Gasthof Dolomitenhof

Gasthof Dolomitenhof

In het gezellige Gasthof Dolomitenhof in Kartitsch, waar de familie Ebner je vriendelijk onthaalt, staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Vele trouwe gasten kunnen dit beamen en ook jij zal je hier al heel snel thuisvoelen. De winterpret kan ’s ochtends dus snel beginnen, want dit hotel biedt een eigen skibusservice aan voor haar gasten (heen tussen09:00-11:00 en terug tussen14:30-16:30).

Je comfortabele kamer is van alle gemakken voorzien en ook aan de kleintjes is gedacht, voor hen is er een leuke, kleine speelkamer ingericht. Verken de omgeving, geniet van de sneeuw en laat je vervolgens betoveren door het knusse karakter van Kartitsch en Dolomitenhof.

Lees verder Gasthof Dolomitenhof Minder informatie Gasthof Dolomitenhof
 • Vriendelijk familiepension
 • Authentiek Tiroler gasthof
 • Eigen skibus service

Op dit moment zijn er geen kamertypes beschikbaar

Kartitsch image

Kartitsch

Door de zuidelijke ligging, tegen de Italiaanse Dolomieten aan, is het een heel zonnig gebied. Kartitsch is de tip wanneer je van Tiroler gastvrijheid houdt en graag rust en natuur om je heen hebt. Het dorp is wel rustig, maar voor een supermarkt en een pinautomaat kan je gewoon in het dorp terecht. En 's avonds kan je een leuk restaurant uitkiezen en gezellig met elkaar napraten in een van de gezellige stuben. Voor de afwisseling kan je ook een leuk restaurantje uitzoeken in het circa negen kilometer verder gelegen grotere dorp Sillian. Krijg je geen genoeg van het skiën in Kartitsch? Iedere donderdagavond is de piste verlicht en kan je avondskiën terwijl een live band voor gezellige muziek zorgt. Nog meer winterse pret beleef je op de schaatsbaan, die tot middernacht open is. Of daag je reisgenoten eens uit voor een race vanaf een van de de twee rodelbanen bij het dorp. Wil je op een rustigere manier van de omgeving genieten? Dan zijn de circa 20 kilometer aan netjes geruimde winterwandelpaden misschien iets voor je. Veel kilometers aan piste zal je bij Kartitsch niet vinden, maar langlaufers kunnen hun week uitstekend vullen met de ongeveer 60 kilometer aan loipes in de omgeving, waaronder de acht kilometer lange Grenzlandloipe.

Tip:
De eigenaar van Gasthof Sprenger in Sillian is een gediplomeerde gids en verzorgt meerdaagse skisafari's. Een goede keuze als je meer gebieden in de regio wil ontdekken. Ter plaatse kan je bij Hotel Sprenger een skisfari boeken inclusief transfer van/naar Kartitsch. Je maakt dan een of meerdere schitterende tocht(en) onder begeleiding van een gediplomeerde gids.

Kartitsch image

Kartitsch

In skigebied Kartitsch stappen langlaufliefhebbers direct op de loipe die zowel voor de beginnende als voor de vergevorderde langlaufer zeer goede mogelijkheden biedt. Kartitsch is een ideale vakantiebestemming voor de beginnende skiër. Doordat u steeds dezelfde afdaling maakt, zal je techniek en zelfvertrouwen snel groeien. Ter plaatse kan je bij Hotel Sprenger, in het op circa 9 kilometer afstand gelegen Sillian, een skisafari boeken. Je maakt een schitterende tocht onder begeleiding van een gids waarbij je de mooiste plekken van de Dolomieten bezoekt.

Kartitsch

Vervoersinfo busreis

Reisduur

Weekreis (10-daagse busreis, 8 dagen en 7 nachten op de bestemming)

De bus voor de weekreis naar Oostenrijk vertrekt iedere vrijdag vanuit België. De terugkomst in België is ruim een week later op zondag. In de prijstabel van de accommodatie worden de mogelijke vertrekdagen enreisduren aangegeven.

OpstapschemaWeekreis

Plaats

Vrijdag

Gentbrugge

18:30

Antwerpen/Hoboken 

19:30

Turnhout

20:15

Eindhoven

21:15

Venlo

22:00

De aangeboden op- en/of uitstapplaatsen en vertrektijden kunnen verschillen per datum. De mogelijke op- en uitstapplaatsen zijn zichtbaar tijdens het boeken.

Klik op de verschillende opstapplaatsen voor meer informatie over de exacte locatie, bereikbaarheid per auto of openbaarvervoer en de aanwezige faciliteiten.

Geen dinerstop

Tijdens onze busreizen naar Oostenrijk vertrek je altijd pas in de avond. Er wordt dan ook geen dinerstop gehouden tijdens de busreis.

Toeslag op-/uitstapplaats

Voor een aantal op-/uitstapplaatsen betaal je een toeslag per persoon, per enkele reis. Deze toeslagen zijn:

 • € 7,50 voor Gentbrugge
 • € 5,00 voor Antwerpen/Hoboken
Bagage

Alle bussen hebben een zeer beperkte bagageruimte. Er is per persoon plaats voor het meenemen van maximaal:

 • 1 koffer of reistas van normaal formaat (max. 80x70x30 cmen max. 20 kg)
 • 1 paar ski's (met stokken) of één snowboard*
 • 1 paar ski- of snowboardschoenen
 • 1 stuk handbagage (normaal formaat, 2 kg

* Bij een snowboard is het verplicht om de bindingen van het board af te halen. In een snowboardhoes mag niet méér zitten dan 1 snowboard (dus ook géén overige bagage zoals snowboardschoenen, kledinge.d.).

Om ervoor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het ten strengste verboden om levensmiddelenpakketten mee te nemen dan wel in je bagage te stoppen. Indien je te veel bagage hebt, is de chauffeurverplicht deze te weigeren. Zorg er altijd voor dat er labels aan je bagage bevestigd zijn. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je bagage.

Busnummer per SMS

Het busnummer staat niet vermeld op het ticket wat je ongeveer 3 weken voor vertrek ontvangt. Het busnummer wordt ca. 1 dag voor vertrek per SMS verstuurt (kosteloos). Dit is uiteraard alleen mogelijkals wij in het bezit zijn van je juiste mobiele telefoonnummer. Indien je met een overstap te maken krijgt, wordt dit niet gecommuniceerd in de SMS.

Aankomsttijd en vertrektijd op de bestemming

De verwachte aankomsttijd op de bestemming is in de loop van ochtend. De vertrektijd voor de terugreis vanaf de bestemming is doorgaans tussen 19:00 uur en 21:00 uur (onder voorbehoud). Op je ticket staan dejuiste opstaptijd en -locatie vermeld.

Let op!

 Het laatste deel van de busreis naar de regio Ost-Tirol wordt uitgevoerd door een lokale transfermaatschappij. Het eerste deel van de terugreis wordt eveneens uitgevoerd door de lokaletransfermaatschappij. In de transferbussen zijn geen Royal Class stoelen aanwezig. De kosten voor deze transfer zijn bij de reissom inbegrepen.

Verwachte aankomsttijd in België

De verwachte aankomsttijd in België voor de terugreis is in de loop van de ochtend. Tijden kunnen sterk afwijken door tal van omstandigheden, zoals weer en verkeersdrukte.

Meer informatie

Uitgebreidere algemene informatie over de busreis kan je op onze site vinden onder het kopje 

reisinfo

, onderaan in het scherm.

ERVARINGEN

Voor deze accommodatie is er nog geen beoordeling beschikbaar

Beoordelingen

skipas, -les en verhuur

wijzig

wanneer wil je op vakantie?
  Naar boven