Op vakantie naar Ouranoupoli - Athos

Destination image

Algemene informatie

Op het derde schiereiland van Chalkidiki, Athos, ligt net voor de grens van de heilige berg Athos het sfeervolle plaatsje Ouranoupolis. Dit is de perfecte plek om van een cultuurrijke vakantie in een schitterende natuur te genieten. Niet alleen de stranden zijn hier waanzinnig mooi, ook het binnenland is prachtig.

Hiervandaan is het gemakkelijk om de grens met 'het heilige land' te bezoeken, en hoewel hier niets te zien is van de kloosters, is het wel een bijzonder idee dat aan de andere kant van het hek zich een totaal andere wereld bevindt. In de buurt van Ouranoupoli is ook het Kakovo klooster te bezoeken, dat in een betoverend mooie omgeving aan een meertje ligt.

In Ouranoupolis zelf kun je terecht in knusse tavernes om van de lekkerste Griekse gerechten te proeven. Ook kun je hier zalig door de straatjes met winkeltjes slenteren. Een bijzonder souvenir uit deze regio zijn de bekende 'iconen'; handgeschilderde afbeeldingen die vaak goudkleurig zijn en worden door de monikken in de kloosters van Athos gemaakt.
Lees verder Lees minder

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Jonge koppels
Koppels
Families

Het weer

Naar het begin