Alvor

Vakantie Alvor Algarve

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Algarve
  5. Alvor

Algemene informatie

Op vakantie in Alvor: geniet van strand, natuur en geschiedenis

Aan de zuidkust van de Algarve, tussen de grotere plaatsen Portimão en Lagos in, ligt Alvor. Dit typisch Portugese vissersdorp is een heerlijke uitvalsbasis voor een vakantie vol zon, zee, strand, natuur en lekker eten. In het oude centrum zie je verschillende sporen uit het verleden: van de restanten van een fort tot een zestiende-eeuwse kerk. Het brede zandstrand van Alvor gaat aan de oostkant over in kleine baaien met indrukwekkende rotsformaties. Met natuurgebied Ria de Alvor en meerdere prachtige stranden om de hoek kijk je ook buiten het dorp je ogen uit. Wil je meer ontdekken? Met een huurauto rijd je eenvoudig naar andere mooie plekken in de Algarve, zoals het Monchique-gebergte. Bekijk ons aanbod en kijk welke plek het startpunt van jouw vakantie in Alvor wordt.

Een rustige strandvakantie in Alvor

Als traditionele kustplaats is Alvor een fijne plek voor een ontspannen strandvakantie, net zoals in het dichtbij gelegen Praia da Rocha en Ferragudo. Ga je met je gezin of een groepje vrienden? Je komt hier helemaal tot rust. Maar de plek leent zich ook perfect voor een romantisch tripje met je geliefde. Het bruisende Albufeira ligt op 40 minuten rijden: zoek hier je nieuwste kleding uit in de vele winkels en waag een dansje in één van de discotheken aan de befaamde The Strip als je je vakantie graag invult met veel vertier en muziek. Wil je nergens aan hoeven denken tijdens je vakantie in Alvor? Boek dan een all inclusive vakantie en laat je verrassen door de heerlijke maaltijden waar je dagelijks uit mag kiezen. Wil je graag op korte termijn naar de zon? Bekijk dan de last minutes naar de Algarve en laat de voorpret direct beginnen. Wanneer ga jij last minute naar Alvor?

Het weer in Alvor en bijzondere bezienswaardigheden 

Het weer in Alvor werkt als een magneet op vakantiegangers. Ook voor een winterzonvakantie is het dorp een favoriete bestemming. Denk aan temperaturen van minimaal 15 graden in hartje winter tot 28 graden in de zomervakantie. Leuk feitje: met 3.000 zonuren per jaar is de Algarve één van de zonnigste gebieden van heel Europa. Zonnebril mee dus! Het weer is ideaal om Alvor en de omgeving te verkennen. De Alvor Boardwalk leidt je over een lange houten loopbrug vanaf het strand van Alvor naar Ria de Alvor. Dit duingebied is ook een geliefde plek voor broedende trekvogels en vissers kweken er oesters en mosselen. Maak een boottocht vanuit het naastgelegen Portimão langs prachtige rotsformaties en grotten. Grote kans dat je onderweg dolfijnen spot. De lekkerste verse vis proef je in een restaurant op de promenade langs de rivier Odiáxere. Laat jij je ook door Alvor verrassen?

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min.
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in België.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kan je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kan je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in België 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Belgische identiteitskaart of een Belgisch internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Belgische nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde:
https://www.itg.be//

Telefoneren

Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen. Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek