1. Home
  2. Vakantie
  3. Turkije
  4. Egeïsche Kust
  5. Türkbükü
Türkbükü

Op vakantie naar Türkbükü

Algemene informatie

Een rustiger alternatief voor het drukke Bodrum is het sfeervolle badplaatsje Türbükü. Dit authentieke vissersdorpje ligt op slechts 16 kilometer afstand van Bodrum en is mooi gelegen aan een groene baai in een heuvelachtige omgeving vol citrus- en olijfboomgaarden. De smalle straatjes met witte, laaggebouwde huisjes crëeren een intieme sfeer in dit plaatsje dat nog niet door de massatoerist ontdekt is.

Als je de drukte
 en levendigheid wil opzoeken, moet je in het centrum van Türbükü zijn. Dit centrum bevindt zich rond een sfeervolle baai. Aan de promenade langs het strand vind je verschillende restaurants waar je lekkere Turkse hapjes en gerechten kan verkrijgen. De terrassen van deze restaurants zijn veelal op houten steigers boven zee gevestigd, perfect dus om 's avonds van een zonsondergang of een verfrissend zeebriesje te genieten.

Aangezien
 Türbükü niet over grote en brede zandstranden beschikt, worden de houten plateaus (die in de avonduren als terrassen gebruikt worden) overdag leeggeruimd. Deze aanvulling op het kleinschalige kiezelstrand aan de baai zorgt ervoor dat je hier alle ruimte hebt om zalig van het zonnetje te genieten.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
16ºC
19ºC
21ºC
25ºC
31ºC
35ºC
34ºC
30ºC
25ºC
19ºC
17ºC
Min.
7ºC
9ºC
11ºC
11ºC
16ºC
20ºC
23ºC
23ºC
19ºC
14ºC
9ºC
9ºC

Populaire accommodaties