Olhao

Vakantie Olhao Portugal

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Algarve
  5. Olhao

Algemene informatie

Op vakantie naar Olhao: dompel je onder in het karakteristieke Portugal

In het oosten van de Algarve ligt Olhao. Dit traditionele vissersdorp heeft de grootste haven van de regio en heel wat karakter. De barokke kerk in het centrum vormt het hart van Olhao, waar het minder toeristisch is dan in andere kustplaatsen van deze zonnige streek. Slenterend door de smalle straatjes ervaar je het échte Portugal, met zijn witte huizen en historische gebouwen met Moorse invloeden. Een eigen strand heeft Olhao niet, maar in de buurt ligt een aantal fijne zandstranden waar het goed toeven is. Omdat de visserij in het dorp nog volop leeft, eet je hier de meest verse vis tegen een goede prijs. Met de boot of een huurauto ontdek je eenvoudig de prachtige natuur, de mooiste stranden van de Algarve en andere historische dorpen en steden in de omgeving. Ben je benieuwd wat Olhao voor jouw vakantie te bieden heeft?

Met de boot naar het strand en wandelen door Ria Formosa vanuit het gemoedelijke Olhao 

Vanwege de gemoedelijke sfeer van het dorp, is Olhao in Portugal perfect als je van rust houdt tijdens je vakantie. Een strandvakantie waarbij de natuur centraal staat of een reis vol culturele uitjes: het is allemaal mogelijk vanuit Olhao. In het historische centrum van het vissersdorp vormt de kerk Igreja Matriz letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt. De stranden dichtbij Olhao, zoals Praia da Armona en Praia da Culatra, bereik je eenvoudig met een boot vanuit het dorp. Iets oostelijker vind je Tavira en Praia da Luz, waar je ook heerlijk van de zon geniet. Ook bijzonder: vanuit het dorp loop je zo het beschermde natuurgebied Ria Formosa in. Ideaal voor een wandeling of om vogels te spotten. Wil je helemaal ontzorgd worden, kijk dan eens naar een all inclusive hotel in de Algarve. Ook fijn als je met vrienden of familie op pad bent, want zo kan iedereen doen waar hij of zij zin in heeft. Dat is toch echt vakantie?

Het weer in Olhao en ontdek de Moorse bouwstijl

Het weer in Olhao is het hele jaar aangenaam. ‘s Winters blijft de temperatuur zo’n 20 graden en in de zomer stijgt die tot bijna 30 graden. De zon schijnt bovendien vaak uitbundig. Perfect weer om de idyllische zandstranden van de eilandjes voor de kust te bezoeken. Wat dacht je van Praia de Benagil, dat in een sprookjesachtige grot ligt? Wil je meer cultuur, dan vind je die bijvoorbeeld in Loulé of Faro. Met een huurauto ben je er in 20 tot 30 minuten. Ook Olhao zelf barst van de tradities. Niet te missen is de Moorse bouwstijl met kubusvormige en witgekalkte huizen en gestapelde terrassen. Ook de visserij vormt een belangrijk onderdeel van het straatbeeld. Bezoek de rode markthallen met de traditionele markt Mercado Municipal Olhao aan de kade, waar je niet alleen verse vis, maar ook groenten en fruit uit de streek koopt. Dat wordt smullen tijdens je vakantie. Wanneer ga jij het mooie van Olhao bewonderen?

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
17ºC
18ºC
20ºC
21ºC
21ºC
25ºC
28ºC
27ºC
26ºC
26ºC
20ºC
18ºC
Min.
9ºC
10ºC
12ºC
14ºC
14ºC
16ºC
18ºC
19ºC
19ºC
18ºC
14ºC
12ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in België.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kan je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kan je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in België 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Belgische identiteitskaart of een Belgisch internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Belgische nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde:
https://www.itg.be//

Telefoneren

Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen. Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek