Door |Gepubliceerd op: 08/10/2015|2.9 min leestijd|

Afgelopen maand gaf CEWE ons al 6 leuke tips voor het gebruiken van licht in vakantiefoto’s. Maar daar stopt het niet. Ook van voorbereiding, verhaallijnen, overzichtsfoto’s en detailfoto’s weet CEWE alles. Dat delen wij natuurlijk zeer graag met jullie! Camera in de aanslag… en go!

Blog - CEWE begin

Lijstjes afwerken, koffers inpakken en de auto inladen. De vakantietijd is weer aangebroken! Je fototoestel ligt waarschijnlijk al klaar, maar ben je ook al voorbereid op het maken van de mooiste vakantiefoto’s? En op het mooie fotoboek dat je gaat maken wanneer je weer thuis bent? Nee? Lees hier 5 tips om jouw fijne vakantieherinneringen vast te leggen.

Blog -CEWE1

1. De voorpret als voorbereiding

Welke plekjes wil je gaan bezoeken? Kijk van tevoren wat er te zien is in de omgeving van je vakantieadres. Google maps is een handige tool om te raadplegen. Ook is het leuk om te bekijken welke foto’s er al van en op die plekken zijn gemaakt. Dit kan je via Flickr Places; bijna alle plekken van de wereld zijn hier te vinden. Zo kan je zien welke mogelijkheden er zijn. Doe gewoon een beetje inspiratie en ideetjes op!

Blog - CEWE 2

2. Vertel een verhaal met je foto’s

Leuker dan lukraak wat foto’s te maken is een verhaal te vertellen met je foto’s. Dit kan je doen door bewust foto’s te nemen van belangrijke momenten. Maak bijvoorbeeld je eerste foto van de koffers in de auto, daarna de taxi die jullie naar het hotel brengt en de dame achter de balie wanneer je terug vertrekt.

 

3. Wissel overzichtsfoto’s en detailfoto’s af

De mooiste herinneringen zitten vaak in de details. Details van onderwerpen laten zien waarom iets zo bijzonder is. Close-ups hebben vaak een grotere impact dan foto’s van een totaalbeeld. Wissel detailfoto’s en overzichtsfoto’s daarom met elkaar af; maak een foto van die mooie fresco én een foto van het gehele gebouw, maak een mooie landschapsfoto én ookeen close-up van de prachtige paarse bloemen die er staan. Die afwisseling geeft ook een leuk effect in je fotoboek.

blog - CEWE 3

4.  Kijk om je heen

Op vakantie gaat het er om te geniet van elk moment op die prachtige bestemming. Je hebt verlof en er moet helemaal niets! Dus geniet, heb oog voor al het moois om je heen en leg het vast. Houd je camera zoveel mogelijk om je nek zodat je er snel bij bent om de mooiste foto’s te maken. Op die manier neem je de leukste vakantiesfeer mee naar huis!

Blog - CEWE4

5. Bewaar en verzamel materiaal voor je fotoboek

Tickets, bonnetjes en brochures kun je misschien niet meer net als vroeger in je fotoalbum plakken, maar door ze te fotograferen of in te scannen kun je deze extra herinneringen toch toevoegen. Je kan ze al gelijk op locatie fotograferen, zodat dit alles niet persé mee naar huis hoeft. Doe dit bijvoorbeeld op het beddensprei van jullie hotel, dan heb je dat ook meteen vastgelegd. Denk ook aan het maken van eigen achtergrondfoto’s voor je fotoboek, zoals de prachtige tegels op de boulevard, het rulle zand ofmooie luchten. Zo wordt je CEWE fotoboek nóg persoonlijker.

08/10/2015|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter