Op vakantie naar Djerba

Destination image

Algemene informatie

Het eiland Djerba ligt in de Golf van Gabes in het Zuid-Oosten van Tunesië. Het eiland is slechts 28 kilometer lang en 22 kilometer breed, maar dit kleine paradijsje heeft heel veel heerlijks te bieden. Djerba beschikt over kilometers heerlijk wit zandstrand die de turquoise zee afbakenen (Sidi Mahrez en Sequia). In het binnenland vind je eeuwenoude olijfbomen, boomgaarden met vijgebomen en granaatappelbomen en verspreid over het eiland zijn nog vele Romeinse overblijfselen te vinden, maar wat je vooral aantreft, zijn de duizenden palmbomen en de vriendelijke bevolking waar het eiland bekend om staat. De hoofdstad van het eiland is Houmt Souk. Deze plaats was ooit een rustplaats langs een belangrijke handelsroute, hier zijn de bewijzen nog duidelijk van aanwezig, in de smalle straatjes van de souk kan je de handelswaar keuren; een rijk schouwspel van vele kleuren en geuren.

De meeste van de zo'n 100.000 inwoners, de Djerbi, wonen in huizen welke in de typische Menzel stijl zijn gebouwd. Dit zijn kleine kubusvormige huizen welke omgeven zijn door tuinen en muurtjes. Een aantal hotels is ook in deze stijl gebouwd.

Door het heerlijke klimaat kan je het jaar rond genieten van Djerba; bijvoorbeeld sportieve watersporten zoals windsurfen vanaf één van de vele stranden in elk seizoen of op onderzoek uit op de fiets over de prima wegen in de lente of de herfst, het is allemaal mogelijk.

Ook een aanrader is het Archeologisch Museum, in de hoofdstad, dat gevestigd is in een 15e eeuws fort. Een andere trekpleister is de Joodse synagoge La Ghriba en het bijbehorend klooster, ten zuiden van de hoofdstad, waarvan de funderingen nog dateren uit 584 v.Chr. In de restaurants op het eiland kun je vooral genieten van voortreffelijke visspecialiteiten en van lokale traditionele gerechten

In de plaatsen Houmt Souk en Midoun vindt je diverse banken waar je geld kunt wisselen.
Lees verder Lees minder

Het weer

Naar het begin