Door |Gepubliceerd op: 07/04/2023|3.1 min leestijd|

Ga je op skivakantie naar skigebied Saalbach-Hinterglemm, dan ga je niet alleen voor de 270 kilometer piste. Dit gebied staat namelijk ook bekend als een van de populairste après-skibestemmingen van Oostenrijk. Er zijn meer dan 40 gezellige skihutten, sneeuwbarretjes, pubs en discotheken met een après-ski om ‘u’ tegen te zeggen. In deze blog vertellen we bij welke après-ski in Saalbach-Hinterglemm je geweest moet zijn. Hier gaan we:

1. Bauer’s Schi-Alm

Bauer’s Schi-Alm in Saalbach staat sowieso op nummer één. Hier vind je maar liefst vier bars, elk in een andere stijl: Kulimuuh-bar, Wurst-Himmel, Inferno en Lichtung. Bauer’s Schi-Alm ligt vlakbij het dalstation van de stoeltjeslift Turm, dus je glijdt zo de kroeg in na je laatste afdaling. Lekker eten kun je er trouwens ook. Tip: bestel de Pinzgauer Kasnock’n of Schialm Pizza. Dan weet je zeker dat je een goede bodem legt voordat je aan de glühwein of halve liters bier gaat. Bauer’s Schi-Alm houdt wel van een beetje afwisseling, dus bij deze Saalbach après-ski organiseren ze regelmatig thema-avonden en er zijn ook live-optredens.

Bestel de Pinzgauer Kasnock´n in Saalbach-Hinterglemm

Foto: bestel de Pinzgauer Kasnock´n in de Bauer´s Schi-Alm

2. Bergeralm

De Bergeralm is zo’n heerlijke traditionele berghut en ademt het Oostenrijkse skigevoel. Bestel een stevige lunch op het zonnige terras en kom daarna terug voor de après-ski die later in de namiddag begint. De ene ronde na de andere bestellen, met je skischoenen op de bar dansen en bij ieder hitje uit volle borst meezingen. Bij de Bergeralm kan het allemaal. Goed om te weten: iedere dag is het happy hour van 15.30 tot 16.30 uur. Dat betekent twee voor de prijs van één!

3. Maisalm

Halverwege blauwe piste nummer 52 vind je deze gezellige houten bar met een traditionele sfeer. Na de lunch, rond een uurtje of drie, barst de après-ski hier los. Perfect als je na een halve dag skiën of snowboarden vindt dat het wel mooi geweest is. Wanneer de hitjes uit de speakers komen, duurt het niet lang voordat de polonaise wordt ingezet. Wil je de middag vlammend eindigen? Bestel dan de Feuerzangenbowle, een drankje waarbij suiker boven gekruide rode wijn geflambeerd wordt in een bowl. Deze variatie van punch is heerlijk, maar let op: je moet na afloop wel nog naar beneden skiën …

Maisalm is een traditionele bar in Saalbach-Hinterglemm

Foto: Maisalm is een traditionele bar in Saalbach-Hinterglemm

4. Eva,ALM

Heb je een avondje geen zin in après-skihits, hossende feestgangers en een grote alcoholwalm? Maar wel in een goed glas wijn, een koud biertje of een verfrissende cocktail? Ga dan naar de buitenbar Eva,ALM waar een coole Ibiza-sfeer hangt. Ze hebben er alles voor een relaxte avond na een dag skiën: terras, open haard, lounge-muziek, heaters en stoelen met warme kleedjes. Klasse! Plof lekker neer, ga gezellig mensen kijken en kom bij van je toffe skidag.

Met twee biertjes proosten tussen de bergen

Foto: een heerlijk biertje tussen al het feesten door

5. Goaßstall

Een houten hut, direct aan de piste en een hele goede sfeer. Wil je klassieke après-ski, dan ga je naar Goaßstall in Hinterglemm. Aan het begin van de middag vind je hier al de eerste feestgangers en rond een uurtje of 5 staat het er vol. Binnen én buiten. Krijg je trek? Dan kun je hier heerlijk eten. Aanrader!

Sluit jij de dag het liefst af met glühwein of een koud biertje en de handjes in de lucht? Dan is de Saalbach-Hinterglemm après-ski echt iets voor jou. Bekijk alle accommodaties in Saalbach of Hinterglemm en boek jouw ideale skivakantie. Wat vind jij leuker, de après-ski in Saalbach of de après-ski in Hinterglemm?

07/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter