Praia da Rocha

Vakantie Praia da Rocha Portugal

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Algarve
  5. Praia da Rocha

Algemene informatie

Naar Praia da Rocha in Portugal voor een zonnige vakantie

In het midden van de Portugese zuidkust ligt de badplaats Praia da Rocha, onderdeel van de stad Portimão. Kijk je uit naar een zonnige strandvakantie, dan is dit de plek waar je wilt zijn, ook in de winter. Het okergele zandstrand ligt in een baai en staat bekend als één van de mooisten van de Algarve. Dat is niet zo verwonderlijk, want de grillige kustlijn met imposante kliffen en rode zandsteenrotsen is werkelijk spectaculair en strekt vrijwel helemaal uit tot de gemoedelijke badplaats Praia da Luz. Dat is dus heerlijk en ongestoord zonnen met het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan op de achtergrond. Op de boulevard en in het centrum is het bovendien het hele jaar door gezellig. Op naar Praia da Rocha in Portugal voor een ontspannen vakantie aan zee.

Zonnebaden, cultuur proeven en surfen vanuit Praia da Rocha

Een vakantie in Praia da Rocha is ideaal voor een uitgebreide strandvakantie. Praia da Rocha, de naam zegt het al, ligt immers aan het strand. Ook in het naastgelegen zandstrand Praia dos Três Castelos is het heerlijk zonnebaden. Voor een meer stads gevoel is Lagos een fijne plek om naartoe te gaan, met de smalle straatjes in het ommuurde, autoluwe oude centrum, leuke winkels en witte huizen. Houd je van een actieve vakantie, rijd dan met een huurauto naar Sagres (naast Salema) in het uiterste zuidwesten van de Algarve. Na een uur rijden kan je hier eindeloos surfen. Wil je helemaal nergens aan hoeven denken tijdens je vakantie, laat je dan helemaal in de watten leggen in een all inclusive hotel, met heerlijke authentieke Portugese maaltijden, een sauna en natuurlijk een groot zwembad. Ook fijn als je met groepen bent, want dan doet iedereen waar ze zin in hebben. 

Op pad in Praia da Rocha en het zomerse weer

Op het strand van Praia da Rocha is het ultiem genieten. Dankzij het mediterrane klimaat en de ligging aan de kust, schijnt de zon er regelmatig en zijn de temperaturen het hele jaar door aangenaam. ‘s Zomers is het zo’n 25 graden, met uitschieters naar 28 graden in augustus. In de winter is het met ongeveer 15 tot 18 graden een fijne winterzonbestemming. Wil je in je vakantie een dagje iets anders doen dan de mooiste stranden van de Algarve verkennen, dan is er in en rond Praia da Rocha ten zuiden van Portimão van alles te beleven. De levendige boulevard zit vol winkels, bars en restaurants. Tijdens de zomermaanden zijn er veel muziekfestivals, en dan wordt er nog meer gefeest en gedanst. Wil je vanaf het water meer zien van de omgeving, maak dan een boottrip langs mysterieuze en kleurrijke grotten. In welk seizoen ga jij Praia da Rocha in Portugal verkennen?

Festival Praia da Rocha

Van 26 t/m 28 juni 2024 vindt er op het strand in Praia da Rocha een groot festival plaats. Houd er daarom rekening mee dat dit voor geluidsoverlast kan zorgen. Dit geldt ook voor het op- en afbouwen dat enkele weken voor en na het evenement plaatsvindt.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min.
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in België.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kan je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kan je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in België 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Belgische identiteitskaart of een Belgisch internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Belgische nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde:
https://www.itg.be//

Telefoneren

Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen. Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek