Manta Rota

Op vakantie naar Manta Rota

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Algarve
  5. Manta Rota

Algemene informatie

Direct aan de kust en tussen het glooiende landschap ligt het sfeervolle, kleine plaatsje Manta Rota. Deze plaats aan de veelzijdige Algarve ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Monte Gordo. Wanneer je een bezoek brengt aan deze regio kun, is een bezoek aan de rest van de regio zeker aan te raden want er is genoeg te ontdekken!

Relaxen aan de kust van Manta Rota

Manta Rota is werkelijk een heerlijke plek voor strandliefhebbers. Het kilometerslange zandstrand maakt het dan ook een zeer geliefde plek! Zeker bij families, maar ook bij de Portugezen zelf. Vele Portugezen bezitten hier een tweede (vakantie)woning. Gedurende de fijne zomermaanden heerst er een heerlijke, levendige vakantiesfeer.

In Manta Rota kan nog veel meer

Naast het heerlijke strandleven komen ook sportievelingen en natuurliefhebbers in Manta Rota zeker aan hun trekken. Zo zijn er prachtige wandel- of fietstochten te doen. Iets verderop kun je een bezoek brengen aan de lagune, met het fotogenieke plaatsje Cacela Velha met haar witte huisjes. Uiteraard biedt Manta Rota zelf ook genoeg vermaak. Zo zijn er meerdere cafeetjes en leuke restaurants met een authentieke Portugese sfeer.

Alle gasten in Manta Rota dienen ter plaatse toeristenbelasting te betalen.

De volgende tarieven zijn van kracht:

- Volwassenen € 1,00 per persoon per nacht
- Kinderen vanaf 11 tot en met 13 jaar € 0,50 per persoon per nacht
- Kinderen jonger dan 11 jaar zijn gratis

De tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Per verblijf kan de accommodatie maximaal 7 nachten in rekening brengen. De kosten dient ter plaatse aan de receptie te worden voldaan.

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in België.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kan je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kan je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in België 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Belgische identiteitskaart of een Belgisch internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Belgische nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde:
https://www.itg.be//

Telefoneren

Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen. Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek