Sunweb vakantie

Repatriëringsgarantie

  1. Home
  2. Repatrieringsgarantie

Wij zorgen dat je weer veilig thuis komt

De veiligheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit. Als je een vakantie incl. vlucht of busreis bij ons boekt, word je automatisch gedekt door onze repatriëringsgarantie. Onze repatriëringsgarantie houdt in dat je, in het geval van een calamiteit of wanneer jouw bestemming een negatief reisadvies krijgt, altijd veilig teruggebracht wordt naar huis.  

Hoe werkt het?
We bespreken samen de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op je bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, regelen we dat. Mocht je de vakantie in alle veiligheid voort kunnen zetten, helpen wij je hier uiteraard ook graag mee.

Boek jouw zonvakantie

Voordelig naar de zon

Boek jouw skivakantie

Altijd incl. skipas

Voorwaarden repatriëringsgarantie

• De repatriëringsgarantie houdt in dat Sunweb een alternatieve terugvlucht of busreis regelt als je niet meer met je oorspronkelijke vlucht of busreis kunt terugkeren. De alternatieve terugvlucht is de eerstvolgende vlucht die Sunweb jou kan aanbieden. Sunweb brengt geen extra kosten in rekening voor de nieuwe vlucht of busreis. 
 
• Je moet een pakketreis hebben geboekt bij een van de merken van Sunweb Group GmbH, inclusief een vlucht of busreis om recht te hebben op onze repatriëringsgarantie.
 
• De data waarop de repatriëring zal plaatsvinden, worden gecommuniceerd via een Sunweb-vertegenwoordiger of e-mail.

• De repatriëring vindt plaats in overleg. Je kunt geen specifieke tijd aanvragen. Maar we houden rekening met je voorkeur.

• Je dient onze instructies en die van de (lokale) autoriteiten op te volgen. Het is mogelijk dat de terugreis pas na enige tijd kan plaatsvinden.

• Uiteindelijk zul je de door ons aangedragen oplossing moeten accepteren; er is beperkte ruimte voor maatwerk of persoonlijke wensen. Het kan voorkomen dat je van of naar een andere luchthaven vliegt en eventueel met een andere luchtvaartmaatschappij.

• Het is mogelijk dat een reisgezelschap op verschillende vluchten naar huis wordt gebracht.

• De garantie is niet van toepassing bij overlijden. Dit moet worden geregeld via een reisverzekering en / of het ministerie en de lokale autoriteiten.

• Het is de verantwoordelijkheid van de gast als hij / zij de repatriëringsvlucht mist. Sunweb betaalt je niet terug als je jouw repatriëringsvlucht mist.

• De transfer naar de luchthaven is alleen inbegrepen als deze in het originele pakket zat.

• De voorwaarden van de garantie kunnen worden aangepast aan de ontwikkelingen in de reisbranche. Sunweb heeft het recht om de promotie op elk moment te stoppen en / of te wijzigen. Controleer daarom altijd de op dat moment geldende voorwaarden op het moment van boeking.