Door |Gepubliceerd op: 05/04/2023|4.1 min leestijd|

Tossa de wat? Ja, Tossa de Mar is dan misschien niet een van die Spaanse badplaatsen waar je continu over hoort spreken, maar zeker wel de moeite waard! Dit romantische, pittoreske plaatsje ligt aan de Costa Brava, ongeveer 100 kilometer van Barcelona en vlakbij het populaire Lloret de Mar. Tossa de Mar is minder toeristisch, waardoor je er het authentieke Spanje nog ervaart. Benieuwd wat te doen in Tossa de Mar? Wij delen vijf leuke activiteiten en bezienswaardigheden.

1. Bezoek het Castillo van Tossa

Tossa de Mar is een pittoresk en historisch stadje in Spanje waar op zichzelf al veel te zien en te doen is. Door de ligging aan een schitterende baai waar de blauwe zee overloopt in een goudgeel zandstrand, zit je direct in de vakantiesfeer. Vanaf het strand kijk je op een prachtig kasteel met robuuste torens die tegen de rotsen is opgebouwd. Je kunt om het kasteel wandelen en binnen de muren ligt een dorpje waar nog steeds mensen wonen. Hier waan je je even in de middeleeuwen. Om het sprookje compleet te maken, heeft het kasteel ook een stadsmuur van 700 meter met zeven ronde torens. Vanuit de torens heb je een mooi uitzicht over de oceaan. ‘s Avonds is het kasteel mooi verlicht, heel romantisch. Droom weg bij de uitzichten over de oceaan en het historische centrum aan de andere kant. Echt een must-see bezienswaardigheid van Tossa de Mar.

2. Ontdek de kust vanaf een kajak

Een leuke avontuurlijke activiteit in Tossa de Mar is kajakken over de oceaan. Met de zon op je bol en de wind door je haren, ervaar je een ultiem gevoel van vrijheid. Heerlijk om de stad vanaf het water te bewonderen. Kajak langs de kustlijn, naar de zeegrotten en meer af en toe aan bij wat baaitjes. Een verkoelende duik tussendoor mag natuurlijk niet ontbreken. Wat er nog meer te doen is op het water bij Tossa de Mar? Ga suppen of snorkelen in het kristalheldere water. De onderwaterwereld is namelijk ook een bezienswaardigheid in Tossa de Mar. Laat je je liever rondvaren? Ook dat kan! Kies voor een georganiseerde boottour langs de Costa Brava, prachtig!

Met de boot langs de Costa Brava varen

Foto: ga op een boottour langs de Costa Brava

3. Geniet elke dag van een ander strandje

Een van de meest gefotografeerde stranden van de Costa Brava is Playa Gran. Dit komt doordat het middeleeuwse kasteel Castillo van Tossa praktisch aan het strand ligt. Aan de andere kant van het kasteel ligt een kleiner visserstrandje waar het wat rustiger is, Playa d’es Codolar. In de omgeving van Tossa de Mar zijn meerdere baaitjes aan te raden. Heb je een huurauto? Rijd dan vanuit Tossa de Mar 6 kilometer naar Cala Futadera. Dit is een klein, idyllisch baaitje met een deel naaktstrand. Er zijn verder geen voorzieningen dus neem iets te eten en drinken mee. Liever wel een ligbed en parasol? Ga dan naar Cala Giverola, een heerlijk (iets ruimer) strand op 5 kilometer van Tossa de Mar. Verder mag Cala Llevadó niet op je lijstje ontbreken. Door het turquoise water, begroeide rotswanden en dennenbossen ervaar je een heerlijk, relaxed gevoel. Kajakken en snorkelen is hier insta-waardig!

Het strand van Cala Giverola is heel ruim en de zee is helderblauw

Foto: het ruime strand van Cala Giverola

4. Ga hiken langs de kustlijn

Een van de populairste activiteiten in Tossa de Mar is wandelen langs de kustlijn. Er is namelijk een pad aangelegd waardoor je makkelijk van de ene baai naar de andere wandelt. Vanuit Tossa de Mar wandel je zo naar Cala Bona en daarna Cala Pola. Onderweg geniet je van een fenomenaal uitzicht over het water en de wind door je haren. Het bergachtige landschap met groene pijnbomen maken deze wandeling compleet. Trek wel goede schoenen aan en houd je aandacht erbij. Langs het pad vind je bijna nergens touwen, terwijl de rotsen soms wel steil aflopen. Beloon jezelf na een flinke wandeling met een duik in de zee en een verfrissend drankje. Neem water mee voor onderweg!

Een klein, idyllisch baaitje waar een bootje in ligt

Foto: het idyllische baaitje van Cala Bona

5. Dagtrip naar Barcelona of Girona

Heb je de bezienswaardigheden en activiteiten in Tossa de Mar gezien? Ga dan op dagtrip naar bijvoorbeeld Barcelona of Girona. Deze Spaanse steden ademen weer een heel andere sfeer. In de bruisende stad Barcelona vind je naast een geweldige binnenstad ook een heerlijk strand. Vaak wint Barcelona het van Girona, maar wij vinden Girona ook echt een aanrader. De stad ligt aan meerdere rivieren en heeft middeleeuwse muren, smalle, kronkelige straatjes en goed eten. Leuk weetje: in beide steden zijn geweldige fietspaden, ook goed voor een fietsvakantie in Spanje.

Zin om de bezienswaardigheden en activiteiten in Tossa de Mar met eigen ogen te zien en te beleven? Na een paar uur vliegen begint je zonvakantie in deze heerlijke bestemming. Ontdek alvast je favoriete accommodatie in Tossa de Mar via Sunweb.

05/04/2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter