Door |Gepubliceerd op: 07/04/2023|3.1 min leestijd|

Ben je op zoek naar een klein, romantisch skidorp? Ga dan naar het Oostenrijkse plaatsje Königsleiten. Op 1600 meter hoogte is skigebied Königsleiten namelijk een waar walhalla voor skiërs en snowboarders. Dat komt door de combinatie van sneeuwzekere pistes en de warme Oostenrijkse gastvrijheid. Wanneer ga jij?

Wintersport in Königsleiten

Het charmante en kleine dorp Königsleiten staat helemaal in het teken van de ski- en snowboardsport. Het ligt in het Zillertal Arena en heeft bijna 150 kilometer piste. Zo rustig als het er buiten het seizoen is, zo bruist het tijdens de skiperiode. Net als in het nabijgelegen Gerlos kom je hier in de wintermaanden veel Belgen tegen en dat is niet voor niets. Het skigebied Königsleiten is door de hoogte van 1.600 meter namelijk heel sneeuwzeker. Je vindt er vooral veel chalets en appartementen. Maar het gebied zit ook vol gezellige restaurants en après-skigelegenheden. Het skigebied is veelzijdig, kindvriendelijk en zoals we al zeiden, heel sneeuwzeker. Wat wil je nog meer? Alle ingrediënten voor een onvergetelijke skivakantie.

De restaurants in Königsleiten zijn zeker een aanrader

Foto: de restaurants in dorpje Königsleiten, Oostenrijk

Königsleiten skigebied

Königsleiten ligt in skigebied Zillertal. Een prachtige, sfeervolle omgeving waar je makkelijk van dorp naar dorp skiet. Naast Königsleiten vind je in dit gebied de dorpen Zell am Ziller en Gerlos. Omdat het skigebied zo veelzijdig is, is er voor ieder wat wils. De meer ervaren skiër kan er zijn hart ophalen tijdens uitdagende lange tochten door tiefschnee. Zo kun je bijvoorbeeld van Königsleiten via Gerlos helemaal naar Zell am Ziller via vooral rode pistes. De beginnende wintersporter vindt hier dankzij voldoende oefenpistes haast geen betere omgeving om een goede basis te leggen. Ook ‘s avonds hoef je je na een dagje in de sneeuw geen moment te vervelen. Er zijn in de omgeving genoeg sfeervolle bergrestaurants voor een echte wienerschnitzel of heerlijke strudel. Als je daarna nog niet klaar bent kun je terecht in een van de bars voor een après-skidrankje.

In Königsleiten, Oostenrijk, moet iedereen de wienerschnitzel eten

Foto: typisch Oostenrijks gerecht, de wienerschnitzel

Kindvriendelijk Königsleiten

Niet alleen gevorderde en beginnende wintersporters beleven in Königsleiten een heerlijke skivakantie. Königsleiten is ook één van de meest kindvriendelijk skigebieden. Op de brede pistes schaven de kleintjes op een veilige manier aan hun skiskills zonder dat je ze uit het oog verliest of dat ze verdwalen. Er zijn in Königsleiten speciale kinderhotels, waar je met het hele gezin kunt slapen. En wil je er zelf even op uit? Natuurlijk is er kinderopvang, waar je kinderen met liefde worden verzorgd. Ook zijn er skischolen waar kinderen in het Nederlands les krijgen dankzij de vele Nederlandstalige skileraren die hier tijdens het wintersportseizoen werken.

Droomaccommodaties in Königsleiten

Het mooie is: in Königsleiten is bijna elk hotel en chalet per ski te bereiken! Zo zoef je ‘s ochtends na het ontbijt zo de piste op, en kun je aan het eind van de dag skiënd terug. Hoe luxe is dat? Hoe klein het dorp zelf ook is, zo divers is het aanbod accommodaties. Chalets, pensions en hotels, Königsleiten heeft het allemaal. Ook voor appartementen zit je in Königsleiten goed. Dus of je nu een afgelegen rustig pension zoekt of juist een hotel in het bruisende centrum: je vindt in Königsleiten altijd een plek die bij jou past.

In Königsleiten kun je overnachten in chalets

Foto: overnacht in de chalets van Königsleiten

Ga jij in Königsleiten voor een skivakantie waar je nog tijden van nageniet? Bekijk alle accommodaties van Sunweb en boek direct.

07/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter