde. Egypte is het land van de piramides. Hoeveel? Je vindt er ruim 80 in alle soorten en maten. Waar je ze vindt en welke je gezien moet hebben, lees je hier.

Bewonder oude schatten in een van de musea 

Aan deze bouwkundige hoogstandjes kunnen wij nog een puntje zuigen. Ze zijn duizenden jaren oud, maar meestal nog piekfijn. Piramides zijn in een ver verleden gebouwd als grafmonumenten voor de heersers van het oude Egypte, de farao’s. Gemummificeerd, in sarcofagen en met hun meest kostbare schatten werden zij hier begraven. Meestal met een doolhof eromheen om rovers om de tuin te leiden. Dat is niet altijd gelukt. Wil je mummies of afgestofte schatten bewonderen? Bezoek dan een van de indrukwekkende musea! 

De piramides van Egypte bezoeken

Alle piramides van Egypte liggen ten westen van de Nijl. Vlak bij onze hotels in de geliefde badplaats Hurghada vertrekken tourbussen. Na zes uur relaxen in de bus beland je tussen de schatten van de woestijn. Wil je alles in één dag doen? Boek dan een dagtrip naar de piramides van Gizeh. Deze liggen dicht bij de Egyptische hoofdstad Caïro en zijn daarom goed bereikbaar. Deze trip combineer je gemakkelijk met een bezoek aan het Egyptisch Museum of de bazaars van Caïro.

Strand met ligbedjes en rieten parasols met hierbij de helderblauwe lucht

Foto: een van de stranden bij badplaats Hurghada, Egypte

Vergaap je aan Gizeh

De piramides van Gizeh zijn de meest indrukwekkende van allemaal. Een uit steen gehouwen sfinx bewaakt hier drie grote piramides van 100 meter en hoger en een aantal kleinere piramides. Wil je ze van binnen bekijken? Dat kan! Voor iets meer dan tien euro krijg je toegang tot het terrein. Met twintig euro steek jij zomaar je neus in de grootste piramide. De entree betaal je apart voor elke piramide. 

Stenen sfinx voor grote piramide in de woestijn

Foto: de sfinx van Gizeh, Al Giza Desert, Egypte

Tips voor jouw bezoek aan de piramides in Egypte

Je wilt natuurlijk goed voorbereid op pad gaan als je de piramides van Egypte bezoekt. Met deze tips kom je niet voor verrassingen te staan:

  • Ben je leergierig? Boek online een gids of strik er eentje in Caïro. Bij de piramides staan namelijk geen informatiebordjes. 
  • Kom vroeg. Zo vermijd je de felste zon en de grootste drukte.
  • Of kom juist laat. Elke avond zijn er lichtshows op het terrein van Gizeh. Voor ruim tien euro kun je genieten van het schitterende spektakel.

Alternatieven voor de echte avonturier

Met een bezoek aan Gizeh heb je zo je bucketlist voor Egypte afgestreept. Smaakt het naar meer? De piramides van Djoser en Dashur zijn de oudste van Egypte. Er gaan ook tourbussen naar deze monumenten. Of lanterfant in Luxor, waar je niet alleen op een heleboel Egyptische tempels en grafmonumenten stuit, maar ook op een museum over mummies. Van mensen tot katten, vissen en krokodillen. Ze winden er geen doekjes om! Overweeg ook eens onze Nijlcruise, een 8-daagse vakantie waarbij je over de langste rivier ter wereld vaart en gedurende je vakantie volop cultuur opsnuift.

Bezoek de piramides van Egypte en zoek daarna verkoeling via Sunweb

Wil jij ook de historische schatten van Egypte bewonderen? Zoek en boek een van onze accommodaties aan de Rode Zee, bijvoorbeeld in El Gouna. Zo haal je alles uit je vakantie: je combineert de adembenemende oudheden in de woestijn met een lekker koele duik of plons. Boek, bezoek en bewonder onder de zon!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
20/05/2024|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter