1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Rhodos
  5. Afandou
Afandou

Op vakantie naar Afandou

Algemene informatie

Aan de noordoostkust van Rhodos vind je één van oudste traditionele plaatsjes van Rhodos: Afandou. Deze plaats is een aangename vakantiebestemming en staat vooral bekend om de lokale keuken, de gastvrijheid en het mooie en schone strand. Het strand bestaat uit zand en kiezels en het zeewater is kristalhelder. Tijdens de hete zomers is dit water nog vrij koel. Zalig vefrissend! Op het strand vind je verschillende strandbedjes en parasols. Je kan hier de hele dag languit relaxen want je vind er ook een aantal goede tavernes voor verse vis en wat strandbarretjes voor fruitige drankjes.

Het plein van Afandou is levendig, je vindt er verschillende terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes. Een mooie wandeling door het plaatsje is een aanrader, maar je kan ook met een toeristentreintje door het dorpje heen rijden.

Afandou is een ideale plek als je graag nog meer wil zien van het mooie Rhodos. Vanuit Afandou kan je namelijk leuke uitstapjes maken naar Rhodos-Stad, Lindos, de Vlindervallei, Kamiros en Kalithea.

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Jonge koppels Koppels Vrienden Families

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
15ºC
16ºC
19ºC
20ºC
24ºC
30ºC
32ºC
32ºC
29ºC
24ºC
19ºC
17ºC
Min.
9ºC
11ºC
12ºC
13ºC
17ºC
21ºC
24ºC
24ºC
21ºC
16ºC
12ºC
11ºC

Populaire accommodaties