Door |Gepubliceerd op: 26/01/2024|4.2 min leestijd|

Of je nu met je gezin gaat of met je doorgewinterde skimaatjes: iedereen vindt zijn nieuwe favoriete piste in skigebied Serfaus. Waarom je écht op skivakantie moet naar het Tiroolse Serfaus? In deze blog ontdek je vijf redenen waarom jij zeker een keer Serfaus onveilig moet gaan maken. Pak je ski’s al maar in!

1. Zonnig, sneeuwzeker en modern

Het skigebied van Serfaus is de perfecte combinatie van zon, sneeuw en hoger gelegen pistes. Hoewel het dorp niet sneeuwzeker is door de zonnige ligging, zijn de pistes dat wel. Omdat alle pistes op ten minste 1500 meter hoog liggen, heb je hier hele goede sneeuwcondities: je skiet of snowboardt hier nog tot laat in het seizoen. Naast de sneeuwzekerheid, is het skigebied van Serfaus in Oostenrijk ook een aanrader vanwege de goede voorzieningen. Van moderne liften tot restaurants waar je heerlijk eet: alles is goed geregeld voor een skivakantie in Serfaus. Serfaus zelf is een gezellig dorp met authentieke berghutten waar je smult van de lokale specialiteiten. Eet je liever op de piste, dan kan dat ook bij de grotere pisterestaurants. Benieuwd hoe het eraan toe gaat tijdens de après-ski? Van de drie gebieden Serfaus-Fiss-Ladis wint Serfaus als het gaat om feesten. Van trendy bars tot pubs en skihutten: slapen kom je bijna niet aan toe. 

In Serfaus kun je specialiteiten eten in pisterestaurants

Foto: eet lokale specialiteiten in pisterestaurants

2. Adrenaline op de zwarte pistes

Ben je een geoefende skiër, dan vind je goede uitdagingen in skigebied van Serfaus. Kijk je naar de hoeveelheid rode en zwarte pistes, dan gaat je adrenaline al stromen. Benieuwd wat de steilste afdaling is die je kan vinden in Serfaus? Ga dan voor de zwarte piste Pezidabfahrt. Met het indrukwekkende uitzicht van de prachtige Tiroolse bergen sjees je zo naar beneden. Door de hoge ligging ski en snowboard je door het prachtige landschap met vaak verse, spierwitte sneeuw. Ben je op zoek naar nog meer uitdaging tijdens je sneeuwvakantie in Serfaus, pak dan een van de niet-geprepareerde skiroutes. Een goede rode piste is Frommesabfahrt: door het waanzinnige uitzicht een must voor gevorderde skiërs. 

3. Ook voor beginners

Sta je nog maar net op ski’s? Of ben je met gevorderde skiërs op wintersport in Serfaus, maar zelf nog niet zo’n daredevil? Het skigebied van Serfaus is een van de beste skigebieden voor beginners. De blauwe pistes die je in Serfaus vindt zijn breed, niet al te steil en lekker overzichtelijk. Waar je de leukste blauwe pistes vindt? Rondom de Komperdell in Serfaus zit je op de juiste plek. Een van de pistes die je niet mag missen is piste 148, Arrez-Non-Stop. Die vertrekt van de 2770 meter hoge Pezid-skilift. Deze piste is rustig, je hebt er veel plaats en door de hoge ligging is de sneeuwkwaliteit is vaak geweldig. Je kan dus goed je tijd nemen om op eigen tempo naar beneden te skiën. Fijn als je in alle rust wilt leren carven.

4. Ziplinen door de prachtige bergen

Een dagje wat anders doen dan skiën of snowboarden in het skigebied van Serfaus? Ga dan de ziplinen op de Serfauser Sauser. Hierbij vlieg je 2000 meter door de vallei naar beneden aan een hangende kabel. Met de wind door je haren voelt het écht alsof je boven de skipistes en bossen vliegt. Het uitzicht tijdens je tocht is adembenemend. Je blik op de prachtige besneeuwde bergtoppen is er een die je niet snel vergeet en wat ons betreft de beste manier om de natuur van Serfaus te beleven. Ook leuk om te zien hoe het skiën er van bovenaf uitziet. Kunnen je kinderen niet wachten om te ziplinen? Vanaf 10 jaar mogen ze ook mee. Heb je hoogtevrees of blijf je liever wat dichter bij de grond, maak dan een wilde rit in de rodel van gezinscoaster Schneisenfeger. Bij de spannende jumps en bochten heb je zelf de snelheid in de hand. Ready, set, go!

In Serfaus kun je rodelen in gezinscoaster Schneisenfeger

Foto: rodelen in Schneisenfeger, Serfaus

5. Skilessen voor de kleintjes

Serfaus is ook een populair skigebied voor gezinnen. Daar heeft het dan ook meerdere prijzen voor gewonnen. Niet voor niks, want er zijn heel wat leuke ski-activiteiten voor kinderen in Serfaus. Dat begint al met de skischolen waar de kleintjes spelenderwijs leren skiën. Bovendien kunnen ze in de leuke winterspeeltuin lekker spelen en klauteren. Je vindt er ook een parcours waar de waaghalzen onder de kleintjes op een sneeuwscooter kunnen rondsjezen. Benieuwd of je schattige peuter ook al skifanaat kan worden? Zelfs de allerkleinsten starten met skiën bij Murmlipark, in het midden van het centrum van Serfaus. Ook is er een leuke draaimolen en een iglo voor kinderen tussen de drie en vier jaar oud. Jong geleerd, oud gedaan! Wil je zelf even een piste pakken en je kinderen in veilige handen achterlaten? Dat kan goed bij de goede en betrouwbare kinderopvang.

Gaat je hart ook sneller kloppen als je leest over het skigebied van Serfaus? Met Sunweb boek je een fijne accommodatie voor je skireis naar Serfaus. Op naar de bergen!

26/01/2024|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter