1. Home
  2. Vakantie
  3. Turkije
  4. Zuid-Egeïsche Kust
  5. Fethiye
Fethiye

Op vakantie naar Fethiye

Algemene informatie

Fethiye is een sfeervolle badplaats aan de Lycische Kust met 40.000 inwoners. Gelegen op ruim 130 kilometer van Marmaris is dit idyllische vakantieoord ideaal voor liefhebbers van middelgrote vakantieplekken. Het gebied rondom Fethiye is bezaaid met azuurblauwe baaien waar het aangenaam vertoeven is in het frisse water. Hier heb je een mooi uitzicht over de talloze kleine eilandjes voor de kust.

Fethiye is gebouwd op de restanten van de oude Lycische stad Telmessos waarvan je nog diverse overblijfselen kan terugvinden. De historische overblijfselen bestaan vooral uit mysterieuze Lycische tombes en beroemde rotsgraven die vroeger in de kliffen zijn uitgehakt. Een bezoek aan deze dodenstad is dan ook erg indrukwekkend. De plaats is bij uitstek een havenstad waar grote vrachtschepen aanmeren. Ook het toerisme neemt de laatste jaren een steeds grotere rol in. Hier is de toeristische wijk Callis het bewijs van.

In de haven en in het centrum zijn diverse bars, discotheken, winkels en restaurants te vinden. De Turkse producten goud, leer en tapijten zijn ook hier sterk vertegenwoordigd en tijdens het winkelen word je wellicht een kopje Turkse appelthee aangeboden. Het openbaar vervoer is geregeld met de zogenaamde dolmusbusjes die je naar de verschillende stranden en andere badplaatsen brengen.

Fethiye zelf beschikt niet over een strand, maar de omgeving is bezaaid met idyllische baaitjes waar je een dagje in of op het water kunt doorbrengen. Ook de badplaats Ölüdeniz bevindt zich dichtbij (op slechts 15 kilometer) en biedt een zeer mooie lagune met pijnbomen waar het aangenaam vertoeven is.

Het groene achterland met de pijnbomen is erg mooi en absoluut een bezoekje waard, net als de nabijgelegen plaats Ölüdeniz. Met de dolmus kan je dit plaatsje gemakkelijk bereiken om een dagje door te brengen aan het prachtige strand met de pijnbomen en het azuurblauwe water. Fethiye en omgeving staan bekend als één van de beste plaatsen om te duiken aan de Turkse kust. Het water is hier helder en heeft een aangename temperatuur.

Je vindt hier
 diverse winkels waarvan het merendeel in het centrum van Fethiye ligt. Je kan hier naar genoegen souvenirs, juwelen, kleding en lederwaren kopen en natuurlijk ook boodschappen doen in de supermarkten. Vergeet niet af te dingen als je hier mooie gouden sieraden of lederwaren koopt. Vraag a de reisleiding naar de meest betrouwbare adressen. Ook een bezoekje aan de lokale kapper is zeker de moeite waard; er wordt vaak een hele show gemaakt van een eenvoudige scheerbeurt.

Voor de liefhebber van markten is Fethiye de het juiste adres! In het centrum van de stad kan men elke dag van de markt genieten en enkele keren per week wordt een markt georganiseerd in de toeristenwijk. Afdingen is ook op de markten gebruikelijk en zelfs een onderdeel van het kopen. Soms krijg je zelfs een glas thee aangeboden. Dit betekent niet dat je verplicht bent iets te kopen maar het is een teken van gastvrijheid.

In Fethiye vind je voldoende uitgaansgelegenheden, zoals vele bars met een terras, verschillende discotheken en een aantal discobars. Ook aan restaurants zal het niet ontbreken in deze plaats. Het wordt met de vele eetgelegenheden nog moeilijk kiezen!

Corona informatie op de bestemming

Faciliteit
Status
Toevoegingen
Afstand in publieke ruimtes
1,5 meter
Openbaar vervoer
Toegestaan, mondmasker verplicht
Maximaal aantal personen buiten samen
Huishoudens toegstaan
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
-
Supermarkten en drogisterijen
Open
Tankstations
Open
Restaurants
Open, maximaal 2 personen per tafel
Bars
Gesloten
Winkels
Open, mondmasker verplicht
Aquaparken
Gesloten
Themaparken
Open
Verschilt per park of deze open is
Dierentuinen
Open
Verschilt per dierentuin of deze open is
Stranden
Open, mondmasker verplicht
Evenementen (binnen en buiten)
Niet toegestaan
Musea
Open
Wellness
Open
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
-
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Zelfde regels als anders, na 22 uur verboden
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Casino
Gesloten
Luchthavens
Mondmasker en temperatuurcheck verplicht
Quarantaine
Nee

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Koppels Families Jonge families Overige Jonge koppels

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
14ºC
17ºC
19ºC
22ºC
26ºC
32ºC
36ºC
34ºC
31ºC
26ºC
21ºC
14ºC
Min.
4ºC
6ºC
8ºC
11ºC
15ºC
20ºC
23ºC
23ºC
19ºC
15ºC
10ºC
5ºC

Populaire accommodaties