Op vakantie naar Paleokastritsa

Destination image

Algemene informatie

Paleokastritsa is een gezellig Grieks dorpje en is gelegen aan de westkust van het groene eiland Corfu. Het plaatsje heeft u veel te bieden, want er zijn hier zeker een aantal leuke bezienswaardigheden. Uiteraard is er een heerlijk strand waar de kalme zee zeker uw aandacht trekt. Paleokastritsa heeft 2 prachtige baaien met in het midden een groen schiereiland. Deze baaien met prachtig helder zeewater nodigen u uit voor een dagje strand waar jong en oud zich absoluut vermaken. Op het tussengelegen schiereiland ligt het bereomde 'Panagia Theotokos tis Paleokastritsas-klooster'. Een mond vol, maar daar heeft u dan ook wat voor. Dit goed onderhouden klooster is ook voor toeristen te bezoeken en dat is zeker de moeite waard. Met prachtige beschilderingen, een rijke geschiendenis en een mooie binnentuin gaat u echt even terug in de tijd. Maar vooral het uitzicht over de baaien van Paleolastritsa zijn fantastisch. Absoluut een mooi decor voor prachtige vakantiefoto's!

Het centrum van Paleokastritsa kenmerkt zich door steegjes, pleintes, (souvenir)winkeltjes en een heerlijke ongedwongen sfeer. Uiteraard ontbreken ook de Griekse taverna's niet, waar de Gyros en Ouzo wel heel lekker smaken in deze gezellige omgeving. Vanuit de haven kunt u tevens leuke uitstapjes maken, waarvan vooral het mooie Paradis Beach erg popuair is. Hier kunt u het 'blauwe oog' zien'; een bijzondere natuurverschijnsel waarbij u in een rond gat zo de diepte van zee inkijkt.

In het Corfu Aquarium kunt u een bezoek brengen als u benieuwd bent naar de onderwaterwereld. Hier treft u alle zeedieren aan, welke ook in de wateren rond Paleokastritsa leven. Vooral leuk voor de kinderen! Als u wilt genieten van een drankje met fantastisch uitzicht, dan is de bar 'La Grotta' zeker een aanrader. Deze bar ligt aan het begin van Paleokastritsa en is gebouwd op hoge rotsen. Hier zult u van het uitzicht zeker even stil worden. Wat een prachtige plek is dit!
Lees verder Lees minder

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Koppels
Jonge koppels
Families

Het weer

Naar het begin