Lagoa

Op vakantie naar Lagoa

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Portugal
  4. Algarve
  5. Lagoa

Algemene informatie

Op een zonnige vakantie naar Lagoa in Portugal

Op zoek naar een bestemming waar de zon bijna altijd schijnt, je de stranden voor het uitkiezen hebt en waar je de authentiek Portugese cultuur proeft? Reis dan af naar Lagoa. Deze plaats ligt aan de zuidkust van de Portugese Algarve. De naam ‘Lagoa’ is niet voor niets: het stadje ligt op een heuvel en van oudsher aan een lagune. Die lagune is er niet meer, maar de karakteristieke sfeer met witgekalkte eeuwenoude huizen is gebleven en aangevuld met moderne gebouwen. In de buurt van Lagoa vind je een aantal van de mooiste stranden van de Algarve, zoals Benagil, Nossa Senhora da Rocha, Carvoeiro en Marinha. En dat is niet het enige. Wat denk je van een wandeling langs de zoetwatermoerassen van Lagoa dos Salgados, een bezoek aan een idyllisch vissersdorp als Ferragudo of een boottocht over zee waarbij je grote kans hebt om dolfijnen te spotten? Genoeg te ontdekken dus in Lagoa in Portugal.

Voor iedere vakantieganger een ontspannen tijd in Lagoa

Dankzij de ligging aan de kust en op maar drie kwartier rijden van het vliegveld van Faro is Lagoa een ideale bestemming voor een zonvakantie. Hier laad je helemaal op aan het strand, in de pittoreske dorpen en mooie natuurgebieden. Op een klein kwartier rijden ligt het fraaie strand van Carvoeiro. Perfect om met een huurauto naartoe te rijden. Of laat je verwennen in een all inclusive hotel in de Algarve waarbij je van alle gemakken bent voorzien. Met een uitgebreide wellness met sauna en zwembaden, heerlijke maaltijden en comfortabele bedden ontbreekt het je daar aan niets voor een zorgeloze vakantie. Op maar een paar kilometer van Lagoa is het populaire waterpark Slide & Splash voor kinderen het einde. Leuk voor tijdens je vakantie met het hele gezin. Heb je last minute de vakantiekriebels, dan zijn er ook fijne plekken om te logeren. Welke accommodatie in Lagoa staat hoog op jouw favorietenlijstje?

Zonnig weer, stranden en gezellige dorpen: ontdek Lagoa in Portugal

De grote aantrekkingskracht van de Algarve is het klimaat en de prachtige natuur met imposante rotsen die uit de zee steken. Ook het weer in Lagoa is het hele jaar aangenaam. Tijdens de zachte winters (rond de 16 graden) en de warme zomers (zo’n 28 graden) werken de stranden als een magneet. Wat te denken van het strand van Carvalho, waar het aangenaam zwemmen is in het kristalheldere water en waaghalzen van de steile kliffen af springen. Een absolute aanrader is het strand van Marinha dat omringd is door kleurrijke kliffen en rotsen, waaronder één met twee gaten. Wandel zeker ook door Lagoa zelf met de witte kerk Igreja de Nossa Senhora da Luz en het daarnaast gelegen Convento de São José. Dat laatste gebouw is nu een cultureel centrum met tentoonstellingen van schilderkunst, fotografie en beeldhouwwerken. Met wie ga jij naar Lagoa?

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad
De hoofdstad van Portugal is Lissabon.

Taal
De officiële taal is Portugees, maar met Engels of Frans kan je er ook vaak terecht.

Tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in België.

Valuta
De officiële munteenheid is de euro. Met je bankpas kan je geld opnemen via de bankautomaat. In de grote steden en in de toeristische centra zijn voldoende bankautomaten aanwezig. Ook in (de grotere) winkels is een betaling met bankkaart mogelijk. Daarnaast kan je op steeds meer plaatsen met je creditcard betalen. Enkel in kleine restaurants en winkels is dit niet mogelijk.

Voltage
Het voltage is net als in België 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten
- Belgische identiteitskaart of een Belgisch internationaal reispaspoort.
- Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht.
- Voor personen onder de 18 jaar die zonder meerderjarige personen reizen, is een getekende verklaring nodig van ouder(s) en/of verzorger(s). Hier kan om gevraagd worden.
- De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf in Portugal.
- Indien je geen Belgische nationaliteit hebt, raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade of consulaat.
- Over de juiste en geldige reisdocumenten beschikken, is te allen tijde jouw eigen verantwoordelijkheid.

Let op!
Voor
Portugal geldt:
Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, kan het zijn dat de boeking niet akkoord komt. Tevens kan het zijn dat het bij het hotel/appartement gevraagd wordt. Dit is in Portugal wettelijk vastgelegd. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen, kun je het beste een kijkje nemen op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde:
https://www.itg.be//

Telefoneren

Je kan met je mobiele telefoon telefoneren in Portugal. Wij adviseren je om dit zoveel mogelijk te beperken, vanwege de hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Informeer hierover bij jouw provider voor je op vakantie vertrekt. Als je gebruik wil maken van internet via je telefoon, dan raden we je aan om dit via een draadloos netwerk te doen. Zet ook altijd je dataroaming uit in het buitenland.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Portugal voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken
Tijdens je vakantie in Portugal maak je kennis met de heelijke Portugese keuken. Wat dacht je van Cataplana (een stoofschotel van schaal- en schelpdieren met gekookte ham) of van Kip Piri-Piri, lekker pittig! Dit in combinatie met een glas wijn of een verfrissend pintje en jouw maaltijd is compleet.

Fooien
Het is in Portugal een gewoonte om in bars en restaurants tussen de 5% en 10% fooi te geven.

Openingstijden
De winkels in Portugal zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 13.00u en van 15.00u tot 19.00u geopend. Op zaterdag zijn de winkels van 09.00u tot 13.00u geopend. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaak langer open.

Feestdagen
In Portugal vieren de Portugezen de volgende feestdagen:
- 1 mei Dag van de Arbeid
- 10 juni Dag van de dichter Camoes
- 15 augustus Maria Hemelvaart
- 5 oktober Dag van de Republiek