Door |Gepubliceerd op: 18/08/2021|2.8 min leestijd|

In alle rust genieten van de zon, de cultuur en een aangename temperatuur, wie wil dat nou niet? In het hoogseizoen merk ik dat het erg druk kan zijn op het strand, de terrassen en in de winkelstraatjes. Wil je de drukte vermijden en genieten van nog meer voordelen in het naseizoen? Lees dan mijn top 5 voordelen voor reizen in september en oktober. De beste manier om je zomer te verlengen en echt even op te laden!

1. Minder druk

Ook ik boek vaak in de zomermaanden juli en augustus. Met kinderen op de basisschool ontkom je daar bijna niet aan, maar ook dit jaar ga ik toch weer op vakantie in september. Waarom? De stranden zijn een stuk rustiger, je hoeft niet in de rij voor het buffet en je hebt bijna altijd meteen plek op de mooiste terrassen. Het voelt allemaal een stuk relaxter en is minder massaal. En heel eerlijk: een plons in het zwembad zonder je een weg te moeten banen tussen de opblaasdieren en -bedden is ook wel zo fijn!

Tenerife

2. Aangename temperaturen

Afgelopen zomer was ik op het prachtige Corfu! Een echte aanrader, maar met gemiddeld 35 graden en volle zon betekende dat smeren, smeren, smeren en het bezoeken van een stadje verschoven we vaak naar het einde van de dag. Wanneer je in het naseizoen gaat, heb je vaak net iets fijnere temperaturen en wanneer je aan zee zit, een verkoelend briesje. Je hebt dan meer kans op de normaal zo populaire schaduwplekjes, maar kan nog steeds genieten van de zon die net iets minder sterk is.

Rhodos

3. Aantrekkelijke prijzen

Eerlijk is eerlijk, voor reizen in september of oktober ben ik voor dezelfde vakantie minder geld kwijt. In het hoogseizoen liggen de prijzen nu eenmaal wat hoger. En dat geldt niet alleen voor accommodaties, maar ook voor excursies en de prijzen in de lokale restaurantjes.

Gran Canaria

4. Authentieke ervaring

In het naseizoen vind ik het heerlijk om allerlei marktjes te bezoeken. De locals hebben dan meer tijd voor een praatje, wat resulteert in leuke tips of een extraatje bij je diner, zoals een drankje of voorafje. Zelfs de natuur komt tot rust in het naseizoen. Vergeet dus vooral niet om je wandelschoenen in te pakken en geniet van de mooiste uitzichten en rust nu de meeste mensen weer thuis aan het werk zijn.

Kos

5. Verleng je zomer

Misschien is dit nog wel het fijnste voordeel. Wanneer je later vertrekt en de meeste mensen weer aan het werk zijn of klagen over het weer, heb jij nog wat in het vooruitzicht. Ik geniet dan extra lang van mijn vakantie voorpret! Verleng je zomer en kom lekker bruin en uitgerust weer terug. Wel proberen die vakantie vibe zo lang mogelijk vast te houden he!

Lanzarote

Geniet langer van de zomer en de voordelen van meer rust in het naseizoen, fijne temperaturen en een authentieke vakantiebeleving voor minder geld. Waar wacht je nog op? Boek jouw welverdiende vakantie in september of oktober naar één van de ideale bestemmingen voor deze maanden, zoals Kreta, Gran Canaria, Rhodos, Lanzarote, Tenerife of Kos!

18/08/2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter