Wintersport in Val Cenis

Ga terug
Destination image
Pistes
10 Km
42 Km
33 Km
40 Km
125 Km
Totaal
Liften
2
13
13
Hoogte
2800m
1300m
Gletsjer
0
Loipe
12Km
Funpark
2
Bekijk alle accommodaties in Val Cenis

Algemene informatie

Val Cenis is een nieuw gebied ontstaan in 2008 door aansluiting van Termignon aan Val Cenis. Door de nieuwe 45 kilometer aan skipistes is het een 125 kilometer groot gebied aan heerlijke pistes geworden voor de beginnende en (licht)gevorderde skiërs. Zo is er in Val Cenis bijvoorbeeld l’Escargot, de langste groene piste van Europa. Op de flanken van de Col de Mont Cenis, op de grens van Frankrijk en Italië, verbinden 19 liften de dorpjes Val Cenis Lanslebourg en Lanslevillard.

De lagergelegen pistes zijn vooral geschikt voor beginners, deze pistes lopen voornamelijk door de bossen. Vanaf het middenstation op 2100 meter hoogte vind je  ruime, gevarieerde pistes in een sneeuwzeker skigebied tot wel 2800 meter hoogte. Een aanrader is de Arcelle; een schitterende “itineraire” (skiroute) vanaf de l’Ouillon de la Tomba, de top van het gebied, terug naar Lanslevillard. Langlaufers kunnen terecht op de 27 kilometer loipes in dit prachtig gebied

Freestylers kunnen zich uitleven in een van de twee snowparken, gelegen aan de pistes 'Familiale' en 'St. Pierre'. Verder heeft Val Cenis een aantal mooie offpiste-afdalingen.

Skipas actie:
Bij een skipas van 6, 7 of 8 dagen kun je binnen de geldigheid van jouw skipas ook 1 dag skiën in
Valfréjus, 1 dag in La Norma, 1 dag in Aussois, 1 dag in Bonneval Sur Arc en 1 dag in Bessans. Deze gebieden zijn niet met elkaar verbonden, maar met de skibus te bereiken. De skibus naar deze bestemmingen is inclusief bij de skipas.
Lees verder Minder informatie
Populaire bestemmingen in Val Cenis

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Vrienden
Overige
Bekijk alle accommodaties in Val Cenis
Naar boven