Flexibel omruilen

Boek jouw vakantie zelf om in Mijn Sunweb

 1. Home
 2. Vakantie
 3. flexibel-omruilen

Flexibel en gratis omruilen

Boek bij twijfel of plotselinge vaccinatie zelf jouw geboekte zonvakantie gratis om

Heb jij een zomervakantie geboekt? Dan kun je jouw vakantie gratis omboeken, om welke reden dan ook! Dit kan standaard gratis tot 6 weken voor vertrek, maar je kunt er ook voor kiezen om voor €20 per persoon extra flexibel te mogen omboeken, tot 2 weken voor vertrek (kosteloos bij plotse vaccinatie)!

We snappen heel goed dat het onzekere tijden zijn en we willen niet dat jij op vakantie gaat als jij je daar niet comfortabel bij voelt. Daarom biedt Sunweb tijdelijk de mogelijkheid om jouw vakantie om te ruilen naar een ander moment/bestemming die op dat moment online staat naar keuze. Bekijk onderstaand meer uitleg over hoe je zelf je vakantie kan omboeken via Mijn Sunweb

Standaard omruilgarantie tot 6 weken voor vertrek

✔ Tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken via Mijn Sunweb

Standaard inbegrepen bij het maken van een boeking bij Sunweb*

Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.

Het standaard omruilen kun je eenmalig toepassen.

Premium omruilgarantie tot 2 weken voor vertrek

Tot 2 weken voor vertrek gratis omboeken via Mijn Sunweb (ook bij plotse vaccinatie!)

✔ Vanaf 18-9-2020 bij te boeken voor €20 per persoon tijdens het boekingsproces van Sunweb of tot 14 dagen na boeking via Mijn Sunweb*

Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.

Premium omruilen kun je tweemaal toepassen.

Mocht jouw corona vaccinatiemoment plots tijdens de geboekte vakantie ingepland worden, dan mag je nu tijdelijk kosteloos jouw vakantie omruilen tot 2 weken voor vertrek.

Met premium omruilen kun je je vakantie ook omboeken naar een vakantie van onze andere merken (Eliza Was Here, Primavera Reizen en Totally vakanties)

*Uitgezonderd van omboeken en enkel mogelijk tegen betaling van annuleringskosten en door contact op te nemen via info@sunweb.be:

 • Omruilen van vliegvakanties naar autovakanties
 • Uitgezonderde routes: Griekenland: Amsterdam – Athene, Eindhoven – Athene, Amsterdam – Mykonos | Portugal: Amsterdam – Lissabon, Eindhoven – Lissabon, Rotterdam – Lissabon, Amsterdam – Porto | Spanje: Amsterdam – Valencia | Marokko: Amsterdam – Agadir, Amsterdam – Marrakech, Eindhoven - Marrakech| Italië: Amsterdam - Palermo, Rotterdam - Palermo

Meer details over de voorwaarden van deze twee omruilgaranties vind je onderaan deze pagina.

Zo boek je zelf jouw vakantie om via Mijn Sunweb

Boek eenvoudig en snel zelf je zonvakantie om via Mijn Sunweb

Graag leggen we je hieronder stapsgewijs uit hoe je zelf jouw vakantie kan omboeken. 

 1. Log in op Mijn Sunweb

 2. Ga naar de boeking die je wilt omruilen en klik op de button ‘Ruil jouw vakantie om’

 3. Je kan kiezen om dezelfde accommodatie te boeken voor een latere datum, maar ook voor een compleet nieuwe accommodatie. Geef jouw keuze aan via de knoppen.

 4. Kies de vakantie die je wilt omboeken, selecteer de juiste datum, prijs en kamertype(s) in de prijstabel en kies voor boeken. Let op: je kan alleen omruilen naar vakanties die op onze website beschikbaar zijn. Is de vakantie die jouw voorkeur heeft nog niet boekbaar? Dan kunnen we niet garanderen dat deze op tijd online zal staan om naar om te boeken. Kies een andere vakantie uit als je gebruik wilt maken van het flexibel omruilen.

 5. Selecteer in boekingsstap 1 jouw huidige boeking die je wilt omruilen en vul de rest van de boekingsstap in.

 6. Doorloop de overige boekingsstappen en vul alle gegevens correct in.

 7. Zodra je de nieuwe boeking hebt afgerond, zal jouw vorige boeking worden geannuleerd. Ververs jouw Mijn Sunweb pagina, of open deze opnieuw om de annulering terug te zien. Het omboekproces kan ca. 1 uur duren.

 8. Je ontvangt een boekingsbevestiging. Enkele minuten laten volgen er meer mails, waaronder de mail waarin jouw omboeking zwart op wit wordt bevestigd. Het kan ca. 1 uur duren voordat jij alle e-mails hebt ontvangen.

Door dit proces te doorlopen wordt jouw nieuwe boeking behandeld alsof deze is betaald met een voucher. Jouw omgeboekte (geannuleerde vakantie) wordt omgezet in een voucher waarmee de nieuwe boeking direct wordt betaald. Je ontvangt hier enkele minuten na het maken van de boeking een bevestiging van. 

 • Is jouw nieuwe boeking goedkoper dan de vakantie die je omboekt? Het resterende bedrag wordt omgezet in een voucher. Deze voucher kan je gebruiken voor het bijboeken van extra’s of een andere vakantie. De voucher met daarom op het resterende bedrag staat dan klaar in jouw Mijn Sunweb account.
 • Is jouw nieuwe boeking precies dezelfde prijs? Dan hoef je niks meer te doen.
 • Is jouw nieuwe boeking duurder dan de vakantie die je omboekt? Dan dien je het resterende bedrag nog volgens de reguliere betalingstermijnen naar ons over te maken.

Voorwaarden (flexibel) omruilen

Standaard flexibele omruilgarantie

 • Standaard omruilen kan tot 6 weken voor vertrek worden ingeroepen.
 • Je kunt het standaard omruilen eenmalig toepassen.

Premium omruilgarantie

 • Premium omruilen (bijgeboekt vanaf 18-9-2020 voor €20 per persoon) kan tot 2 weken voor vertrek worden ingeroepen en kan worden bijgeboekt tot 14 dagen na boeking.
 • Je kunt het premium omruilen tweemaal toepassen. Neem hiervoor contact op met ons via info@sunweb.be. 
 • Mocht jouw corona vaccinatiemoment plots tijdens de geboekte vakantie ingepland worden, dan mag je nu tijdelijk kosteloos jouw vakantie omruilen tot 2 weken voor vertrek.
 • Met het premium omruilen kun je je vakantie ook omboeken naar een vakantie van onze andere merken (Eliza Was Here, Primavera Reizen en Totally). Neem hiervoor contact op met ons via info@sunweb.be.

Algemene voorwaarden van omruilgarantie van Sunweb

 • Omruilen betekent dat, je vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of een andere vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.
 • Omruilen van een vliegvakantie naar een autovakantie kan enkel door het betalen van annuleringskosten en door een mail te sturen naar info@sunweb.be.
 • Omruilen voor de volgende routes kan enkel door het betalen van annuleringskosten en door een mail te sturen naar info@sunweb.be.
  Griekenland: Amsterdam – Athene, Eindhoven – Athene, Amsterdam – Mykonos| Portugal: Amsterdam – Lissabon, Eindhoven – Lissabon, Rotterdam – Lissabon, Amsterdam – Porto | Spanje: Amsterdam – Valencia | Marokko: Amsterdam – Agadir, Amsterdam – Marrakech, Eindhoven - Marrakech| Italië: Amsterdam - Palermo, Rotterdam - Palermo
 • Je betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als je nieuwe boeking duurder is dan je oorspronkelijke boeking, dan betaal je het verschil aan ons bij. Als je nieuwe boeking goedkoper is dan je oorspronkelijke boeking, dan geven wij een omruilvoucher uit die 12 maanden geldig is. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, auto huur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Als er met een corona-voucher is betaald, wordt het bedrag teruggestort op de corona-voucher.
 • Enkel de hoofdboeker van de vakantie kan de vakantie (flexibel) omruilen en de omruilvoucher gebruiken. Omruilen kan alleen door een nieuw pakket uit te zoeken en in de eerste stap van het boekingsproces aan te geven dat je je huidige boeking wilt omruilen (in geval er meerdere boekingen zijn kan daar gekozen worden welke boeking omgeboekt moet worden).
 • Het is niet mogelijk gebruik te maken van omruilen wanneer een vakantie reeds geannuleerd is.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het flexibel omruilen na de vroegboekperiode.
 • In geval de nieuwe boeking wordt geannuleerd door Sunweb dan krijg je het geld terug als voucher. Bij eventuele teruggave zal het bedrag op de omruilvoucher worden gestort. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (bagage, autohuur, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Jouw voucher staat kort na de nieuwe boeking klaar in jouw Mijn Sunweb account.
 • Na het omboeken van jouw vakantie vervalt het recht op gratis annuleren binnen 3 dagen.
 • Als je zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.
 • Als je gebruik maakt van de omruilservice, accepteer je de ontvangst van de omruilvoucher, en vervalt daarmee je recht om terugbetaling van het relevante bedrag te vragen aan Sunweb. Terugbetaling vindt pas plaats 12 maanden na omboekingsdatum.
 • De voorwaarden gelden alleen voor boekingen bij Sunweb Group GmbH (‘Sunweb’). Voor boekingen geldt dat zover in deze voorwaarden daarvan niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, de ABTO reizigersvoorwaarden, de Algemene Reisvoorwaarden Sunweb en de Garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reizen, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds onverminderd van toepassing zijn.
 • Sunweb behoudt zich het recht om de uitvoering op te schorten en eventueel rechtsmaatregelen te treffen bij een verdenking van oneigenlijk gebruik van de actie.
 • Sunweb behoudt zich het recht om de aanbieding te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Sunweb daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
 • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud zal door Sunweb bekend worden gemaakt via de website.
 • Op deze voorwaarden is hetzelfde recht van toepassing als het recht dat op de nieuwe boeking van toepassing is.

 

 

 

Omruilvoucher – voorwaarden

Je krijgt de Sunweb-omruilvoucher, omdat je de vakantie, die je hebt geboekt bij Sunweb Group GmbH, vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, zonder opgave van reden en eenmalig, naar een andere pakketreis flexibel hebt omgeboekt voor een nieuwe pakketreis die goedkoper is dan de oorspronkelijke reis.

Geldigheid

De uitgiftedatum van deze voucher is de datum van de nieuwe boeking. Met deze voucher kun je een nieuwe vakantie of extra’s (bagage, auto huur, verzekering) boeken. Indien je geen passende vakantie kan vinden, zullen we het relevante bedrag in dat geval uiterlijk binnen twaalf (12) maanden na de uitgiftedatum aan je terugbetalen. 

Persoonsgebonden

De voucher is een unieke code aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke pakketreis wordt verleend. De hoofdboeker is de persoon die de oorspronkelijke boeking heeft gemaakt. Alleen de hoofdboeker kan de voucher, of een gedeelte ervan, inwisselen. De hoofdboeker dient daarom zorgvuldig met de code om te gaan en deze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Indien de hoofdboeker onbevoegd gebruik van de code constateert, dient dat onmiddellijk aan ons te worden gemeld.

De voucher is een vordering op naam van de hoofdboeker op ons. De voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde.

Inwisselen

De voucher kan worden gebruikt als betaalmiddel voor elke vakantie die wordt aangeboden door één van de merken van Sunweb Group: Sunweb zon- en wintersportvakanties, Primavera Reizen, Eliza Was Here, GOGO Jongerenreizen, Totally en Bizztravel.

Op jouw nieuw geboekte reis zijn de algemene voorwaarden van Sunweb en de ABTO Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee ga je akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

In het onverhoopte geval dat jouw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, door ons of door jezelf, en je daarbij recht hebt op uitbetaling, zal Sunweb dit bedrag uitkeren in de vorm van een voucher. Hiermee ga je akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

Waarde voucher

De waarde van jouw voucher is gelijk aan het bedrag dat je ter compensatie van ons krijgt vanwege de goedkopere nieuwe reis.

 

 Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.