1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Azoren
Azoren

Op vakantie naar Azoren

Op de schitterende Azoren beleef je een zeer bijzondere vakantie. Deze Portugese eilandengroep bestaat uit negen prachtige eilanden en is daardoor perfect voor wie graag nieuwe dingen wil ontdekken en tegelijkertijd ook op zoek is naar ontspanning.

De eilanden waaruit de Azoren bestaan zijn Flores, Corvo, Pico, Faial, São Jorge, Graciosa, Terceira, São Miguel en Santa Maria. Bijna het hele jaar kun je er terecht voor een vakantie met een aangename temperatuur en een zonnetje. Regelmatig valt er wel een bui, maar daardoor geniet je van de meest schitterende, groene vergezichten als je het eiland gaat verkennen. Het weer kan echter plotseling omslaan, dus als je op pad gaat, zorg dan dat je daar op voorbereid bent qua kleding.

Op ontdekking tijdens je vakantie op de Azoren

Als je graag op ontdekking gaat, dan is het bijna een must om een auto te huren. Zo kom je in je eigen tempo op de meest adembenemende plekken en mis je niets van al het bijzondere wat deze eilanden te bieden hebben. Het is werkelijk met geen pen te beschrijven hoe mooi het hier is… wauw! En voor de echte avonturiers: je er kunt tijdens een vakantie op de Azoren voor kiezen om walvissen te spotten. Het is niet gegarandeerd dat je er eentje zult zien, maar de kans is er! Mocht je het liever wat rustiger aan doen, bezoek dan een warmwaterbron en ontspan… Misschien wil je ook nog wel even een duik nemen bij een van de vele watervallen. Dat is ook een hele beleving!

Op vakantie naar São Miguel

“Ilha Verde”, betekent het groene eiland. En dat is de beste beschrijving die je kunt geven voor São Miguel. Het is het grootste en meest diverse eiland van de prachtige Azoren in de Atlantische Oceaan. Het altijd groene landschap met indrukwekkende kustlijnen zijn bijna van onaardse schoonheid. Dankzij het milde klimaat is het weer altijd aangenaam en vanwege de luchtvochtigheid zo enorm groen. Op elk moment van het jaar gooit dit prachtige eiland haar charmes in de strijd om jouw vakantie op de Azoren onvergetelijk te laten worden. Sunweb biedt vakanties aan op São Miguel. Dit is het grootste eiland en ook het meest diverse. Het is ontzettend groen en dus ideaal voor echte natuurliefhebbers die graag wandelen of fietsen tijdens de vakantie. Maar ook als je graag geniet van zon, zee en strand, dan is dit een heel fijn plekje om naartoe te gaan.

Deze keer geen hagelwitte stranden maar prachtige stranden met zwart zand afkomstig van de vele vulkanen die het eiland rijk is. Vanwege de vele wandelroutes is São Miguel een paradijs voor wandelaars en rustzoekers. Indrukwekkende kustlijnen, spectaculaire kratermeren, watervallen maar ook warmwaterbronnen vormen samen een levend schilderij wat per minuut lijkt te veranderen. Nog niet zo’n ervaren wandelaar? Geen probleem, er zijn routes voor iedereen van elk niveau. Bij thuiskomst krijg je vast deze vraag. Deze foto’s zijn vast gefotoshopt? Nee zeker niet! De kust is echt zo ruig en de kleuren zijn echt zo uniek. Regelmatig hangt er een mysterieuze mist, maar die kan zomaar oplossen en word je door een knalblauwe lucht getrakteerd op het mooiste uitzicht.

Dit mag je zeker niet missen tijdens je vakantie op São Miguel

De hoofdstad van São Miguel is Ponta Delgada en hier wonen ongeveer 68.000 mensen. In iets meer dan 4 uur vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar het vliegveld van deze gezellige stad. Er valt van alles te beleven en te doen. Maak foto’s van eeuwenoude monumenten die een rijke historie kennen. Strijk na afloop neer op een terrasje op een leuk pleintje voor een heerlijke vismaaltijd. Voldaan van alle indrukken wandel je langs de lange boulevard en neem je dit uitzicht voor altijd in je op.

Er was eens …

Sprookje of werkelijkheid het is aan jou om te geloven wat je wil. De twee kratermeren bij het plaatsje Sete Cidades is een must-see wanneer je vakantie viert op São Miguel. Ontdek zelf hoe prachtig het hier is, maar zeker ook hoe uniek deze twee meren zijn. Tussen de meren ligt een brug en wanneer je hier overheen wandelt zie je het mooie verschil. Een legende is dat het groene meer ontstond uit de tranen van de prinses toen haar vader haar verbood om met haar geliefde te trouwen. Het blauwe meer ontstond uit tranen van haar prins.

Prachtige zwarte zandstranden

São Miguel barst van de vulkanen en daardoor zijn de stranden zwart. Het is even wennen in het begin, stranden met zwart zand, maar na een dagje weet je niet beter. En het maakt natuurlijk ook helemaal niet uit, als je maar kunt ontspannen! Een dagje niet relaxen, maar de omgeving bewonderen? Dat kan! Er zijn ontelbaar veel wandelroutes en je wordt tijdens een wandeling getrakteerd op de meest mooie kustlijnen, bijzondere kratermeren, prachtige watervallen en diverse warmwaterbronnen. Vergeet ook niet een keer naar de hoofdstad te gaan. In Ponta Delgada kun je eeuwenoude monumenten bewonderen en heerlijk wandelen over de boulevard. Zet genieten van een smakelijke vismaaltijd op een van de pleintjes ook maar op je programma, dat hoort erbij!

Corona informatie

Op Madeira gelden iets andere regels dan op het vasteland van Portugal, kijk hier voor meer informatie over de coronamaatregelen op Madeira.

Passenger Locator Form Belgie

vanaf 1 augustus 2020 is het voor Belgen verplicht om een Passenger Locator Form in te vullen. Dit is om beter in kaart te brengen wat het reisgedrag van Belgen is. Het formulier geldt ook als je met de auto, de bus of de trein reist en ongeacht je naar een groene, oranje of rode zone reist. Dit formulier dient 48 uur voor thuiskomst digitaal te worden ingevuld. Op dit elektronisch formulier moet men het land aanduiden waar men zich bevindt alsook met wie men reist om het nadien te registreren bij de gezondheidsdiensten. Het formulier vind je
hier.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona informatie op de bestemming

Faciliteit
Status
Toevoegingen
Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
2 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht vanaf 10 jaar in alle binnen- en buitenruimten, in het openbaar vervoer en in restaurants/bars tijdens het rondlopen. Ook is het dragen van een mondkapje buiten op straat verplicht wanneer je geen 2 meter afstand kunt houden.
Maximaal aantal personen buiten samen
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Een EU Corona Certificaat of een negatieve Antigen of PCR corona test verplicht na volledige vaccinatie. Indien niet (volledig) gevaccineerd volstaat een PCR test of Antigen test.
Bars
Open
Een EU Corona Certificaat en een negatieve Antigen of PCR corona test verplicht (ook na volledige vaccinatie)
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Een EU Corona Certificaat en een negatieve Antigen of PCR corona test verplicht (ook na volledige vaccinatie)
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Open
Een EU Corona Certificaat en een negatieve Antigen of PCR corona test verplicht (ook na volledige vaccinatie) indien geen vaste zitplekken beschikbaar zijn.
Stranden
Open
Afstand houden van 1,5 meter. Bij niet bij elkaar horende groepen, 3 meter afstand tussen parasols.
Transferregeling
Ja
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Goed om te weten
Ja
Het is mogelijk dat op sommige plekken je temperatuur gemeten wordt & beperking van het verkeer op de openbare weg tussen 23.00 en 05.00 uur.

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Ponta Delgada. Deze vlucht duurt ongeveer 4 uur. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.

De transfer

De transfer gaat via een shuttle service en de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiger vertelt je op welke transfer je staat ingedeeld. Het is mogelijk dat je circa 45 minuten moet wachten voor de transfer vertrekt.

De transfertijden  vanaf de luchthaven zijn ongeveer als volgt:

Ponta Delgada 10 minutenCapelas 20 minutenFenais da Luz 20 minutenRibeira Grande 20 minutenVila Franca do Campo 20 minutenFurnas 50 minuten

De privétransfer

Het is mogelijk om tegen een toeslag een privétransfer bij te boeken. Tijdens het boekingsproces bij stap 2 kun je dit aangeven. Op de luchthaven kun je je melden met jouw voucher bij onze reisleiding en zij zullen je verwijzen naar jouw taxi. Voor de transfer terug naar de luchthaven zal onze reisleiding je tijdig informeren over de ophaaltijd bij jouw accommodatie.

Vluchtschema

In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zal er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets

Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de reisinformatie  op deze site.

Uitstapjes

Populaire regio bij de volgende reizigers

Koppels

Populaire accommodaties