Door |Gepubliceerd op: 23/03/2022|3 min leestijd|

Plasticvrije stranden. Dat is het doel van de Eneco Clean Beach Cup. Al voor de elfde keer op rij wordt deze grote schoonmaakactie georganiseerd aan de Belgische kust. Een initiatief waar Sunweb volledig achterstaat! Als Sunweb proberen we continu onze impact op sociaal, economisch en milieuvlak te verbeteren, in alles wat we doen.

Op de eerste zondag van de lente, 20 maart 2022, trekken we samen met Eneco naar de Belgische kust voor een grote strandschoonmaak! De hoofdlocatie bevindt zich dit jaar in Zeebrugge, bij de Icarus Surf Club. Maar ook in tal van andere Belgische en Nederlandse badplaatsen steken honderden mensen hun handen uit de mouwen. De medewerkers van Sunweb gaan samen met de andere strandruimers aan de slag op het strand van Zeebrugge. Ontdek snel de 5 redenen om samen met ons de Belgische stranden weer schoon te maken!

1. Iedere seconde belandt er 444 kilogram plastic afval in de zee

De zee is een van de grootste afvalbergen ter wereld. Jaarlijks plonst er maar liefst 5 à 14 miljoen ton plastic afval in zee, dat is tot 444 kilogram per seconde.  Wie hier verantwoordelijk voor is? Wij! Plastic is overal; er is geen enkel strand ter wereld waar geen plastic ligt.

2. Liefhebber van vis op je bord? Deze zitten vol microplastics…

Het plastic dat in onze oceanen terechtkomt, verbrokkelt tot minuscule microplastics. Garnalen, oesters en andere zeedieren kunnen dit afval niet onderscheiden van echt voedsel en eten al dit ‘lekkers’ onbewust op.  Zo komt die plastic verpakking opnieuw bij jou thuis terecht, recht op je bord. Of dacht je dat jouw bord mosselen niet vol plastic zit? De kleinste stukjes dringen zelfs tot in ons bloed door…. Tijd om het tij te keren dus!

3. Geef het goede voorbeeld aan je kinderen

Wist je dat een plastic bekertje langer leeft dan jouw klein- en achterkleinkinderen? We staan er niet bij stil hoe lang een plastic voorwerp blijft bestaan.  Het is belangrijk om te tonen aan je kinderen dat plastic niet op het strand thuishoort, maar in de vuilnisbak. Kom daarom samen met je familie naar de Eneco Clean Beach Cup en maak er een leerrijke gezinsuitstap van!

4. De onderwaterwereld lijdt onder het afval

Ga jij graag snorkelen en duiken tijdens jouw vakantie? Geniet jij ook zo van de pracht en praal van de onderwaterwereld? Dat leven onder zee dreigt steeds meer in gevaar te komen… Plastic is enorm nefast voor al het leven in de zee. De dieren proberen het plastic op te eten of raken erin verstrikt. Dit leidt tot verwondingen of zelfs de dood. Schildpadden verstrikt in netten, zeevogels met magen vol plastic… Het zijn horrorbeelden die helaas geen uitzondering meer zijn.

5. “Some of the best memories are made wearing Flip Flops”

Wij houden van onze stranden, maar de stranden houden minder van ons. Met al het plastic afval dat door de mens in de oceanen terecht komt, maken we er een serieus rommeltje van voor de natuur. Iedereen maakt graag eens een wandeling door de duinen of zoekt verfrissing in de zee. Het is tijd om iets terug te doen voor de natuur en de handen uit de mouwen te steken op de stranden!

Tijdens de tiende editie van Eneco Clean Beach Cup in 2019 kwamen 7500 surfers en sympathisanten het strand schoonmaken. In totaal werd er 11,5 ton strandafval opgehaald. Doen we het dit jaar nog beter? Join jij ons voor een grote strandschoonmaak?

Trommel al je vrienden, familie, collega’s, kennissen en buren op én schrijf je snel in voor Eneco Clean Beach Cup! Je vindt Sunweb op het strand van Zeebrugge, maar ook op tal van andere locaties kan je de handen uit de mouwen steken.

23/03/2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter