Door |Gepubliceerd op: 11/04/2023|4 min leestijd|

Wil je met het gezin of de familie op skivakantie? Dan wil je natuurlijk naar een skigebied dat voorziet in ieders wensen en behoeftes, van jong tot oud. Van animatieprogramma’s tot skiklasjes: in deze blog ontdek je de meest kindvriendelijke skigebieden voor je skivakantie met het hele gezin. Waar gaan jullie heen?

Kindvriendelijk skigebied

Een kindvriendelijk skigebied is pas echt geschikt voor kinderen als er aan een paar eisen is voldaan. Zo wil je met kinderen natuurlijk niet te lang onderweg zijn vanuit België: het moet makkelijk bereikbaar zijn. Daarnaast wil je een gebied met niet al te steile en moeilijke pistes, zodat de kleintjes goed kunnen oefenen en wennen aan de lange latten. Ga je skiën met de kinderen, dan wil je dat er genoeg klasjes en lesmogelijkheden zijn, en tot slot natuurlijk dat er ook het nodige vertier is buiten de skipistes. Want wat doe je als het wat slechter weer is? Vermaak buiten de pistes is heel belangrijk als je met je gezin op skireis gaat. Allemaal zaken om rekening mee te houden bij het boeken van een skivakantie met de kinderen.

Skiën met kinderen

In heel Europa vind je kindvriendelijke wintersportgebieden die bovenstaand wensenlijstje afvinken, met een aantal die eruit springen! Zo vind je op ruim 800 kilometer van Antwerpen skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Dit skigebied in Oostenrijk lijkt haast wel gemaakt voor kinderen. De 200 kilometer piste zijn namelijk vooral blauw en rood, je vindt er vele kinderhotels, skischolen en skiparadijzen speciaal voor de allerkleinsten. Zo is er in het plaatsje Fiss Bertas Kinderland en vind je in skigebied Serfaus het Murmlipark, waar je kinderen zich onder toezicht en deskundige begeleiding helemaal uitleven op de latten. En mocht je een dagje op pad willen zonder kinderen, laat je ze met een gerust hart achter bij een van de vele plekken voor kinderopvang. Daar worden ze met liefde verzorgd. Ze spelen er in de sneeuw, doen een middagdutje of als het slecht weer is kijken ze een film in de kindercinema. Zij blij, jij blij, toch?

Kinderen die aan het skiën zijn in Serfaus

Foto: kindvriendelijk skigebied Serfaus

Kindvriendelijke skivakantie in Zillertal Arena

Een ander zeer geschikt skigebied om met kinderen naartoe te gaan is de Zillertal Arena in Oostenrijk. Niet voor niets is het al jaren een van de populairste wintersportgebieden van Oostenrijk. Dat is onder andere te danken aan bijna 150 kilometer piste, sneeuwgarantie en de gezellige dorpen Zell am ZillerGerlos en Köningsleiten. Je vindt hier veel ervaren nederlandstalige skileraren, daarom is het de ideale plek om je kinderen kennis te laten maken met de skisport. De kleinsten leggen op die manier een goede basis en leren op een laagdrempelige manier de fijne kneepjes van het skiën. Tegelijkertijd is het gebied heel overzichtelijk. Zo kunnen oudere kinderen zelfstandig afdalen zonder te verdwalen. Als ouder is dat een geruststellende gedachte, toch? Mocht je nog twijfelen, we hebben nog een paar andere kindvriendelijke wintersportaccomodaties voor je op rijtje gezet.

Zillertal is een goed gebied in Oostenrijk om met de kinderen te wintersporten

Foto: met de kinderen op wintersport in Zillertal Arena

Ontdek magisch Winterberg

Heb je geen zin in een lange autorit of vlucht? Vlak over de grens in Duitsland ligt Winterberg. Een kleine stad met niet heel veel pistes, maar voor beginners en kinderen is het de perfecte plek voor een eerste kennismaking met het zoeven over de sneeuw. De pistes zijn namelijk relatief kort en niet al te steil. Naast skiën en snowboarden is er nog veel meer te doen in Winterberg. Zo vind je er een rodelbaan, een funpark en kun je er prachtig wandelen. Wil je liever langlaufen? In Winterberg zijn er ruim 22 langlaufroutes. Na een lange actieve dag dompel jij je met je gezin onder in de oergezellige Duitse après-ski in een van de gezellige bars, restaurants en cafés. Heb jij de echte Duitse apfelstrudel al geproefd?

Een stuk Duitse apfelstrudel op een bord

Foto: De Duitse apfelstrudel moet je proeven tijdens de skivakantie in Winterberg

Kindvriendelijke skivakantie

De bovengenoemde skigebieden zijn dus ingericht op een heerlijke sneeuwvakantie voor het hele gezin. Er zijn verschillende kidsclubs voor zowel de kleintjes als de iets grotere bengels. Je kinderen vermaken zich overdag op een veilige manier onder begeleiding op de piste. Naast skiles is er in deze kindvriendelijke gebieden nog veel meer te doen. Er is zowel op als naast de piste gedacht aan het nodige entertainment voor kinderen. Zo zijn er zwembaden en spannende sneeuwwandelingen. ‘s Avonds verzorgen dj’s spetterende optredens en kunnen de kinderen discoschaatsen of lasergamen. Voor wie dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog goochelshows en filmavonden. Je kind hoeft zich geen moment te vervelen!

Waar neem jij je kinderen naartoe voor sneeuwpret? Bekijk accommodaties van Sunweb en maak je klaar voor een heerlijke vakantie.

11/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter