Vragen & contact

De 5 meest gestelde vragen

Griekenland - verplichte PCR-test
Om van je vakantie op Griekenland te genieten, is het verplicht om een gezondheidsverklaring mee te nemen op basis van de resultaten van de PCR-test. Deze test kan gratis afgenomen worden via Sunweb.

PCR-TEST
De PCR-test, of ook wel bekend als de Corona-test, is een test waarbij wordt gecontroleerd of er generiek materiaal van het Covid19-virus in de neusholte of keelholte aanwezig is.

VEREISTEN PCR-TEST
De test moet 72-58 uur voor aankomst worden afgelegd. Het resultaat moet negatief zijn, wat de passagier tijdens de reis moet kunnen aantonen in de gezondheidsverklaring.

Voorbeeld: kom je aan op 27-08-2020 om 09:00 uur, dan moet je je laten testen op 24-08-2020 tussen 09:00 uur en 23:00 uur.

GRATIS PCR-TEST VIA SUNWEB
Het is mogelijk om via Sunweb de kosten te laten vergoeden van de PCR-test (t.w.v. 46,80 euro per persoon)

WAAR DE TEST NEMEN
We bieden jou en jouw reisgezelschap (10 jaar en ouder) graag een volledige vergoeding (t.w.v. 46,80 euro per persoon) van een COVID-19 test aan om jou veilig van je vakantie te laten genieten. Dit bedrag storten wij automatisch 2,5 week na jouw vertrekdatum terug op jouw rekening. Raadpleeg jouw huisarts in verband met geschikte testlocaties.

WANNEER IS DE TEST VERPLICHT?
Voor reizigers vanaf 10 jaar is de test verplicht. Voor kinderen t/m 9 jaar is de test niet verplicht.

HOE CONTROLEER IK OF HET RESULTAAT BIJ DE BESTEMMING BEKEND IS?
Je dient de gedrukte versie van de verstrekte gezondheidsverklaring/afreisdocument mee te nemen.
Daarnaast is het ook verplicht om een PLF formulier in te vullen via: https://travel.gov.gr/#/

WAT ALS JIJ OF JOUW GEZELSCHAP POSITIEF GETEST IS?
Zodra dit het geval is raden we je aan om contact met ons op te nemen. Dan kijken we samen of we iets voor jou kunnen betekenen.

Om naar Griekenland af te mogen reizen moet de test:


- een negatieve uitslag hebben gegeven, wat bevestigd moet zijn in een te overhandigen afreisdocument. Zonder deze bevestiging word je niet aan boord gelaten.
- het afreisdocument moet in het Engels zijn geschreven (geen vertaling) en moet de naam (conform paspoort) en het paspoort/nationale identiteitskaartnummer van de reiziger bevatten.

In een uitzonderlijk geval geeft de test onvoldoende duidelijk aan of er wel of geen besmetting is. In dit geval krijg je hiervan ook een bevestiging op schrift. Neem in dat geval contact met ons op met deze bevestiging. Dan kijken wij graag met je mee wat we voor je kunnen betekenen.

Voor algemene richtlijnen per bestemming, klik hier.

De test is verplicht tot nader order. Wij vergoeden de testen alleen zolang dit verplicht wordt door het land van bestemming.België - verplichte maatregelen
Het is de eigen verantwoordelijkheid van de reiziger om het formulier in te vullen.

Verplichte maatregel: Passenger Locator Form.

Vanaf 1 augustus is het voor alle reizigers die aankomen in België verplicht om het Passenger Locator Form in te vullen en bij je te dragen. Dit formulier dient binnen 48 uur voor aankomst digitaal te worden ingevuld. 


Dit formulier moet ingevuld worden door:

iedereen die met de auto, het vliegtuig of per boot naar België reist, en alle andere personen die naar België reizen, behalve: 
  • wanneer ze minder dan 48 uur in België blijven,
  • ze naar België terugkeren na een verblijf in het buitenland van minder dan 48 uur.

Indien een van de gegevens die u op dit formulier invult in de komende 14 dagen wijzigt, dient u een nieuw formulier in te dienen.

Vul het formulier pas in na online inchecken omdat het stoelnummer moet worden ingevuld.

Als u geen mobiel telefoonnummer heeft, moet u het volgende document invullen en een gedrukt exemplaar bij u houden.

Informatie over de gezondheidsrichtlijnen rond Covid-19 is beschikbaar op www.info-coronavirus.be.
Spanje - verplichte maatregelen
Vanaf 1 juli is reizen naar Spanje weer mogelijk. De Spaanse overheid heeft vanaf 1 juli verplicht om voor aankomst (op al hun luchthavens) het zogenoemde FCS formulier in te vullen. Daarin geef je onder andere aan welke landen je onlangs hebt bezocht. Na registratie ontvang je een QR-code.
  
Elk formulier is persoonlijk en niet overdraagbaar en wordt geassocieerd met een enkele reis. In het geval dat de passagier minderjarige of een afhankelijke / gehandicapte persoon is, kan het formulier worden ingevuld door hun tutor, die verantwoordelijk is voor de juistheid van de verstrekte informatie.

Voordat je naar Spanje reist, moet je ervoor zorgen dat je het formulier ondertekent, op de website spth.gob.es of in de mobiele app. Hiermee krijg je de Health QR Code die je (papier of mobiel) moet laten zien bij de health control van de luchthaven om je reis te kunnen voortzetten.

Als je het formulier ondertekent vanuit de app, verschijnt het in het gedeelte 'Mijn reizen' en ontvang je een e-mail die je kunt afdrukken.

Let op: Het formulier kan pas na het online inchecken ingevuld worden aangezien er om een stoelnummer gevraagd wordt.

Het invullen van dit formulier is verplicht. Als je het formulier niet hebt ingevuld, kan jou de toegang tot Spanje worden geweigerd.

Als je problemen ondervindt bij het invullen van het formulier, stuur dan een e-mail naar spth@sanidad.gob.es met een screenshot van het probleem. Geef in het e-mailonderwerp ook aan of je de website of de mobiele applicatie gebruikt.Griekenland - verplicht PLF formulier
LET OP: voor de bestemming Griekenland is ook een verplichte PCR-test nodig.

VERPLICHT PLF FORMULIER


Het is de eigen verantwoordelijkheid van de reiziger om het formulier in te vullen.

In verband met ieders veiligheid, zowel van de reizigers als de lokale bevolking, heeft Griekenland verplichte voorzorgsmaatregelen genomen omtrent het corona virus.

De Griekse overheid maakt het vanaf 27 juni verplicht om uiterlijk 24 uur voor aankomst op elke Griekse luchthaven een zogenoemde Passenger Locator Form formulier in te vullen, met o.a. contactgegevens en recent bezochte landen. Na registratie, ontvang je een QR-code, die bij aankomst wordt gescand en een algoritme berekent welke reizigers het grootste risico vormen en hier wordt dan mogelijk een covid-19 test bij afgenomen om ieders veiligheid te waarborgen. Indien er een covid 19-test wordt afgenomen, mag je het resultaat van je test afwachten in jouw eigen hotel. Wij raden je aan om dit formulier direct na boeken in te vullen.

Aangezien de test maar voor een aantal passagiers van toepassing zal zijn, is de kans groot dat jouw QR-code goed wordt gekeurd en je door kunt lopen naar de bagagebanden en de paspoortcontrole, om jouw weg naar jouw hotel te vervolgen. Tot slot willen we je meegeven dat we verwachten dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en alleen op vakantie gaat wanneer je geen corona gerelateerde gezondheidsklachten hebt.
Je vult 1 formulier in per gezin. Bij het invullen geef je dit aan door aan te vinken dat je het formulier invult voor jouw gehele huishouden/gezin. Bestaat jouw reisgezelschap uit meerdere gezinnen dan vult elk gezin zijn eigen formulier in. Reis je alleen, met vrienden of in een andere samenstelling dan vul je het formulier per persoon in. Het invullen per gezin/huishouden is erg foutgevoelig. We raden je daarom aan om het formulier alsnog ook per persoon in te vullen.


- Je ontvangt de QR code rond middernacht op de dag van vertrek.
- Het is niet mogelijk om binnen de 24 uur voor vertrek het formulier nog in te vullen.
- Indien je op tijd het formulier ingevuld hebt en je ontvangt geen QR code, dan kan je met de bevestigingsmail de reis maken.

LET OP: Het is verplicht om het formulier in te vullen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete.

Neem het formulier digitaal én uitgeprint mee naar de luchthaven.

Voor algemene richtlijnen per bestemming, klik hier.

Per 4 augustus dien je jezelf te registreren voordat je het formulier kan invullen.

Hulp bij het invullen van het PLF-formulier:

Stap 1: Transportation Type: Kies hier Aircraft. (Vliegtuig)

Stap 2: Aircraft Flight Information
Vul hier in: de naam van de vliegmaatschappij, je vluchtnummer (in hoofdletters) en de datum van vertrek.
Bij Select of entry point, kies je de luchthaven waar je aankomt. Dit zijn de opties:
Aktio (= Lefkas/Preveza), Anchialos (= Volos), Araxos (= Patras), Athene International airport (= Athene), Chania (Chania Kreta), Chios, Corfu, Heraklion (Heraklion Kreta), Kalamata, Karpathos, Kavala, Kefalonia, Kos, Kythira, Lemnos (= Limnos), Mykonos, Mytilene (= Lesbos), Paros, Rhodes (= Rhodos), Samos, Santorini, Sitia (Sitia Kreta), Skiathos, Skyros, Thessaloniki, Zakynthos

Stap 3: Personal information: Vul in stap 3 je naam, leeftijd, telefoonnummer etc. Let op: bij telefoonnummer eerst +32.

Stap 4: Permanent Address: Vul hier je huisadres etc.

Stap 5: Temporary Address
Hier vul je de naam van de accommodatie en het adres waar je de komende 14 dagen bereikbaar zal zijn, je kunt maximaal twee verblijfplaatsen invullen. Let op bij het kiezen van de regio want dat is vrij lastig omdat niet alle regio’s zijn bekend bij toeristen. Waar hoort bijvoorbeeld Samos, Zakynthos of Rhodos bij, het merendeel van de reizigers, zelfs veel Grieken, weten dit niet. Zie hier welke regio je moet kiezen voor jouw vakantiebestemming:

Attiki = Athene maar ook de Saronische eilanden zoals Poros, Hydra, Spetses, Aegina en Angistri. Ook het eiland Kythira valt onder Attiki.
Voreio Aigaio = Samos, Limnos, Lesbos, Chios en Ikaria
Dytiki Ellada = Dat zijn de departementen Achaia (Peloponnesos), Elia (Peloponnesos) en Etoloakarnania (Centraal Griekenland). Belangrijke plaatsen zijn hier bijvoorbeeld Patras, Galaxidi, Olympia, Katakolo etc
Ionia Nisia = Dit zijn de Ionische eilanden zoals Corfu, Paxos, Lefkas, Kefalonia, Zakynthos en Ithaki.
Kriti = Kreta
Ipeiros = Epirus. Dit zijn de departementen Preveza, Ioannina, Thesprotia en Arta. Bekende plaatsen zijn hier o.a. Parga, Syvota, Zagoria etc.
Sterea Ellada = Dit zijn de departementen Evia, Fthiotida, Fokida, Viotia maar Ook het eiland Skyros!
Notio Aigaio = Dit zijn alle eilanden in de zuidelijke Egeische zee, dat zijn de Cycladen en de Dodecanesen. Tot deze eilandgroepen behoren Rhodos, Kos, Karpathos, Leros, Kalymnos, Patmos, Lipsi, Agathonissi, Telendos, Pserimos, Astypalaia, Nisyros, Tilos, Symi, Chalki, Kastelorizo, Kasos, Santorini, Mykonos, Milos, Andros, Amorgos, Paros, Naxos, Syros, Kea, Anafi, Keros, Antiparos, Delos, Donoussa, Folegandros, Ios, Iraklia, Kimolos, Koufonissia, Kythnos, Schinoussa, Sifnos, Sikinos, Thirasia en Tinos.
Thessalia (Thessalië) = Dit zijn de departementen Magnisia, Larissa, Karditsa, Trikala en de eilanden Skiathos, Skopelos en Alonissos. Bekende bestemmingen zijn hier bijvoorbeeld Pilion en Meteora.
Kentriki Makedonia = Dit is het centrale gedeelte van het Griekse district Macedonie. Hier liggen behalve Thessaloniki en Chalkidiki, de departementen Serres, Kilkis, Pieria, Imathia, Pella en Kilkis.
Dytiki Makedonia = Dit is het westelijke gedeelte van het Griekse district Macedonie, heir bevinden zich de departementen Kozani, Grevena, Kastoria en Florina.
Anatoliki Makedonia kai Thraki = Dit het oostelijke deel van het Griekse district Macedonie en het distrct Thracie. Heir bevinden zich de departementen Drama, Kavala, Thassos (eiland), Xanthi, Rodopi en Evros.
Peloponnesos = Dat zijn alle departementen van Peloponnesos behalve Achaia en Elia. Dat zijn de departementen Messinia (bijv. Kalamata, Stoupa, Koroni, Methoni etc), Lakonia (bijv. de zuidelijke Mani, Gythion, Monemvasia etc), Arkadia, Korinthia en Argolis (Tolo, Nafplion etc)
Heb ik een gezondheidsverklaring nodig?

Een gezondheidsverklaring is verplicht voor alle reizigers die vanaf of via een Nederlandse luchthaven reizen.

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je print 2 formulieren uit, 1 voor de heen- en 1 voor de terugvlucht. Op de gezondheidsverklaring vul je voor je gaat vliegen in of je klachten hebt die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als je geen klachten hebt mag je aan boord. Je moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis houdt je het formulier bij je. Je kunt op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien.

 Je kunt de gezondheidsverklaring hier downloaden.

Contacteer ons:

Openingstijden

Wij zijn te bereiken op:
Maandag t/m vrijdag 09.00 - 20.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten

Bekijk hier onze gewijzigde openingsuren.

Telefonisch contact

Wij zijn terug bereikbaar op onze normale openingstijden via

+32-3/259.09.10
 

Ma t/m vr 09-20u
Zat 10-17u
Zon gesloten.

Email

Je kan via onderstaande link eenvoudig een e-mail sturen naar ons met jouw vraag.

Neem contact op

Social Media

Stel je vraag aan ons SunWebCare team op Facebook. We beantwoorden jouw vraag tijdens onze openingstijden.

Bekijk ook onze Social Media huisregels.

Naar Facebook

Reisinformatie

Hier vind je uitgebreide informatie m.b.t. jouw vakantie, voor, tijdens en nadat je geboekt hebt. 

Reisinfo

Extra's

We helpen je graag bij een optimale voorbereiding van je vakantie. Boek één van de extra's om jouw vakantie compleet te maken!

Bekijk extra's

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de Sunweb nieuwsbrief boordevol vakantie inspiratie, scherpe aanbiedingen en interessante winacties!

Schrijf je in

Mijn Sunweb

Altijd controle op je boeking. Bekijk documenten en bewerk je reis of gegevens.

Mijn Sunweb

Contacteer ons:

Openingstijden

Wij zijn te bereiken op:
Maandag t/m vrijdag 09.00 - 20.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten

Bekijk hier onze gewijzigde openingsuren.

Telefonisch contact
Wij zijn terug bereikbaar op onze normale openingstijden via

+32-3/259.09.10
 

Ma t/m vr 09-20u
Zat 10-17u
Zon gesloten.

Email

Je kan via onderstaande link eenvoudig een e-mail sturen naar ons met jouw vraag.

Neem contact op

Social Media

Stel je vraag aan ons SunWebCare team op Facebook. We beantwoorden jouw vraag tijdens onze openingstijden.

Bekijk ook onze Social Media huisregels.

Naar Facebook

Reisinformatie

Hier vind je uitgebreide informatie m.b.t. jouw vakantie, voor, tijdens en nadat je geboekt hebt. 

Reisinfo

Extra's

We helpen je graag bij een optimale voorbereiding van je vakantie. Boek één van de extra's om jouw vakantie compleet te maken!

Bekijk extra's

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de Sunweb nieuwsbrief boordevol vakantie inspiratie, scherpe aanbiedingen en interessante winacties!

Schrijf je in

Mijn Sunweb

Altijd controle op je boeking. Bekijk documenten en bewerk je reis of gegevens.

Mijn Sunweb