Door |Gepubliceerd op: 11/12/2023|5.4 min leestijd|

Ga jij dit jaar voor het eerst op skivakantie en vind je het spannend? Geen zorgen, want in een skigebied voor beginners glijd je zelfverzekerd de berg af. Wij delen de 6 beste skigebieden voor beginners met je. Ben je klaar voor je eerste ski- of snowboardervaring?

1. Saalbach-Hinterglemm

Ga je voor het eerst op skivakantie als beginner, dan is het populaire skigebied Skicircus Saalbach-Hinterglemm een goede start. Als je de glinsterende witte sneeuw ziet en de 270 kilometer aan pistes ben je meteen verkocht. Het merendeel van deze pistes en afdalingen zijn blauw, perfect voor beginnende skiërs en snowboarders dus. Saalbach-Hinterglemm is al lang een geliefde skibestemming en dat zie je terug in hoe goed alles geregeld is: goede voorzieningen, liften, kindvriendelijke skischolen en heerlijke accommodaties om bij te komen van je eerste tochten in de sneeuw. En die tochten in dit skigebied zijn prachtig, ook als beginner. Welke piste je niet mag missen? Dat is blauwe piste 52: tijdens deze afdaling kan je een pauze nemen (of meteen de après-ski in) bij de gezellige berghut die je hier halverwege vindt. De charmante dorpjes Saalbach (mét autovrij centrum!) en Hinterglemm zijn fijn om je spieren te laten rusten in een van de lekkere restaurants.

2. Les Portes Du Soleil

Wil je het idyllische, romantische skigevoel meemaken in de bergen? Dan is het Franse skigebied Les Portes Du Soleil een echte aanrader. Elk van de 12 skidorpjes in dit skigebied voor beginners heeft goede skischolen voor beginners en een fijn oefengebied. In dit grote skigebied met maar liefst 600 kilometer aan pistes maak je dus al snel mooie dagtochten, met of zonder je skiklasje. In Les Portes Du Soleil vind je veel eenvoudige, brede blauwe en rode pistes. Je kan heerlijk midden in het sneeuwlandschap je ruimte en tijd nemen om te leren skiën en het gebied te verkennen. Ook ski je meer tussen de bomen, net wat rustiger als er veel wind staat. In de omgeving vind je de leukste knusse dorpjes om een stop te maken voor een glaasje glühwein, stomend hete choco of een heerlijke kaasfondue. Omdat het gebied zo dichtbij de Zwitserse grens ligt, ski je daar ook makkelijk heen voor een leuke dagtrip.

Als beginnend wintersporter kun je goed in Les Portes du Soleil terecht

Foto: het idyllische Les Portes du Soleil in Frankrijk

3. Le Grand Domaine

Het Franse skigebied Le Grand Domaine heeft uitdaging voor ieder niveau en vooral fijne, brede blauwe pistes voor beginners. Alles is goed onderhouden en je kan overal komen met de moderne liften die de gebieden met elkaar verbinden. Als beginnende wintersporter ontdek je de prachtigste afdalingen in dit skigebied voor beginners. De fijne, gelijkmatige groene piste Le Soleil is perfect om je allereerste afdaling ooit te maken. Deze afdaling vind je vlak buiten het dorp Saint François Longchamp en zal zeker naar meer proeven. Een andere, niet te missen blauwe piste voor beginners is Le Frêne. Deze is zo geliefd dat sommige wintersporters deze afdaling vaak meerdere keren per dag skiën! De omgeving is ook prachtig, in de vallei kom je langs mooie boerderijen waar je de heerlijkste kaas en honing kunt kopen. De apres-ski in? Bij de Yeti-bari in Saint François Longchamp weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen.

Dorpje Saint François Longchamp in het skigebied La Grand Domaine

Foto: dorpje Saint François Longchamp in het skigebied Le Grand Domaine

4. La Plagne

La Plagne, een van de beste skigebieden voor beginners, strekt zich uit van een prachtige vallei tot de besneeuwde bergen van de Franse Alpen. Met 11 dorpen is het ideaal voor wintersport voor beginners: van rustige familiebestemmingen, historische dorpjes tot bruisende après-ski-hotspots. En met zes skistations en de vele moderne skiliften ontdek je nog veel meer. Voor het eerst (weer) op ski’s staan kan eng zijn, maar met de fijne skischolen in La Plagne heb je het snel onder de knie. Je leert skiën in beschermde zones met glooiende hellingen. Ook fijn is dat je via de blauwe pistes makkelijk naar elk deel van het gebied skiet. Last van spierpijn na je eerste dag in de sneeuw? In La Plagne geniet je heerlijk in de spa met een fijne, ruime sauna en hammam. Houd je het skiën even een dagje voor gezien? Sjees dan van de spannende bobsleighpiste, uniek in Frankrijk.

La Plagne is de ultieme plek voor beginnend wintersporters

Foto: La Plagne is het ideale skigebied voor beginners

5. Serfaus-Fiss-Ladis

Het Serfaus-Fiss-Ladis skigebied is ideaal voor beginners. Met maar liefst 220 kilometer pistes gelegen tussen de 3.000 meter hoge bergen, ben je verzekerd van de mooiste sneeuwlandschappen. Vooral tussen Fiss en Ladis vind je fijne brede oefenpistes en ook in Serfaus zijn er blauwe pistes die niet al te steil zijn. Eén favoriete afdaling voor beginners is piste 148, Arrez-Non-Stop. Op deze rustige piste heb je alle ruimte om je bochten te oefenen en je tijd te nemen om naar beneden te skiën. Deze piste vind je bij de 2770 meter hoge Pezid-skilift. Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis is ook een aanrader voor beginnende skiërs en snowboarders vanwege de goede voorzieningen zoals moderne liften, fijne restaurants, zonnige terrassen en authentieke berghutten met de lekkerste Tiroler specialiteiten. Benieuwd waar je het beste kan après-skiën? Als je nog benen over hebt na een dag op de piste feest je in Serfaus tot de late uurtjes.

Serfaus-Fiss-Ladis is een skigebied in Oostenrijk, ideaal voor beginners

Foto: Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk

6. Les Orres

Weet je niet zeker of skiën wat voor jou is? Dan wil je misschien nog niet veel uitgeven aan je vakantie in de sneeuw. Kies dan voor een betaalbaar skigebied zoals Les Orres in Frankrijk. Dit gebied vind je in het zuiden van de Franse Alpen. Doordat het zo zuidelijk ligt, schijnt hier bijna het hele jaar door de zon. Je roetsjt dus met de zon op je gezicht de berg af, heerlijk toch? Daarnaast is Les Orres een heerlijk gebied voor kinderen, skiërs en snowboarders. Even niet de latten onderbinden? Ga dan rodelen, maak een ritje met de hondenslee of zoef over de sneeuw met een sneeuwscooter.

Als beginner jouw favoriete skigebied ontdekken? Geloof ons: je eerste skivakantie leidt zeker tot een volgende! Met Sunweb boek je je accommodatie in de beste skigebieden voor beginners. Twijfel je nog over wat je allemaal mee moet nemen? Bekijk dan onze handige paklijst voor jouw skivakantie en ga goed voorbereid de sneeuw in.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
11/12/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter