Saint-Aygulf

Op vakantie naar Saint-Aygulf

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Frankrijk
  4. Côte d'Azur
  5. Saint-Aygulf

Algemene informatie

In het hart van de Côte d’Azur ligt Saint-Aygulf, onderdeel van de gemeente Fréjus. Vanuit Saint-Aygulf kun je de prachtige regio goed verkennen, je zit immers echt centraal. Gelukkig is het strand nooit ver en kun je net zo gemakkelijk een dagje relaxen aan zee.

Je kunt echt alle kanten op
Wil je nu wel eens zelf de stad van de filmfestivals zien?
Cannes heb je met de auto zo bereikt. Een dagje kijken naar de jachten en auto’s van miljonairs, heerlijk eten, kortom de sfeer proeven van Saint Tropez? Laat de auto lekker staan en neem vanuit de haven de boot naar deze luxueuze stad. Je kunt geen betere entree maken dan vanaf het water. De Côte d‘Azur heeft gewoon enkele geweldige wereldsteden, die het bezoeken waard zijn en vanuit Saint-Aygulf kun je ze stuk voor stuk verkennen.

Eventjes weg uit de stad
Wil jij juist echt de stad niet in, dat is bij Saint-Aygulf geen enkel probleem. Ook zonder maar één van deze plaatsten te bezoeken, hoef jij je hier niet te vervelen. Bezoek bijvoorbeeld Areca Parc, de botanische tuin van de regio. De toegang tot dit park is gratis en je kunt jezelf vergapen aan veel planten en bloemen. Kinderen zullen het hier ook geweldig vinden: er is ook een grote speeltuin.

Bekijk het eens op een hele andere manier
Tijdens je bezoek aan Saint-Aygulf kun je deze regio ook eens van een hele andere kant bekijken. Letterlijk en figuurlijk. Als je altijd al eens hebt willen duiken, is dit misschien het moment. De onderwaterwereld is prachtig hier. Op het water is het ook zo mooi. Bij een dagje windsurfen of zeilen kun je dit het beste zien. ‘Op een andere manier bekijken’ kun je ook figuurlijk zien. Fréjus is niet alleen leuke badplaats met veel leuke restaurantjes en winkels. De stad heeft een rijk verleden die terug gaat tot in de Romeinse tijd.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
14ºC
20ºC
19ºC
22ºC
28ºC
30ºC
32ºC
25ºC
25ºC
16ºC
16ºC
Min.
4ºC
6ºC
9ºC
11ºC
12ºC
18ºC
22ºC
22ºC
19ºC
17ºC
10ºC
10ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.

Taal:
De officiële taal is Frans.

Tijd:
Frankrijk heeft geen tijdsverschil met België. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintertijd.

Valuta:
De officiële munteenheid van Frankrijk is de euro. Pinnen is geen probleem. Vrijwel overal zijn betaalautomaten aanwezig waar je kunt pinnen. Ook betalen met creditcard is op vele plaatsen mogelijk.

Voltage:
Het voltage is 230 volt. Sommige geaarde stopcontacten zijn anders van vorm. Je kunt hiervoor een verloop(reis)stekker gebruiken.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.

Alarmnummer
Het alarmnummer in Frankrijk voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Reizen met de auto naar Frankrijk:
*De maximum snelheid op de snelwegen is 130 km/uur. De maximum snelheid voor bestuurders die minder dan 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs is 110 km/uur.


*Op de meeste Franse snelwegen geldt een tolheffing


* In sommige steden is het verplicht om een milieusticker te hebben. Rijd je over de ringweg van Parijs, de Boulevard Périphérique, dan heb je in veel gevallen ook een milieusticker nodig. Het vignet is niet langs de weg te krijgen, maar alleen online te bestellen. De Franse politie adviseert het aanvraagformulier en de bevestiging uit te printen en mee te nemen als het vignet niet tijdig per post wordt bezorgd. Het bestelformulier is via deze website te vinden:
https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu


* In Frankrijk is het verplicht te volgende zaken in de auto te hebben:
Gevarendriehoek en veiligheidsvest met reflecterende strepen. De bestuurder dient deze te dragen bij het verlaten van de auto langs de weg buiten de bebouwde kom bij pech of ongeval. (Veiligheidsvesten zijn o.a. te koop bij de ANWB) en wanneer je naar Frankrijk reist, dan ben je ook verplicht een brandblusser in de auto te hebben.

Eten en drinken:
Du pain, du vin.... Eten is een heel belangrijk deel van het leven in Frankrijk. De Franse keuken is uitstekend en de keuze aan (streek)gerechten is enorm. Er zijn meer dan 400 soorten kazen, waaronder brie, roquefort en reblochon. Elke streek kent zijn eigen worsten, soorten brood en, uiteraard, fantastische wijnen zoals uit de Bourgogne, Bordeaux, Médoc en niet te vergeten Champagne. Bekende streekgerechten zijn de cassoulet (stoofpotje met worst) en de bouillabaisse (Provençaalse vissoep uit Marsseille). 

Fooien:
Het is in Frankrijk de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 5% te geven.

Openingstijden:
In Frankrijk zijn de winkels meestal geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-18.30 of 19.30 uur. In kleinere plaatsen zijn de winkels van 12.00-14.00 uur en op zaterdagmiddag gesloten. Warenhuizen zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 of 10.00-20.00 uur. Bakkers sluiten vaak om 13.00 uur. Sommige bakkers gaan aan het eind van de middag/vroege avond en op zondag in de ochtend nog even open.

Zwemkleding
In Franse zwembaden is het dragen van een strakke zwembroek voor mannen verplicht.

Leeftijd
Om op vakantie te kunnen gaan naar Frankrijk, zal er altijd een persoon die 18 jaar of ouder is mee moeten gaan.