Hotel Eliada is een gezellig, kleinschalig Boutique hotel in het hart van Kusadasi. Met tal winkels en restaurants hoef je je niet te vervelen. Bezoek de markt van Kusadasi, waar intense geuren en kleuren je tegemoetkomen. Zin in een drankje? Door de aangename ligging bevind je je binnen enkele minuten op de bruisende Barstreet. Mooie stranden; dat is waar Kusadasi bekend om staat. Een wandeling van 10 minuten brengt je naar het prachtige stand met gezellige cocktailbars. Cultuur snuiven doe je bij de Tempel van Artemis of breng een bezoek aan de oude Romeinse havenstad Efeze. Kusadasi heeft voor iedereen wat te bieden!
Boutique Hotel Eliada heeft een heerlijk buitenzwembad waar je een verfrissende duik neemt of aan je kleurtje werkt op het zonneterras. Bestel een lekker drankje bij de bar, dat is optimaal genieten! Begin de dag goed met een heerlijk continentaal- of buffetontbijt. Er is een ruime keuze: voor iedereen zit er wel wat lekkers bij. Ook ’s Avonds biedt het hotel een variatie van heerlijke gerechten in het restaurant. Dit restaurant is voorzien van een prachtige houten visgraat vloer. Het hotel is versierd met kleurrijke planten en roze bloemen. Vanaf het terras geniet je van een adembenemend uitzicht over Kusadasi.
De kamers van het hotel zijn ruim, modern en netjes ingericht. De bruine accenten geven de kamer een warme en uitnodigende uitstraling. De kamer beschikt over alle nodige faciliteiten om het verblijf zo aangenaam mogelijk te namen. Denk hierbij aan koffie- en theefaciliteiten, flatscreen TV, een eigen badkamer en airconditioning. Boutique Hotel Eliada is de perfecte uitvalbasis voor je vakantie in Kusadasi!
Je vliegt naar Izmir of Bodrum. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb. Houd er rekening mee dat je bij een regiovlucht mogelijk op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt.
In het boekingsproces is het mogelijk een transfer bij te boeken. De transfertijden vanaf Izmir zijn als volgt:
Özdere – ongeveer 60 minuten
Seferihisar – ongeveer 75 minuten
Kusadasi – ongeveer 90 minuten
De transfertijden vanaf Bodrum zijn als volgt:
Kusadasi – ongeveer 150 minuten
Özdere - ongeveer 180 minuten
Gümüldür - ongeveer 200 minuten
Hoofdstad:
De hoofdstad van Turkije is Ankara.
Taal:
De officiële taal is Turks. Maar met Engels of Duits kun je vaak ook terecht.
Tijd:
In Turkije bestaat geen verschil tussen zomer- en wintertijd. In de zomer is het 1 uur later dan in Nederland. In de winter is het 2 uur later dan in Nederland.
Religie:
In Turkije is de Islam de belangrijkste religie. Vooral in het binnenland van Turkije speelt de Islam een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Turken en wordt de Koran strikt nageleefd. In de toeristische gebieden zijn de Turken meer Westers ingesteld.
Valuta:
In Turkije betaal je met de Turkse Lira. Naast de Turkse Lira kun je in de badplaatsen ook gewoon met euro's betalen. Je kunt geld opnemen bij een pinautomaat bij een bank. Aangezien de koers sterk kan wisselen, raden wij aan om kleine bedragen op te nemen. Betalen met een creditcard is bij sommige horecagelegenheden en winkels mogelijk. Vraag dit altijd even na, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Let er op dat creditcard transacties hoge kosten met zich mee kunnen brengen. In Turkije wordt er naast de reguliere kosten van jouw bank ook een percentage (ca. 5%) berekend door de Turkse bank, als je bij een bankautomaat geld pint met een creditcard.
Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.
Reisdocumenten:
Voor Turkije dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs. Je paspoort of ID kaart moet nog minstens 150 dagen geldig zijn als je in Turkije aankomt.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.
Medische zorg in het buitenland
Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.
Alarmnummer:
Het alarmnummer in Turkije voor de politie is 155. Voor de ambulance bel je 112 en het alarmnummer van de brandweer is 110.
Eten & drinken:
In Turkije kun je de heerlijkste gerechten proeven. De Turkse keuken is veelzijdig en internationaal. Vaak worden er in de hotels gerechten in buffetvorm aangeboden met een internationaal karakter. Turkije staat vooral bekend om de broodjes kebab. Houd je van zoet, dan is een bakje Turkse thee een aanrader. Lekker met een stukje baklava!
Het water is in Turkije niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij jouw hotel/appartement flessen water kopen.
Fooien:
Het is in Turkije de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 10% te geven.
Openingstijden:
In Turkije zijn de winkels van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00-13.00 uur en van 14.00-19.00 uur. In de toeristische centra zijn de winkels 7 dagen per week van 09.00-23.00 uur geopend.
Feestdagen:
Ramadan
De Ramadan speelt een belangrijke rol. Ondanks dat in de toeristische badplaatsen niet alles dicht is, is dit wel iets om rekening mee te houden. Ramadan 2025 zal van 28 februari t/m 29 maart zijn, maar de exacte datum kan nog wijzigen (afhankelijk van de stand van de maan).
Openbaar vervoer:
Turkije staat bekend om de Dolmus. Deze (kleine) busjes rijden in de drukke plaatsen af en aan. Voor weinig geld kun je met een Dolmus meerijden.