Op vakantie naar Vrsar

Destination image

Algemene informatie

Aan de westkust van Istrië vind je de romantische stad Vrsar vinden. De stad is gebouwd op een heuvel staat en bestaat uit twee delen. Het historische deel van de stad ligt boven aan de heuvel en onder aan de heuvel, in de haven ligt het nieuwe en meer toeristische deel. Op verschillende plekken kun je genieten van het adembenemend uitzicht, op de 18 groene eilandjes die voor de kust liggen. Vanuit de haven vertrekken verschillende vissersboten naar de eilanden.

Een wandeling door Vrsar
Vrsar kent een rijke geschiedenis. De straten en gebouwen leiden je naar verschillende gebeurtenissen door de eeuwen heen. De stad heeft zowel Romeinse, Oostenrijkse als Germaanse invloeden. Breng een bezoek aan het Kaštel, een paleis dat vroeger, tijdens de zomermaanden een verblijfplaats was voor de bisschoppen uit Porec en omstreken. Bij het paleis staat ook de eeuwenoude Romeinse stadspoort. Vlak bij ligt de straat van “Casanova”, de Italiaanse avonturier, schrijver en vrouwenversierder. Hier verleidde hij de lokale vrouwen en schreef hij twee van zijn memoires. Elke jaar verleidt Vrsar in juni, bezoekers met het Casnovafestival. Deze avond wordt gevierd met muziek, dans, theater en film.

Verassende keuken en gezellige straatjes
Aan de haven vind je leuke restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten. De verse vis die hier op je bord ligt, zwom een paar uur ervoor nog in zee. Vrsar kent gezellige straatjes met leuke winkeltjes en vele terrasjes, dus schuif lekker aan en geniet van de relaxte sfeer.

Buiten Vrsar
Nog geen 20 minuten van Vrsar vandaan kun je het prachtige Limski-kanaal bezoeken, dat ook wel het Limski vallei wordt genoemd. Met de boot kun je een tocht maken over het hele kanaal. In de vallei kun je de Romualdova špilja (grot) bezoeken, dat 3 jaar werd bewoond door een monnik
Lees verder Lees minder

Het weer

Naar het begin