Door |Gepubliceerd op: 11/06/2022|4.4 min leestijd|

Op wintersport met kinderen? Leuk idee! Veel kinderen zullen zich snel op hun gemak voelen in de besneeuwde bergen. Toch zijn er enkele tips om de skivakantie zo aangenaam mogelijk te maken, voor de kinderen en voor jou als ouder. Je wilt natuurlijk dat ze goed en veilig leren skiën en dat ze een onvergetelijke tijd beleven op én naast de pistes. Zo genieten ook jullie optimaal van de wintersportvakantie. Hier volgen 7 tips die van de skivakantie ongetwijfeld een groot succes maken!

  1. Een goede uitrusting is het halve werk

Als je op wintersport vertrekt, is het belangrijk om te investeren in goede skikleding. Het weer in de bergen kan erg snel omwisselen en daarom ben je best op alle weersomstandigheden voorbereid. Zorg dat je alle wintersportbenodigdheden voor je vertrek in huis haalt, zodat je ze niet meer ter plaatse moet kopen. De prijzen kunnen daar namelijk torenhoog oplopen! Skibotten, handschoenen, een skihelm – en bril, mutsen, sjaals, thermo-ondergoed, zonnecrème, lippenbalsem… Noem maar op. Er is een hele waaier aan skimateriaal en accessoires. Maak zeker een checklist, zo bewaar je een handig overzicht en heb je minder kans dat je iets vergeet. Kijk zeker eens voor een helm of bril met een leuk motiefje, die zullen de kinderen met veel plezier dragen.

Skivakantie_kinderen

2. Op skiles…

Het is belangrijk dat kinderen een goede voorbereiding krijgen. Zo leren ze rustig kennis maken met de sneeuw en krijgen ze meer vertrouwen in hun skivaardigheden. Bovendien leren ze op deze manier onmiddellijk de juiste technieken aan. Je kan kiezen voor groepslessen of een privé-instructeur. Beide lesmethodes hebben hun voor- en nadelen. Een groepsles is erg leuk voor kinderen, zo leren ze spelenderwijs skiën. Een privé-instructeur zal dan weer volledige aandacht schenken aan het kind, waardoor deze de skitechniek sneller onder de knie zal krijgen.

Het is misschien moeilijk om de skiles uit handen te geven, maar de kinderen zullen er snel de vruchten van plukken. Ski-instructeurs zijn hier goed op getraind en zullen veel geduld opbrengen om kinderen te leren skiën.

Skivakantie_kinderen

3. Skiën is geen verplichting

Vanaf 3 jaar is het een goed idee om kindjes te leren skiën. Het is echter pas vaaf 5 jaar dat ze echt de technieken zullen beheersen, wat niet wegneemt dat het ook voor de allerkleinsten al leuk is om in de sneeuw te ploeteren. Bovendien geldt ook: hoe jonger, hoe makkelijker. Op een latere leeftijd beginnen te skiën verloopt vaak moeizamer. Desondanks mag je de kinderen niet pushen om op de skilatten te staan. Als ze er even geen zin meer in hebben of gewoon willen spelen, is dat helemaal oké. Het plezier dat ze uit skiën halen volgt vanzelf wel.

Skivakantie_Kinderen

4. Een kindvriendelijk hotel

Kies een hotel met genoeg leuke activiteiten voor kinderen; een zwembad, een speeltuin, kinderanimatie, … Het kan immers altijd een dag slecht weer zijn, en dan moeten de kinderen zich ook kunnen bezighouden. Bovendien is het belangrijk om je kinderen eens een vrije dag te gunnen, zeker als je een week of langer op de skilatten staat. Zo kunnen ze even bekomen van al het skiën. Neem ook zeker een slee mee. Hier beleven ze veel plezier aan wanneer ze niet aan het skiën zijn.

Wintersport_kinderen

5. Een kindvriendelijk skigebied

Niet alleen het hotel, maar ook het skigebied moet op maat zijn van de kinderen. Voor de kleine durvers is het belangrijk dat er genoeg faciliteiten zijn voor hen in het skigebied, zowel op vlak van animatie als infrastructuur. Goede gebieden beschikken over een kinderland met oefenpiste, waar mascottes en kleurrijke hindernissen de piste opfleuren. Zorg dat er ook genoeg mogelijkheden zijn voor de beginnende skiërs. Zijn er bijvoorbeeld voldoende groene en blauwe skipistes? Kijk ook zeker of deze pistes geen uitlopers zijn van rode en zwarte pistes, waarbij de ervaren skiërs met grote snelheid afdalen tussen de kindjes. Voor kinderen zijn sleepliften of pannenkoekliften niet altijd even gemakkelijk en aangenaam, dus ga ook zeker na welke verschillende types van liften aanwezig zijn in het skigebied.

Skivakantie_kinderen

6. Eten en drinken

Één ding is zeker: van skiën krijg je grote honger! Er zal niet altijd een skihut op de route zijn, dus breng wat eten en drinken mee naar boven op de skipiste. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Sneeuwpret

7. Nog twijfels? Neem een proefles

Nog nooit geskied en niet zeker of jij en je kinderen het wel leuk vinden? Neem dan op voorhand een proefles in België om te zien of deze sport jullie bevalt. Bedenk je wel dat skiën in de bergen erg verschilt van skiën op een indoor piste, maar het is een leuk voorproevertje van het echte werk.

Kinderen_Oostenrijk

Sunweb heeft voor ieder gezin de ideale wintersportvakantie: zowel met de allerkleinsten als met de grotere kinderen is er rekening gehouden. Overtuigd om samen met je kinderen op wintersport te vertrekken? Kijk dan eens naar ons ruime aanbod!

11/06/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter