1. Home
  2. Skivakantie
  3. Frankrijk
  4. Les Portes du Soleil
  5. Avoriaz
  6. Avoriaz
Avoriaz

Skivakanties naar Avoriaz

Algemene informatie

Skiën tot aan je hotel in sneeuwzeker Avoriaz

Te midden van met sparren begroeide kliffen en schitterende witte vlaktes ligt Avoriaz: een Frans dorp gelegen in het skigebied Les Portes du Soleil. Zoek je een sneeuwzekere bestemming voor je skivakantie? Door de hoge ligging van Avoriaz (op 1.800 meter), zit je hier zeker goed. Dwars door het autovrije centrum loopt ‘de hoofdstraat-piste’, waar skiërs en wandelaars doorheen trekken. Het dorp staat ook bekend om de karakteristieke architectuur. De gebouwen zijn met hout bekleed, waardoor je in een schilderij van Anton Pieck lijkt te stappen. Uiteraard kom je in Avoriaz vooral voor het skiën. Dat is goed nieuws, want dat kan je er als de beste. In de omgeving liggen namelijk 650 kilometers aan uitdagende pistes op je te wachten. Iedere wintersporter heeft ruimschoots de keuze tussen tal van afdalingen waardoor Avoriaz een skigebied is voor zowel beginners als gevorderden. Met wie ga jij dit jaar? 

Vind het ideale hotel voor je skivakantie

Door de veelzijdigheid en weidsheid van het skigebied is Avoriaz werkelijk voor iedere skiër en elk soort reisgezelschap een geschikte uitvalsbasis. In Avoriaz zelf vind je 53 kilometer aan gevarieerde pistes. Daarnaast sta je met een uitgebreide skipas voor je het weet op een van de andere pistes in Les Portes du Soleil: maar liefst meer dan 650 kilometer in totaal. Fijn als je gevorderd bent. Groepen vrienden, (jonge) stellen en families met kinderen weten het dorp dan ook het hele seizoen te vinden. Kies voor een kindvriendelijk hotel aan de piste, met broodjesservice en een fantastisch uitzicht. Of zoek een comfortabel appartement uit met genoeg ruimte voor al je vrienden. Kunnen jullie ‘s avonds verhalen uitwisselen over jullie ski-avonturen en het oefenen van je snowboard-skills op de vier funparks die het skigebied rijk is. Last minute naar de sneeuw? Ook dat is zo geregeld. De skipas is inclusief, dus je stapt zo de piste op. Welke accommodatie wordt jouw favoriet?

Het weer en winterse activiteiten in Avoriaz

Wil je er zeker van zijn dat je eindeloos kan skiën of snowboarden? Het weer in Avoriaz en het aangrenzende skigebied Les Portes du Soleil is de hele winter optimaal voor uren sneeuwplezier. Het gebied behoort dan ook tot de beste en mooiste skigebieden van Frankrijk. Heb je zin om een dag iets anders te ondernemen. Geen probleem. Sjees de berg af tijdens het rodelen, bind je schaatsen onder voor een tocht op de ijsbaan of ga een wedstrijdje bowlen met je vrienden. Voor kinderen is het 2.400 m²-grote en ecovriendelijke waterparadijs Aquariaz een aanrader. Sla daar zeker de rivier met stroomversnelling, de half-pipe-glijbaan en de klimwand ín het grote zwembad niet over. De allerkleinsten vermaken zich urenlang in het water playhouse. Buiten geniet je in de jacuzzi met een panorama-uitzicht over de vallei. ‘s Avonds is er volop leven in het dorp met uitstekende restaurants, leuke bars en twee discotheken. Dat is pas echt vakantie.

Pistes

6
15
26
6
Totaal 53

Liften

3

18

14

Hoogte

2277m
1150m

Gletsjer

0

Loipe

26Km

Funpark

4

Avoriaz

Pistes

307Km
1091Km
800Km
30Km
Totaal 2228Km

Liften

55

326

383

Hoogte

2350m
248m

Gletsjer

0

Loipe

129Km

Funpark

108

Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil
Les Portes du Soleil